Van energie naar eMotion ZEISS eMobility oplossingen

ZEISS eMobility oplossingen omvatten een selectie aan producten uit het ZEISS portfolio die
unieke holistische kwaliteitsinspectieoplossingen mogelijk maken voor alle onderdelen van de E-Mobility: accu, vermogenselektronica, E-motor en transmissie – Van energie naar eMotion.

Accu

Een hele reeks aan beeldvorming, analytische en metrologische instrumenten zijn nodig om accu-onderzoek en kwaliteitscontroles van accu's mogelijk te maken. ZEISS produceert licht-, elektronen- en röntgen-microscopen en computertomografie-systemen (CT), en daarnaast coördinatenmeetmachines om structurele, compositionele, elektrische en dimensionale eigenschappen te beoordelen en te correleren binnen verschillende lengteschalen. ZEISS helpt zo om de relevante gegevens te voorzien om accuveiligheid en verbeterde accuprestaties mogelijk te maken voor nieuwe, duurzame voertuigen.

Vermogenselektronica

Vermogenselektronica is het energieknooppunt van elk batterij-elektrisch, hybride en brandstofcelvoertuig, aangezien het de vermogensverplaatsing tussen de accu en elektrische motor bepaald. Om elektrische onderdelen efficiënter en betrouwbaarder te maken, is het belangrijk om de kwaliteit van halfgeleiders, gedrukte schakelingen en afgewerkte modules te beheren binnen verschillende lengteschalen.

Elektrische motor

Elektrische motoren zijn zeer krachtig: ze zijn klein en licht, maar kunnen nog steeds hoge snelheden en enorme koppel mogelijk maken, zelfs bij lage snelheden. Alle onderdelen moeten goed en precies samenwerken zodat deze motoren zoveel vermogen kunnen genereren met weinig slijtage. Eén uitdaging van de nieuwste generatie motoren is dat haarspeldveren en stators heel precies geproduceerd en samengesteld moeten worden; hetzelfde geldt voor de ijzers in de stator en rotor. ZEISS produceert tactiele en optische meetapparaten om elk aspect van het kwaliteitsbeheerproces af te dekken, en helpt zelfs de elektrische motorfabrikanten om hun inspectieketens in te stellen.

Transmissie

Elektrische voertuigen hebben heel verschillende aandrijfsystemen – ofwel een transmissie met één of twee versnellingen in plaats van de tot wel negen versnellingen die aangetroffen worden in ontbrandingsmotoren. De motor en transmissie delen een behuizing – hierdoor wordt het aantal onderdelen en het gewicht verminderd, maar niet de kwaliteitsvereisten. Een aantal meet- en inspectiestappen zijn vereist om topprestaties mogelijk te maken, weinig slijtage en een stille werking. ZEISS produceert al deze meetinstrumenten en overlegt met fabrikanten om de ideale kwaliteitsgarantiesystemen te ontwerpen.

ZEISS eMobility oplossingen Succes op maat

Maak kennis.

Contact om een consultatie te boeken.

Analyseren.

Identificatie van specifieke kwaliteitseisen en daaropvolgende behoeften.

Aanpassen.

Het team van ZEISS maakt de passende oplossing precies op maat.

Heeft u meer informatie nodig over ZEISS eMobility oplossingen?

Vul het onderstaande formulier in om onze brochure te downloaden.