ZEISS op het gecombineerde ESCRS & EURETINA-congres van 2018

ZEISS presenteert geïntegreerde, datagestuurde digitale oplossingen op het ESCRS-congres

Bevordert elke stap van de oogzorg voor patiënten

Tijdens het gecombineerde congres European Society of Cataract & Refractive Surgeons (ESCRS) en European Society of Retina Specialists (EURETINA), presenteert ZEISS zijn platformoverschrijdende, oogheelkundige, digitale portfolio dat dokters helpt bij oogzorg, waardoor zij hun patiënten efficiënter kunnen helpen in elke stap van het proces – van screenings en diagnose tot behandeling.

  • ZEISS demonstreert de volgende stap in multimodale oogzorg met het Integrated Diagnostic Imaging platform (IDI), een geavanceerde digitale oplossing die dokters helpt om optimale en geïndividualiseerde patiëntenzorg te bieden, van de diagnose tot behandeling.
  • ZEISS presenteert de nieuwste innovaties voor astigmatism ecorrectie: de nieuwe IOLMaster® 700 met Total Keratometry (TK) zorgt ervoor dat cataractchirurgen aannames kunnen vervangen met precieze metingen van het achterste cornea oppervlaks, terwijl de AT LARA® toric EDoF IOL een nieuwe categorie torische IOL toevoegt voor patiënten met een actieve levensstijl.
  • Het bedrijf viert ook de mijlpaal van 1,5 miljoen ooglaserbehandelingen met SMILE®, uitgevoerd door refractieve chirurgen in meer dan 70 landen over de hele wereld.
     

WENEN / OOSTENRIJK, 21 september 2018

De Medical Technology-groep van ZEISS zal deze week op het ESCRS & EURETINA-congres zijn nieuwste digitale diagnose-oplossingen presenteren voor retina-aandoeningen en glaucoom, naast opties voor retina-aandoeningen bij cataractingrepen.

"De digitalisering van oogzorg biedt dokters geïntegreerde en datagestuurde oplossingen waarmee ze patiënten bij elke stap van het proces kunnen ondersteunen", zegt Jim Mazzo, Global President Ophthalmic Devices van Carl Zeiss Meditec. "Ons uitgebreide portfolio biedt een holistische multimodaliteitsaanpak van patiëntgegevens en omvat screenings, diagnostiek en behandelingen", zegt Mazzo.

Het Integrated Diagnostic Imaging (IDI) platform is een digitale oplossing die de data van diverse diagnostische apparaten integreert en transformeert tot multimodale onderzoeksresultaten. Dit helpt artsen om op snelle en efficiënte wijze optimale behandelbeslissingen te maken. IDI is compatibel met CIRRUS OCT, Humphrey® Field Analyzer HFA3, de ultra-breedveld funduscamera CLARUS® 500, en de nieuwe therapeutische laser  VISULAS green.

Volgens de vitreoretinale-arts/chirurg Peter A. Karth is deze integratie van groot belang bij het vaststellen, diagnosticeren en behandelen van retina-aandoeningen. "Eén van de grootste uitdagingen in hedendaagse netvliesbehandelingen is het bekijken en integreren van multimodale beelden om op efficiënte en grondige wijze maculadegeneratie te beoordelen in drukke praktijken", zegt Karth. "Ik zie het ZEISS Integrated Diagnostic Imaging platform als een zeer belangrijk onderdeel van oogzorg; het biedt mij de data-integratie die ik nodig heb om de beste beslissingen te maken voor mijn patiënten", voegt hij toe.

Op het ESCRS-congres presenteert ZEISS ook enkele uitbreidingen van het astigmatismeportfolio. De Total Keratometry (TK)-module voor de IOLMaster® 700 Swept Source-biometer biedt cataractchirurgen de kans om aannames over het achterste cornea-oppervlak te vervangen met precieze metingen. Dit kan bijdragen tot betere post-op resultaten. ZEISS lanceert ook de AT LARA® toric 'Extended Depth of Focus' (EDoF) IOL. Chirurgen hebben hierbij een nieuwe optie voor de behandeling van astigmatismepatiënten met een actieve levensstijl, die geen bril willen dragen voor veraf en tussenafstanden.

Florian Kretz, hoofdchirurg van de Augentagesklinik Rheine implanteerde de AT LARA bij één van zijn werknemers. Kretz was zelf één van de eerste gebruikers van de AT LARA en zegt: "De AT LARA toric was mijn eerste keuze voor onze refractiemanager, haar dagelijkse routine is immers volledig afhankelijk van perfect zicht."

