Polariserende zonnebrilglazen.
Comfortabel zicht zonder irriterende reflecties.

 • Wat doen polariserende zonnebrilglazen precies?

  Wat doen polariserende zonnebrilglazen precies?

  Een must voor skiërs en watersporters, maar ze helpen ook iedere brildrager die van beter zicht wil genieten: zonnebrilglazen met een polarisatiefilter. De speciale coating vermindert irriterende lichtreflecties, bijvoorbeeld als het zonlicht op een nat wegdek valt, sneeuw, water, of metalen oppervlak. Tegelijkertijd verbetert een speciale tint het contrast en de waarneming van kleur.

  Het resultaat: minder irriterende reflecties op het brillenglas, zodat u een bijzonder helder, comfortabel zicht heeft – zelfs bij fel zonlicht. Deze handige extra is niet alleen prettig als u gevoelige ogen heeft, maar ook voor het autorijden, voor aan het strand, bij het beoefenen van sport of andere dagelijkse activiteiten – polariserende zonnebrilglazen zorgen voor een significant hoger zichtcomfort.
  En uiteraard bieden zonnebrilglazen met een polarisatiefilter van ZEISS ook 100% bescherming tegen UV-A en UV-B-straling.

  ZEISS Polariserende zonnebrilglazen
 • Zo werkt polarisatie.

  Zo werkt polarisatie.

  Loading the player...

  Natuurlijk licht beweegt zich in alle richtingen. Daarom wordt het als ongepolariseerd geclassificeerd. Als de lichtstraal in contact komt met een reflecterend oppervlak, zoals zonlicht dat op water valt, wordt deze gereflecteerd en in een bepaalde richting gebroken. Met andere woorden, het wordt gepolariseerd.

  Het grootste deel van dit licht is verticaal gepolariseerd, dat wil zeggen dat het verticaal geleid wordt. Een polarisatiefilter in een brillenglas is verticaal gericht en blokkeert daarom het gereflecteerde licht, zodat bijna alle reflecties worden verwijderd van het water, het natte wegdek of de sneeuw.

  Zonder polarisatiefilter

  Met polarisatiefilter

 • Extra opties

  Extra's voor meer comfort, stijl en veiligheid

  Een bril voor iedere gelegenheid dankzij meekleurende glazen. Met een baanbrekend tempo.

  Meer informatie

  Meer dan alleen een modieus accessoire. ZEISS brillenglazen met een spiegelcoating.

  Meer informatie

  Voor optimaal zicht: unifocale brillenglazen van ZEISS.

  Meer informatie

  Verander uw multifocale bril in een zonnebril met bescherming tegen verblinding en UV-straling. Geïndividualiseerde oplossingen, zelfs voor nieuwe brildragers. Op maat gemaakte multifocale brillenglazen van ZEISS.

  Meer informatie

  Kies voor uzelf de juiste brillenglascoating

  DuraVision® Platinum – de hardste brillenglascoating die ZEISS ooit gemaakt heeft, die optimaal beschermt tegen krassen, tegen stof en een uiterst effectieve anti-reflectiecoating heeft.

  Meer informatie

 • Zoek een opticien

  Vind een ZEISS opticien in uw buurt

  Zoek opticiens bij u in de buurt. Zij zullen u gedetailleerde informatie geven en zonnebrilglazen ontwerpen die individueel aangepast zijn op uw unieke zichtbehoeften....

  Vind een ZEISS opticien in uw buurt

Deel dit artikel met uw vrienden