Skibrillen van ZEISS.

Uw partner voor betrouwbare bescherming op de hellingen.

Speciaal ontwikkeld voor alpine wintersport. Skibrillen van ZEISS beschermen uw ogen effectief tegen sneeuw, regen en wind, maar ook tegen de intense UV-A en UV-B straling in hooggebergtes. Geniet onder alle weersomstandigheden van modieuze bescherming en geweldig zicht.

Skibrillen van ZEISS.

Perfecte bescherming en een goed zicht in alle weersomstandigheden.

Tijdens het skiën of snowboarden worden onze ogen blootgesteld aan extreme omstandigheden. Sneeuw en ijs op de hellingen weerkaatsen zonlicht en verhogen hiermee de UV-straling opmerkelijk. Koude wind en neerslag hinderen dan weer ons zicht. Skibrillen van ZEISS zijn speciaal ontwikkeld voor de uitdagingen die u tijdens het wintersporten kunt tegenkomen. Geniet van perfecte bescherming tegen UV, een optimale pasvorm, een groot gezichtsveld en een verhoogd contrast bij zowel fel zonlicht als diffuus licht. Deze brillen zijn uiterst stevig en licht. Daarnaast kunt u kiezen uit tal van stijlvolle monturen en tinten.

Optimale pasvorm, schokbestendig.

Gegarandeerd helder zicht.

Skibrillen van ZEISS hebben een lens van duurzaam polycarbonaat met een aanvullende harde beschermende coating. De eenvoudig te verstellen band heeft een siliconerand, waardoor deze beter om de helm past. Skibrillen van ZEISS hebben een afneembare spoiler op de bovenkant van het montuur zodat ze op de meeste helmen passen.

Geniet van ongeëvenaarde prestaties: onze brillen garanderen een geweldig zicht en zorgen ervoor dat de drager obstakels opmerkt tijdens het skiën of snowboarden, zoals bomen, veranderingen in het terrein, bulten of afgronden.

BLACK – Multilayer GREEN
BLACK – Multilayer GREEN
BLACK – Multilayer RED
BLACK – Multilayer RED
BLACK – Multilayer GOLD
BLACK – Multilayer GOLD
WHITE – Multilayer GOLD
WHITE – Multilayer GOLD

Doeltreffende bescherming tegen UV, zelfs in extreem zonlicht.

Het zonlicht is aanzienlijk sterker in de bergen. Weerspiegelingen, die bijvoorbeeld afkomstig zijn van sneeuw of ijsoppervlakken, versterken dit effect bovendien. Het verblindend effect van zon en schittering is nergens sterker dan hier. Het gevolg: uw ogen worden blootgesteld aan aanzienlijk meer UV-A en UV-B straling dan normaal. Skibrillen van ZEISS filteren 100% van deze straling tot een golflengte van 400 nanometer, wat een betrouwbare bescherming biedt voor uw ogen tegen de gevaren en mogelijk schade veroorzaakt door zonlicht.

De juiste tint, de ideale spiegelcoating.

Voor elke drager, in alle weersomstandigheden.

Ons aanbod skibrillen van ZEISS omvat veel modellen in aantrekkelijke kleuren voor dames en heren, die beschikbaar zijn met eenvoudig te vervangen brillenglazen (ZEISS Interchangeable Goggles). Met de verschillende soorten spiegelcoatings en het grote aanbod tinten heeft uw bril niet alleen een unieke, modieuze look, maar hebt u ook in alle omstandigheden een ideaal zicht.

Meer comfort en flexibiliteit. ZEISS Interchangeable heeft een gepatenteerd ontwerp: de dunne laag schuimrubber maximaliseert niet alleen de draagbaarheid en het comfort, maar vergroot ook sterk het gezichtsveld vergeleken met een klassieke bril met een dikke laag schuimrubber. Deze bril wordt geleverd met twee verwisselbare lenzen: één lens voor zwak omgevingslicht en één voor sterk omgevingslicht.

Hoger contrast, minder schittering. De optimale coating voor uw skibril.