ZEISS levert digitale oplossingen die de klinische besluitvorming en workflows ondersteunen, en breidt het astigmatismeportfolio uit met de nieuwe online IOL-berekeningstool, Z CALC. Deze nieuwe release bevat een verbeterd algoritme dat rekening houdt met het posterieure cornea-astigmatisme (PCA). Z-CALC 2.0 is compatibel met de nieuwe IOLMaster TK meting, heeft een nieuwe gebruiksvriendelijkere interface, en maakt de berekening van ogen mogelijk die een laseroogbehandeling hebben ondergaan (post-LASIK).

"Digitale oplossingen helpen artsen om de vele uitdagingen en onverwachte problemen die zij in hun dagelijks werk tegenkomen, het hoofd te bieden", zegt Dr. Ludwin Monz, President en CEO van Carl Zeiss Meditec. "Digitalisering die in elke stap van het proces geïntegreerd is – van diagnostiek tot behandeling – kan artsen helpen om hun klinische efficiëntie en prestaties te vergroten en dus hun patiënten beter te helpen."

ZEISS zet zijn toonaangevende rol in ooglasercorrecties voort en viert dat er inmiddels meer dan 1,5 miljoen procedures door refractiechirurgen zijn uitgevoerd waarbij er een lentikel via een kleine incisie uit het oog wordt verwijderd (SMILE). De VisuMax® femtosecond laser van ZEISS met SMILE biedt refractiechirurgen een extra bewezen optie voor ooglaseren die ze hun patiënten kunnen aanbieden. Er is een nieuwe klinische studie gestart buiten de V.S. om SMILE te testen bij hyperope patiënten. Meer dan 1700 chirurgen in 70 landen voeren momenteel de SMILE® behandeling uit.

ZEISS zal zijn uitgebreide portfolio presenteren in Hal B, op stand 401 tijdens het ESCRS & EURETINA-congres 2018 van 21 tot 25 september in Wenen. Daarnaast zal ZEISS IOL en SMILE workshops en wetlabs organiseren. Een indrukwekkende line-up aan gerenommeerde artsen zullen hun expertise en inzichten delen tijdens 'Meet the Experts' sessies.

Voor een compleet overzicht van de activiteiten en evenementen van ZEISS tijdens ESCRS, bezoek www.zeiss.com/escrs.

Contactgegevens voor de pers: 

Dr. Jochen Tham
Head of Marketing Communications
Carl Zeiss Meditec AG
Telefoon: +49 (0)7364 206-756
E-mail: press .meditec @zeiss .com


Contactpersoon voor investeerders:

Sebastian Frericks
Director Investor Relations
Carl Zeiss Meditec AG
Telefoon: +49 (0)3641 220-116
E-mail: investors .meditec @zeiss .com
www.zeiss.com/press
 

 

Kort profiel van Carl Zeiss Meditec AG:

Carl Zeiss Meditec AG (ISIN: DE 0005313704), de Medical Technology Business Group van ZEISS, staat genoteerd op de Duitse beurzen SDAX en TecDAX en is één van 's werelds toonaangevende bedrijven in medische technologie. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve technologieën en toepassingsgerichte oplossingen om artsen te helpen de levenskwaliteit van hun patiënten te verbeteren. Het bedrijf biedt volledige oplossingen, waaronder implantaten en verbruiksartikelen., voor diagnostisering en de behandeling van oogziekten. Het bedrijf creëert innovatieve visualisatie-oplossingen op het gebied van microchirurgie. Met ongeveer 2.900 medewerkers wereldwijd, genereerde de groep in het boekjaar 2016/17 (tot 30 september) een omzet van € 1,1899 miljoen.

Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Jena in Duitsland, met filialen in Duitsland en in het buitenland; meer dan 50 procent van de medewerkers zijn tewerkgesteld in de V.S., Japan, Spanje en Frankrijk. Het Center for Application and Research (CARIn) in Bangalore in India en het Carl ZEISS Innovations Center for Research and Development in Shanghai, China versterken de aanwezigheid van het bedrijf in deze snel ontwikkelende economieën. Ongeveer 41 procent van de aandelen van Carl Zeiss Meditec AG is vrij beschikbaar op de markt. De resterende 59 procent is in handen van Carl Zeiss AG, één van 's werelds meest toonaangevende businessgroepen in de optische en opto-elektronische industrie.

Bezoek voor meer informatie onze website op: www.zeiss.com/med