VISUPLAN 500: ZEISS breidt basisdiagnoseapparatuur voor glaucoomscreening uit met non-contacttonometer

01.08.2014

ZEISS streeft ernaar om dokters complete oplossingen te bieden die hun werk vlotter doen verlopen. Daarom introduceert het de non-contacttonometer VISUPLAN® 500. Dit gebruiksvriendelijke instrument bepaalt al vroeg in de workflow binnen de praktijk of een patiënt hoge intraoculaire druk heeft.

Door middel van een luchtpuf stellen non-contacttonometers artsen in staat om het oog van de patiënt te onderzoeken zonder verdoving of fluoresceïne. Deze technologie dient om te bepalen of een patiënt een hoge intraoculaire druk heeft, wat een risicofactor voor glaucoom is. Het is een aanvulling op Goldmann-applanatie, de huidige gouden standaard in de tonometrie.

Een bijkomend voordeel voor artsen is dat klinische of praktijkassistenten de meting zeer vroeg in de workflow binnen de praktijk – bij de algemene voorafgaande test – kunnen uitvoeren. VISUPLAN 500 van ZEISS maakt het eenvoudiger om de taken te verdelen dankzij de intuïtieve gebruikersinterface met touchscreenbediening via één knop en automatische uitlijningsfuncties, waardoor de metingen losstaan van de gebruiker.

Loading the player...