Hoger contrast, minder schittering. De optimale coating voor uw skibril.

Dankzij speciale tinten voor onze ZEISS skibrillenglazen ziet u elk detail op de helling, vooral wanneer het zicht wordt bemoeilijkt. Dit biedt een extra veiligheid, zelfs bij hoge snelheden of op onbekend terrein. Ongeacht of het een tint, een spiegelcoating of een water- en vuilafstotende coating is: de voordelen van een goede coating maken uw skibril even comfortabel als praktisch: minder schittering van sneeuw of ijsvlakken, meer details, een hoger contrast en extra bescherming tegen zonlicht.

ZEISS SONAR: een beter zicht op de hellingen.

Meer veiligheid en zichtcomfort: de lenstechnologie van ZEISS SONAR verbetert uw zicht op terreinen die met sneeuw zijn bedekt, onder alle lichtomstandigheden. Zonder coating is deze geschikt voor omstandigheden met weinig omgevingslicht. Bij sterk licht wordt een spiegelcoating aanbevolen. U ziet meer kleur en contrast, zelfs indien u met hoge snelheid een helling afdaalt. De speciale spectrumcurve van de tint werkt als een blauwfilter, maar laat nog steeds een deel van het blauwe licht door. Zo kan alle belangrijke informatie van het licht en van uw omgeving toch worden ontvangen. Met SONAR kunt u de hellingen beter ‘lezen’ omdat oneffen stukken in de sneeuw (bulten en kuilen) eenvoudiger kunnen worden opgemerkt.

Niet alleen voor après-ski: zonnebrilglazen of meekleurende glazen van ZEISS.

Dit modieuze accessoire is een onmisbare metgezel om uitstekende helderheid te garanderen. De glazen bieden 100% bescherming tegen UV-stralen en zijn beschikbaar als meekleurende versie op aanvraag. ZEISS zonnebrilglazen, de beste keuze voor uw zonnebril. Of u nu een afwijking hebt of niet: ons uitgebreide assortiment biedt iedereen het perfecte zonnebrilglas.

5 tips bij het aankopen en beschermen van een skibril

comfortabel zicht

1. Wanneer u een skibril gaat aanschaffen, moet u letten op de grootte en de pasvorm en ervoor zorgen dat deze u een comfortabel zicht biedt. Neem de tijd om een skibril te kiezen. Test de pasvorm en het zicht nauwkeurig en wees niet bang om uw mening te geven. Wanneer u een skibril gaat aanschaffen, kunt u het beste uw helm of bril meenemen, die u draagt wanneer u gaat skiën of snowboarden. Niet elke skibril is geschikt voor brillendragers, waardoor ze mogelijk niet compatibel zijn met uw helm.

UV-bescherming

2. Controleer of de brillenglazen u de beste UV-bescherming bieden en de juiste tint hebben voor verschillende weersomstandigheden met variërend zicht.

vereisten

3. Een skibril moet veel kunnen. In de zon moet fel licht worden afgezwakt, in diffuus licht moeten contrasten en contouren worden verhoogd; Eén tint of spiegelcoating kan niet voldoen aan al deze vereisten. Daarom is een skibril met verwisselbare lenzen de beste keuze. Raadpleeg uw opticien voor meer informatie.

Luchtcirculatie en dampwerende

4. Vraag naar de luchtcirculatie en dampwerende kenmerken van uw nieuwe skibril.

Wees voorzichtig wanneer u uw skibril reinigt!

5. Wees voorzichtig wanneer u uw skibril reinigt! Veeg deze nooit af met stof of een handschoen indien deze nat is aan de binnenkant. Zo kunt u de dampwerende coating aantasten. Schud het water steeds van uw bril of laat deze vanzelf drogen indien het warm is. Leg de bril echter niet op de verwarming. Reinig uw ZEISS skibril met lauw water en een neutrale zeep. Laat de binnenkant van uw bril tijdens het reinigen niet nat worden. Gebruik geen organische oplosmiddelen of vochtige doekjes!

Gerelateerde producten

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt