De nieuwe microscoop van ZEISS biedt baanbrekende verbeterde visualisatie voor de tandheelkunde

De leider in innovatie herdefinieert visualisatie, bediening en patiëntcommunicatie

JENA, OBERKOCHEN, 22 maart 2017

Op de International Dental Show (IDS) dit jaar in Keulen, zal de Medical Technology Business Group van ZEISS de EXTARO 300 voorstellen. Deze brengt een revolutie naar tandartspraktijken dankzij verbeterde visualisatie, digitale patiëntcommunicatie en bediening met één hand.

Door meer te zien kunnen artsen betere prognoses stellen en moeilijke gevallen behandelen. "We zijn verheugd dat de verbeterde visualisatie van EXTARO® 300 tandartsen zal ondersteunen bij restauratieve tandheelkunde, endodontie en alle andere vormen van tandchirurgie om de beste prestaties en resultaten te behalen, zowel functioneel als esthetisch," vertelt Dr. Ludwin Monz, algemeen bestuurder en CEO van Carl ZEISS Meditec AG.

 

Verbeterde visualisatie

Dit is het eerste apparaat dat cariësdetectietechnologie1 combineert met optische vergroting zodat vullingen met cariës doeltreffend worden hersteld. De fluorescentiemodus in ZEISS EXTARO 300 ondersteunt de identificatie van slecht tandweefsel bij eerder behandelde gaatjes2.

Assoc. Prof. Marko Jakovac, School of Dental Medicine in Zagreb, vertelt: "Dankzij de baanbrekende visualisatie van ZEISS zijn nieuwe toepassing mogelijk in microtandheelkunde. Om oude herstellingen te verwijderen, helpt de autofluorescentiefunctie van ZEISS mij het slechte weefsel zo snel mogelijk te vinden en wordt vermeden dat gezond tandweefsel wordt verwijderd. “

Bovendien is de fluorescentiemodus in ZEISS EXTARO 300 bedoeld om het onderscheid te maken tussen natuurlijk hard tandweefsel en de meestgebruikte composietharsen in tandheelkunde. Dit duidelijke visuele verschil helpt het betrokken gebied snel aan te pakken, waardoor waardevolle tijd in de stoel voor het uitboren wordt bespaard.

ZEISS EXTARO 300 vereenvoudigt de workflow voor tandrestoratie. De TrueLight-modus biedt voldoende tijd om complexe modelleertaken af te werken door te voorkomen dat het hars te snel uithardt3 onder de microscoop. In tegenstelling tot bij oranje filters, kunnen tandheelkundigen met de nieuwe, geoptimaliseerde kleurenbalans nog steeds de relevante tandweefsels opmerken.

 

Digitale patiëntcommunicatie

De ZEISS Connect App helpt tandheelkundigen om patiënten zowel te informeren over behandelingsbehoeften als de bereikte resultaten. De digitale workflow van ZEISS EXTARO 300 vereenvoudigt de documentatie van klinische gevallen en zit handig ingewerkt in het digitale kantoor.

 

Bediening met één hand

"Met ZEISS EXTARO 300 kunnen tandartsen niet alleen meer zien en een betere behandeling aanbieden," vertelt Dirk L. Brunner, Senior Vice President, Microsurgery Division Medical Technology Business Group, "er wordt ook een ononderbroken workflow gegarandeerd omdat alle functies met één hand kunnen worden bediend."

Alle registratie- en visualisatie modi kunnen met een druk op een knop worden geactiveerd, en tandartsen kunnen het ongeëvenaarde bereik in werkafstand met slechts één vinger aanpassen. Door de ZEISS EXTARO 300 in de tandartspraktijk te brengen, verhoogt u niet alleen het comfort maar wordt de behandeling ook efficiënter. Dankzij de meer ergonomische en comfortabele werkomstandigheden kan de tandarts zijn beroep ook langer uitoefenen.

 

 

Referentie:

1 Jahrbuch der Endodontie 2017, Marktübersicht Mikroskope, OEMUS Verlag
2 Fluorescentiemodus voor cariësdetectie is niet te koop in de V.S. Hiervoor is een 510(k) goedkeuring nodig van de Amerikaanse FDA en deze kan worden aangepast. Niet te koop in elke markt.
3 Raadpleeg de gebruikershandleiding voor specificaties

Perscontacten
Petra Rettenmaier
Director Marketing Communications
Visualization and Microsurgical Workplaces
Carl Zeiss Meditec AG
Tel: +49 7364 20 4232
E-mail: press .meditec @zeiss .com

Contactpersoon voor investeerders:
Sebastian Frericks
Director Investor Relations Carl Zeiss Meditec AG
Tel +49 3641 220-116
E-mail: investors .meditec @zeiss .com

 

www.meditec.zeiss.com/press

Kort profiel


Carl Zeiss Meditec AG (ISIN: DE 0005313704) staat genoteerd op de Duitse beurs TecDAX en is één van de toonaangevende bedrijven in medische technologie. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve technologieën en toepassingsgerichte oplossingen om artsen te helpen de levenskwaliteit van hun patiënten te verbeteren. Het biedt volledige oplossingspakketten aan voor de diagnose en behandeling van oogaandoeningen, waaronder implantaten en verbruiksgoederen. Het bedrijf creëert innovatieve visualisatie-oplossingen op het gebied van microchirurgie. Met ongeveer 2900 medewerkers wereldwijd genereerde de groep in boekjaar 2015/16 (tot 30 september) een omzet van € 1.088.000.000.

Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Jena in Duitsland, met filialen in Duitsland en in het buitenland; meer dan 50 procent van de medewerkers zijn tewerkgesteld in de V.S., Japan, Spanje en Frankrijk. Het Center for Application and Research (CARIn) in Bangalore in India en het Carl ZEISS Innovations Center for Research and Development in Shanghai, China versterken de aanwezigheid van het bedrijf in deze snel ontwikkelende economieën. Ongeveer 35 procent van de aandelen van Carl Zeiss Meditec AG is vrij beschikbaar op de markt. De resterende 65 procent is in handen van Carl Zeiss AG, één van 's werelds meest toonaangevende bedrijven in de optische en opto-elektronische industrie.


Bezoek voor meer informatie onze website op:
www.zeiss.com/med