Nauwkeurige oogmeting

Stap 2: Uw oog wordt gemeten met de i.Profiler® waarmee een uniek profiel wordt gecreëerd. Daarbij wordt rekening gehouden met alle specifieke eigenschappen, die op een optische kaart worden geregistreerd.

In 2007 introduceerde Carl Zeiss Vision de revolutionaire i.Profiler®. Met deze doorbraaktechnologie kunnen uw ogen en de eigenschappen van uw ogen gedetailleerd worden gemeten en in kaart worden gebracht. Geen oog is helemaal rond en geen hoornvlies volkomen glad. En: uw ogen worden gemeten zonder ongemakkelijke voorbereiding van uw ogen.

 

Natuurlijk weten de meesten van ons wel of we bijziend of verziend zijn of dat we lijden aan astigmatisme. Maar er bestaat ook zoiets als "aberraties van een hogere orde" - complexe refractiestoornissen die voor elk oog uniek zijn. Normale refractie - de subjectieve oogtest die wordt verricht om de sterkte van uw brillenglazen te bepalen - legt deze stoornissen niet bloot. Dankzij de i.Profiler® en de gegevens die deze over uw ogen voortbrengt, kan uw optometrist nu echt op uw maat gemaakte precisieglazen van Carl Zeiss Vision bestellen.

Aan de hand van deze gegevens kunnen deskundigen brillenglazen maken die zorgen dat u zowel 's nachts als in het schemerdonker geen storende weerspiegelingen of lichtkringen ziet. U zult versteld staan van het contrast en de velddiepte die u waarneemt. Maar - en dat is het belangrijkste - u zult bovendien veel beter zien. Kleuren lijken ineens veel rijker. En dat is geen kwestie van tovenarij. Met behulp van Wavefront-technologie stelt uw optometrist uw eigen persoonlijk visueel profiel samen. Uw persoonlijke gegevens worden vervolgens verwerkt bij Carl Zeiss Vision en toegepast in de vorm van op maat gemaakte ZEISS i.Scription® precisieglazen. Met i.Scription® ervaart u zien als een totaal nieuwe belevenis.

Ga verder met stap 3 van de configuratie van uw persoonlijke ZEISS-brillenglazen: de subjectieve oogtest