De toekomst is innovatie

Drie belangrijke factoren die het success van ZEISS in de toekomst verzekeren

De geschiedenis van de hightech groep van bedrijven startte in 1846 met een vallen-en-opstaan aanpak van optische productie. Deze methode werd verbeterd door Ernst Abbe, een zakenpartner van de oprichter, tot een systematische wetenschappelijke techniek. Dit heeft de fundering gelegd voor meer dan 165 jaar continue innovatie bij alle ZEISS vestigingen wereldwijd.

Hoog bekwame medewerkers

Innovatieve producten kunnen alleen ontwikkeld en geproduceerd worden met hoog bekwame en gemotiveerde medewerkers. ZEISS legt daarom veel nadruk op het zorgvuldig selecteren van haar werknemers, biedt gerichte trainingen aan en zorgt voor een aantrekkelijke werkomgeving. Dit houdt met name de positieve, respectabele manier in waarop collega’s met elkaar om gaan. Hierdoor worden de talenten van iedere medewerker optimaal benut.

Netwerk en partnerschappen

De complexiteit van innovaties zal in de toekomst doorgaan met groeien. De competenties die hiervoor nodig zijn kunnen alleen gebundeld worden door sterke netwerken. Daarom werkt ZEISS veel samen met haar partners. Niet alleen in Research & Development, maar ook in de supply chain. Een sterk en goed functionerend netwerk zorgt ervoor dat ZEISS uitzonderlijke innovaties kan brengen.

Moedige en duurzame investeringen

Constante en boven gemiddelde innovaties in R&D en infrastructuur maken het mogelijk dat ZEISS de dynamiek van de markten kan verbeteren. De komende jaren zal ZEISS rond 500 miljoen euro investeren in de verdere ontwikkeling van productiefaciliteiten. Onder andere een nieuw gebouwencomplex voor de Medical Technology business groep en de uitbereiding van de kantoren en productiefaciliteiten van Semiconductor Manufacturing Technology en nieuwe productietechnologieën.

ZEISS International website

Kom meer te weten over het bedrijf

ZEISS levert al meer dan 160 jaar een bijdrage aan de technologische vooruitgang - met oplossingen voor de halfgeleider-,automobiel- en mechanische industieën. Voor biomedisch onderzoek, medische technologie evenals brillenglazen, camera- en filmlenzen, verrekijkers en planetaria.