De Nieuwe Humphrey Field Analyzer 3 van ZEISS zet de nieuwe standaard voor efficiëntie in gezichtsveldtesten

01.05.2015

De nieuwe HFA3 combineert de gouden standaard in perimetrie met technologische innovaties – zoals een geautomatiseerde proeflenscorrectie – die tijd besparen en testfouten verminderen. Bovendien zijn de testresultaten gelijk aan en compatibel met de testresultaten van de vorige Humphrey-perimeters.

Sinds meer dan 30 jaar wordt de Humphrey® Field Analyzer (HFA™) beschouwd als de standaard in de diagnose en opvolging van glaucoom. Op de American Glaucoma Society 2015 Annual Meeting in Coronado, California, lanceerde ZEISS wereldwijd de HFA3, de volgende generatie in gezichtsveldtesten en -analyses. De HFA3 is specifiek ontworpen om de klinische workflow te versnellen met dezelfde gouden standaard teststrategieën en -patronen.

De HFA3 bouwt verder op de precisie en betrouwbaarheid de Humphrey-perimeters. De testresultaten van het nieuwe platform zijn gelijk aan en compatibel met de testresultaten van de vorige HFA-generaties. Zo blijft continuïteit en zekerheid in langdurige oogzorg gegarandeerd.

De HFA3 is de eerste perimeter met de gepatenteerde Liquid Lens-technologie. Deze automatische proeflens bespaart tijd, vereenvoudigt de set-up en vermindert de kans op menselijke fouten in proeflenscorrectie. De proeflens voorziet de juiste refractieve correctie tijdens de perimetrie, zodat de patiënt goed kan zien tijdens de test. De HFA3 vervangt het manuele proces door de gepatenteerde Liquid Trial Lens™, die automatisch de geschikte refractieve correctie instelt volgens de ingegeven informatie op het instrument.

Loading the player...

De HFA3 levert een gestroomlijnde en sneller workflow met een reeks nieuwe features ontworpen om:

  • het vertrouwen in de testresultaten te verhogen met RelEYE™ dat dokters toelaat om de positie van het oog van de patiënt onmiddellijk te kunnen nagaan op elk stimuluspunt. De RelEYE-data is beschikbaar op het instrument en met FORUM® Glaucoma Workplace ook tijdens het analyseren van de testresultaten. Het kan veel voorkomende testproblemen, zoals droopy lids (ptosis) of een verkeerde positie van het oog ten opzichte van de proeflenshouder, ontdekken.
  • tijd te besparen met de nieuwe intuïtieve SmartTouch™-interface, die het aantal stappen om een gezichtsveldonderzoek op te zetten vermindert. Een snellere gaze tracking (volgen van de blik) levert informatie die dokters helpt om de betrouwbaarheid van de test te evalueren. De gaze tracking-functie op de HFA3 heeft een snellere initialisatie en werkt voor een breder spectrum patiënten in vergelijking met eerdere HFA-modellen.
  • de testadministratie te vereenvoudigen door de eenvoudig te gebruiken grafische interface om een kinetische test op zetten met een volledig 180° gezichtsveld.

“De HFA3, samen met de andere onderdelen van het ZEISS-glaucoombeheer, bieden oogzorgprofessionals in glaucoomdiagnose en – behandeling een ongeëvenaarde combinatie van naadloze integratie en diagnostische mogelijkheden,” zegt Dr. Ludwin Monz, President en CEO van Carl Zeiss Meditec AG.