ZEISS TIVATO 700

ZEISS verwijdert obstakels voor minimaal invasieve spinale chirurgie

TIVATO 700 van ZEISS brengt geavanceerde visualisatie- en robottechnologie naar de wervelkolom

JENA / DUITSLAND, LOS ANGELES/VS, 26 september 2018

Tijdens de bijeenkomst van de North American Spine Society (NASS) in Los Angeles heeft ZEISS Medical Technology aan de internationale wervelkolomspecialisten, een innovatief visualisatiesysteem getoond – TIVATO™ 700 van ZEISS. “Bij de ontwikkeling van ZEISS TIVATO 700 hebben we experts van over de hele wereld benaderd om de vereisten voor minimaal invasieve spinale chirurgie (MISS) te verzamelen. Chirurgen in dit vakgebied zijn niet alleen geïnteresseerd in een uitstekende visualisatie, ze vertrouwen ook op digitale oplossingen en vinden het belangrijk dat het apparaat in verschillende OK-situaties flexibel gepositioneerd kan worden. Met ons nieuwe Advanced Visualization System zijn wij in staat om aan deze eisen tegemoet te komen“, aldus Dirk Brunner, Head of the Microsurgery Strategic Business Unit van ZEISS. “De vergrijzing van de bevolking is in het spinale segment een belangrijke factor. We streven er voortdurend naar om minimaal invasieve spinale chirurgie mogelijk te maken, zodat de post-opresultaten verbeteren en de herstelperiode wordt verkort,” zegt dr. Ludwin Monz, President en CEO van Carl Zeiss Meditec.

Visualisering die de workflow verbetert

TIVATO 700* vergroot het aantal mogelijke klinische toepassingen voor spinale chirurgen en biedt de spinale chirurgie toegang tot de meest geavanceerde technologieën.

De Workflow-Enhancing Visualization-functies van ZEISS TIVATO 700 ondersteunen fluorescentietoepassingen waarmee de vaatdoorgankelijkheid kan worden beoordeeld en andere toepassingen. De geïntegreerde 4K-technologie stelt chirurgen in staat om procedures in een briljante beeldkwaliteit te visualiseren. Tegelijkertijd kunnen assistenten, OK-medewerkers en andere waarnemers de chirurgische ingreep volgen met een uitstekende resolutie en beeldkwaliteit. Dit levert een leer- en opleidingservaring van onschatbare waarde. “Dit systeem overtrof mijn verwachtingen: veel beter zicht, natuurlijker, lichter, helderder. Bovendien is vooral de werkafstand veel beter geworden,” prof. dr. Rene Schmidt, Klinik am Eichert, Göppingen, Duitsland.

Optimaal bereik & flexibiliteit

Verschillende situaties in de OK vereisen medische apparatuur die zeer adaptief is. ZEISS TIVATO 700 voldoet aan deze vereisten dankzij de Ultimate Reach & Flexibility. De grotere werkafstand biedt spinale chirurgen en OK-personeel meer vrijheid bij de positionering, ook bij chirurgie met exoscoop en ''heads-up''-chirurgie, en met name bij het gebruik van langere instrumenten. De royale ruimte boven het hoofd draagt bij aan deze vrijheid, waardoor er onder het systeem kan worden gewerkt, ongeacht waar deze is geplaatst.

Volledig digitaal

De artsen en het medische personeel hebben beiden profijt van de digitale mogelijkheden van ZEISS TIVATO 700, dat een naadloze toegang biedt tot de wereld van volledig verbonden visualisatiesystemen. De ZEISS TIVATO 700 beschikt over een indrukwekkende, intuïtieve en gebruikersvriendelijke grafische gebruikersinterface voor iedereen in de operatiekamer. Het platform kan worden geïntegreerd in de bestaande IT-infrastructuur van het ziekenhuis ter ondersteuning van de digitale workflow. Beelddocumentatie, gegevensbeheer en data-overdracht kunnen met de ZEISS Connect App gemakkelijk naast de chirurgische workflow worden beheerd.

Met ZEISS Smart Services-verbinding zijn verbeteringen in service en onderhoud mogelijk. “Dankzij remote access is onze serviceorganisatie sneller in staat problemen vast te stellen en op te lossen. Klanten profiteren daardoor van een hogere beschikbaarheid van hun apparatuur,“ vat Dirk Brunner samen.

ZEISS TIVATO 700: Transforming possibilities into realities

ZEISS TIVATO 700: Transforming possibilities into realities

* Niet beschikbaar tot het conformiteitsonderzoek voor MDD 93/42 is afgerond. Alleen voor verkoop in geselecteerde landen. De getoonde inhoud kan afwijken van de huidige goedkeuringsstatus van het product of het dienstenaanbod in uw land.

Contactgegevens voor de pers: 

Dr. Jochen Tham
Head of Marketing Communications
Carl Zeiss Meditec AG
Telefoon: +49 (0)7364 206-756
E-mail: press .meditec @zeiss .com


Contactpersoon voor investeerders:

Sebastian Frericks
Director Investor Relations
Carl Zeiss Meditec AG
Telefoon: +49 (0)3641 220-116
E-mail: investors .meditec @zeiss .com
www.zeiss.com/press
 

 

Kort profiel van Carl Zeiss Meditec AG:

Carl Zeiss Meditec AG (ISIN: DE 0005313704), de businessgroep Medical Technology van ZEISS, is in Duitsland beursgenoteerd (SDAX- en TecDAX) en is één van de toonaangevende bedrijven in medische technologie. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve technologieën en toepassingsgerichte oplossingen om artsen te helpen de levenskwaliteit van hun patiënten te verbeteren. Het bedrijf biedt volledige oplossingen, waaronder implantaten en verbruiksartikelen., voor diagnostisering en de behandeling van oogziekten. Het bedrijf creëert innovatieve visualisatie-oplossingen op het gebied van microchirurgie. Met ongeveer 3.000 medewerkers wereldwijd, genereerde de groep in het boekjaar 2016/17 (tot 30 september) een omzet van € 1.189.000.000.

Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Jena in Duitsland, met filialen in Duitsland en in het buitenland; meer dan 50 procent van de medewerkers zijn tewerkgesteld in de V.S., Japan, Spanje en Frankrijk. Het Center for Application and Research (CARIn) in Bangalore in India en het Carl ZEISS Innovations Center for Research and Development in Shanghai, China versterken de aanwezigheid van het bedrijf in deze snel ontwikkelende economieën. Ongeveer 41 procent van de aandelen van Carl Zeiss Meditec AG is vrij beschikbaar op de markt. De resterende 59 procent is in handen van Carl Zeiss AG, één van 's werelds meest toonaangevende businessgroepen in de optische en opto-elektronische industrie.

Bezoek voor meer informatie onze website op: www.zeiss.com/med