Beter zien bij elke lichtgesteldheid

PhotoFusion® brillenglazen vormen een ideaal alternatief voor wie niet de hele dag wil wisselen tussen een zonnebril en een bril op sterkte.

Op heldere, zonnige dagen, maar ook als het regent - worden onze ogen overdag blootgesteld aan UV-straling. Veel mensen weten niet dat deze blootstelling niet alleen schadelijk is voor de huid, maar ook mogelijk schadelijk is voor de ogen. PhotoFusion® brillenglazen bieden totale bescherming.

PhotoFusion® brillenglazen vormen een ideaal alternatief voor wie niet de hele dag wil wisselen tussen een zonnebril en een bril op sterkte.

PhotoFusion® brillenglazen vormen een ideaal alternatief voor wie niet de hele dag wil wisselen tussen een zonnebril en een bril op sterkte.

Voor veel mensen is het inmiddels een gewoonte  - op zonnige dagen smeren ze zich met zonnebrandcrème in om hun huid tegen schadelijke UV-stralen te beschermen. Helaas vergeten veel van ons dat we onze ogen even goed moeten beschermen. UV-A- en UV-B-stralen beschadigen niet alleen de huid, maar ook ons gezichtsvermogen. Dit wordt bevestigd door recent onderzoek: als we voor langere tijd onze ogen blootstellen aan schadelijke UV-straling, riskeren we oogproblemen en zelfs oogaandoeningen, zoals cataract en maculadegeneratie (een aandoening die gezichtsvermindering in het centrum van het gezichtsveld tot gevolg heeft). Ogen kunnen ook verbranden; dit noemen we fotokeratis. Wat kunnen we doen om onze ogen te beschermen? Aangezien zonnebrandcrème geen optie is, moeten we een bril dragen om ons belangrijkste zintuig te beschermen.

PhotoFusion® brillenglazen bieden optimaal zichtcomfort bij alle lichtgesteldheden.

PhotoFusion® brillenglazen zijn fotochromatisch; dat wil zeggen, ze worden donker als ze worden blootgesteld aan UV-straling. Ze beschermen uw ogen optimaal en passen zich aan alle lichtomstandigheden aan in enkele seconden. Zodra deze speciale brillenglazen worden blootgesteld aan UV-zonnestralen, worden ze geactiveerd en kleuren ze donker. Zodra het zonlicht minder fel wordt, worden de brillenglazen weer lichter. Binnenshuis zijn ze volledig helder.

Een van de speciale kenmerken van PhotoFusion®-brillenglazen: de aanpassing voltrekt zich automatisch aan de hand van het wisselende omgevingslicht. Op die manier komt  de perfecte hoeveelheid licht binnen in de ogen. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kunt u kiezen voor bruine of grijze brillenglazen. En wat helemaal belangrijk is: ongeacht hoe helder of donker deze speciale meekleurende brillenglazen zijn, ze vormen altijd een volledige blokkade tegen UV-A- en UV-B-straling.  Het meekleuren verloopt zo snel en soepel dat de meeste mensen er helemaal niets van merken.

Ontdek PhotoFusion®-brillenglazen

Een ander groot voordeel: PhotoFusion®-brillenglazen passen in bijna alle monturen en zijn verkrijgbaar in verschillende kunststofmaterialen, zoals die voor dunne brillen en lichtgewichtbrillen. Of u nu unifocale of multifocale brillenglazen nodig hebt (brillenglazen met een lees- en verzichtgedeelte) - de perfecte meekleurende brillenglazen zijn voor elke voorkeur verkrijgbaar. Laat u vandaag nog door uw optometrist informeren.