Medical Technology

by ZEISS

Met innovaties op het gebied van ophthalmologie en microchirurgie zet Medical Technology van ZEISS de toon in de vooruitgang van geneeskunde. Onze producten en oplossingen helpen artsen succesvoller te zijn en de levenskwaliteit van de patiënten te verbeteren.

4.000.000

Tot vandaag zijn er wereldwijd meer dan vier miljoen operaties uitgevoerd met de ZEISS OPMI Pentero® en de ZEISS OPMI PENTERO 900®.

50

Vandaag de dag zijn de helft van alle Optical Coherence Tomography systemen (OCT) in oogheelkundige praktijken ZEISS OCT's.

1,8

Een incisie van 1,8 millimeter is alles wat nodig is om een ZEISS intraoculaire lens te implanteren in het oog van een patient.

70

Medical Technology van ZEISS heeft 70% marktaandeel in operatiemicroscopen voor neurochirurgie.

15.000.000

15 miljoen staaroperaties worden jaarlijks wereldwijd uitgevoerd waarbij gebruikt wordt gemaakt van chirurgische systemen van ZEISS.

10,7

In fiscaal jaar 12/13 heeft Medical Technology van ZEISS 10,7 procent van haar omzet geïnvesteerd in Research & Development.

ZEISS innovaties door de jaren heen

1911 Spleetlamp

In samenwerking met de Zweedse dokter Allvar Gullstrand ontwikkelde ZEISS de eerste spleetlamp. De ontwikkeling hiervan heeft geleid tot de start van ZEISS Medical Technology.

1953 OPMI

De vroege prototypen van de eerste operatiemicroscoop, de ZEISS OPMI® 1, werden in de jaren 50 ontwikkeld onder leiding van natuurkundige Hans Littmann.

1957 Fotocoagulator

De Fotocoagulator is ontworpen om oogartsen van verschillende disciplines optimale flexibiliteit te bieden voor een breed scala aan behandelingen van de retina.

1984 HFA Perimeter

Sinds 1984 is de HFA de standaard in de diagnose en behandeling van glaucoom. De perimeter komt voort uit vele jaren van onderzoek en klinische ervaring.

1997 OCT 1

Na zijn introductie in 1997 helpt optical coherence tomography (OCT) dokters in het behandelen van patienten met ernstige ziektes aan de retina.

1999 IOLMaster

Vandaag de dag is het crucialer dan ooit om de juiste IOL te selecteren. De IOLMaster® 500 biedt precisie en efficiëntie met de uitdagingen van de moderne klinieken in gedachte.

2003 INTRABEAM

INTRABEAM® is een innovatieve intra-operatieve radiotherapie voor de behandeling van borstkanker en is in verscheidene klinische studies getest.

2006 VisuMax

Deze grote innovatie zorgt voor een revolutie in refractieve chirurgie. Chirurgen gebruiken de VisuMax® femtosecond laser met succes sinds 2006.

2014 ZEISS RESCAN 700

Met de nieuwe operatiemicroscoop met geïntegreerde intra-operatieve OCT geeft ZEISS oogartsen een ongekend zicht op transparante structuren in het oog.