ZEISS ReLEx SMILE en ZEISS VisuMax

ZEISS zet de gepatenteerde SMILE-technologie op de kaart met 1,5 miljoen ooglaserbehandelingen wereldwijd

ZEISS kondigt twee nieuwe mijlpalen aan binnen de refractieve technologie: 1,5 miljoen SMILE-behandelingen, en ZEISS produceert zijn 1000ste VisuMax femtosecond laser.

JENA, DUITSLAND, 18 september 2018

De Medical Technology businessgroep van ZEISS kondigde vandaag twee mijlpalen aan binnen de refractieve technologie: de 1,5 miljoenste SMILE®-ooglaserbehandeling en de productie van de 1000ste VisuMax® femtosecond laser.

"Wij zijn er trots op dat dokters over de hele wereld de minimaal invasieve, correctieve ooglaserbehandeling meer dan 1,5 miljoen keer hebben toegepast om ametropie te corrigeren", zegt Jim Mazzo, Global President Ophthalmic Devices at Carl Zeiss Meditec. "Wij bieden chirurgen één van de meest volledige portfolio's voor ooglaserchirurgie in de gehele sector. De productie van onze 1000ste ZEISS VisuMax® bewijst dat wij toonaangevend zijn op dit gebied."

ZEISS zet de standaard in de refractie chirurgie met VisuMax®, de enige goedgekeurde femtosecond laser op de markt waarmee ametropie behandeld kan worden door middel van de minimaal invasieve procedure. De VisuMax® creëert een dun, schijfvormig lentikel in het hoornvlies dat door de chirurg verwijderd wordt via een kleine incisie, die eveneens met de laser wordt gecreëerd. Doordat het oppervlak van het hoornvlies vrijwel helemaal intact wordt gelaten, is er minimale verstoring van de biomechanica van het hoornvlies.

"Procedures en technologieën die ontwikkeld worden door ZEISS helpen artsen om het zicht van veel mensen te verbeteren. We zijn erop gebrand om ons intellectuele eigendom te beschermen tegen elke inbreuk", benadrukt Dr. Ludwin Monz, President en CEO van Carl Zeiss Meditec AG. "Onze patenten zijn van groot belang en noodzakelijk om de kwaliteit van SMILE® te garanderen bij toepassingen en verdere ontwikkeling van deze technologie."

Met meer dan dertig jaar aan ervaring in ooglaseren heeft ZEISS met succes veel verschillende innovaties gelanceerd. Het portfolio van ZEISS bevat 85 patentfamilies en meer dan 240 patenten. Dit zal nog stijgen door de lopende patentaanvragen. De patenten omvatten diverse ontwikkelingen binnen corneale femtosecond lasertechnologie, methodes om de ogen van patiënten beter te laten focussen, design van patiëntinterfaces, de bepaling van de vorm en volgorde van bepaalde laserincisies, en innovatieve verlichtingsmethodes.

Het intellectuele eigendom van de SMILE® technologie is het exclusieve eigendom van ZEISS.

Bezoek onze website voor meer informatie over de meest recente refractieve innovaties van ZEISS: www.zeiss.com/med.

Contactgegevens voor de pers: 

Dr. Jochen Tham
Head of Marketing Communications
Carl Zeiss Meditec AG
Telefoon: +49 (0)7364 206-756
E-mail: press .meditec @zeiss .com


Contactpersoon voor investeerders:

Sebastian Frericks
Director Investor Relations
Carl Zeiss Meditec AG
Telefoon: +49 (0)3641 220-116
E-mail: investors .meditec @zeiss .com
www.zeiss.com/press
 

 

Kort profiel van Carl Zeiss Meditec AG:

Carl Zeiss Meditec AG (ISIN: DE 0005313704), de Medical Technology Business Group van ZEISS, staat genoteerd op de Duitse beurzen SDAX en TecDAX en is één van 's werelds toonaangevende bedrijven in medische technologie. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve technologieën en toepassingsgerichte oplossingen om artsen te helpen de levenskwaliteit van hun patiënten te verbeteren. Het bedrijf biedt volledige oplossingen, waaronder implantaten en verbruiksartikelen., voor diagnostisering en de behandeling van oogziekten. Het bedrijf creëert innovatieve visualisatie-oplossingen op het gebied van microchirurgie. Met ongeveer 2.900 medewerkers wereldwijd, genereerde de groep in het boekjaar 2016/17 (tot 30 september) een omzet van € 1,1899 miljoen.

Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Jena in Duitsland, met filialen in Duitsland en in het buitenland; meer dan 50 procent van de medewerkers zijn tewerkgesteld in de V.S., Japan, Spanje en Frankrijk. Het Center for Application and Research (CARIn) in Bangalore in India en het Carl ZEISS Innovations Center for Research and Development in Shanghai, China versterken de aanwezigheid van het bedrijf in deze snel ontwikkelende economieën. Ongeveer 41 procent van de aandelen van Carl Zeiss Meditec AG is vrij beschikbaar op de markt. De resterende 59 procent is in handen van Carl Zeiss AG, één van 's werelds meest toonaangevende businessgroepen in de optische en opto-elektronische industrie.

Bezoek voor meer informatie onze website op: www.zeiss.com/med