ZEISS onthult VISULAS green op het World Ophthalmology Congress 2018

ZEISS onthult de zeer geavanceerde VISULAS green oogheelkundige laser op het World Ophthalmology Congress 2018

VISULAS® green, de geavanceerde fotocoagulatie-laser van ZEISS zorgt ervoor dat dokters zich volledig kunnen concentreren op de behandeling van de patiënt, zonder enige onderbreking.

BARCELONA, 16 juni 2018

Vandaag heeft de Medical Technology businessgroep van ZEISS de zeer geavanceerde VISULAS green fotocoagulatie-laser voorgesteld op het World Ophthalmology Congress in Barcelona. Retinale fotocoagulatie-lasers worden gebruikt om allerlei soorten oogziekten te behandelen, waaronder twee voorname oorzaken voor blindheid: diabetische retinopathie en leeftijd gerelateerde maculadegeneratie. VISULAS green zorgt voor een ononderbroken workflow door dokters de mogelijkheid te geven om belangrijke behandelingsinstellingen direct vanuit het oculair te monitoren en ze de mogelijkheid te geven om deze instellingen tijdens de ingreep te wijzigen met de joystick.

"VISULAS green helpt niet alleen dokters bij de behandeling van netvliesaandoeningen en glaucoma, het versnelt ook hun dagelijkse klinische routine", zegt Jim Mazzo, Global President Ophthalmic Devices bij Carl Zeiss Meditec. "Met een ononderbroken workflow kunnen dokters efficiënter werken en zich focussen op de patiënt."

ZEISS VISULAS green biedt een goed georganiseerde gebruikersinterface die ervoor zorgt dat de dokter zich volledig op de patiënt kan concentreren. Het geïntegreerde databeheer maakt gebruik van gebruikersspecifieke behandelprotocollen en een contactlens-database voor meerdere gebruikers.

De ZEISS VISULAS green is ontworpen als een modulair en uitbreidbaar laser-werkstation; er is een klassiek en een comfort-uitvoering beschikbaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een enkel- of dubbelvezel-poort. De comfort-uitvoering kan geüpgraded worden om fotocoagulatie op meerdere plekken uit te kunnen voeren met de ZEISS VITE optie; hierdoor kan de behandeltijd verkort worden. VISULAS green geeft het geautomatiseerde overzicht van behandelparameters direct na de behandeling weer. De samenvattingen van behandelingen kunnen geëxporteerd worden naar het ZEISS FORUM® - dit is het oogheelkundige databeheersysteem van ZEISS - om een papierloos laserbehandelingsrapport te creëren.

"Bij ZEISS vinden wij het zeer belangrijk om de oogheelkundige zorg te bevorderen door de patiëntgegevens bij elke stap van het proces te koppelen", zegt Dr. Ludwin Monz, President en CEO van Carl Zeiss Meditec. "Ons uitgebreide portfolio betreft screenings, diagnostiek en behandelingen."

Naast de VISULAS green, zal ZEISS zijn uitgebreide portfolio demonstreren bij WOC-stand Nr. 4008, waaronderHFATM3, CIRRUSTM HD OCT, Retina Workplace, Glaucoma Workplace, CLARUSTM 500, en Slit Lamp 220. 

 

Bezoek voor meer informatie www.zeiss.com/visulasgreen.

Contactgegevens voor de pers: 

Dr. Jochen Tham
Head of Marketing Communications
Carl Zeiss Meditec AG
Telefoon: +49 (0)7364 206-756
E-mail: press .meditec @zeiss .com


Contactpersoon voor investeerders:

Sebastian Frericks
Director Investor Relations
Carl Zeiss Meditec AG
Telefoon: +49 (0)3641 220-116
E-mail: investors .meditec @zeiss .com
www.zeiss.com/press
 

 

Kort profiel van Carl Zeiss Meditec AG:

Carl Zeiss Meditec AG (ISIN: DE 0005313704) staat genoteerd op de Duitse beurs TecDAX en is één van de toonaangevende bedrijven in medische technologie. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve technologieën en toepassingsgerichte oplossingen om artsen te helpen de levenskwaliteit van hun patiënten te verbeteren. Het bedrijf biedt volledige oplossingen, waaronder implantaten en verbruiksartikelen., voor diagnostisering en de behandeling van oogziekten. Het bedrijf creëert innovatieve visualisatie-oplossingen op het gebied van microchirurgie. Met ongeveer 2.900 medewerkers wereldwijd, genereerde de groep in het boekjaar 2016/17 (tot 30 september) een omzet van € 1.189.000.000.

Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Jena in Duitsland, met filialen in Duitsland en in het buitenland; meer dan 50 procent van de medewerkers zijn tewerkgesteld in de V.S., Japan, Spanje en Frankrijk. Het Center for Application and Research (CARIn) in Bangalore in India en het Carl ZEISS Innovations Center for Research and Development in Shanghai, China versterken de aanwezigheid van het bedrijf in deze snel ontwikkelende economieën. Ongeveer 41 procent van de aandelen van Carl Zeiss Meditec AG is vrij beschikbaar op de markt. De resterende 59 procent is in handen van Carl Zeiss AG, één van 's werelds meest toonaangevende businessgroepen in de optische en opto-elektronische industrie.

Bezoek voor meer informatie onze website op: www.zeiss.com/med