Uw persoonlijke brillenglazen

De vijfde en laatste stap: Nu is het aan u om de beste kenmerken voor uw precisiebrillenglazen te bepalen. Net als wanneer u een auto koopt.

U hebt de keuze uit verschillende kwaliteitsniveaus - die worden aangegeven met een ster, net als bij hotels.

U hebt de keuze uit verschillende kwaliteitsniveaus - die worden aangegeven met een ster, net als bij hotels.

Alle gegevens zijn nu gemeten. Nu is het aan u om te kiezen. Net als bij de aankoop van een auto kunt u ook voor uw precisieglazen aangeven wat uw voorkeuren zijn. Er zijn vier basiscategorieën die bepalen hoe een ZEISS-brillenglas wordt gemaakt. Categorie 1 en 2 betreffen het type brillenglas en het gebruikte materiaal - deze zijn bepalend voor de kwaliteit. Categorie 3 en 4 - coatings en bescherming tegen de zon - bieden u extra voordelen die uw brillenglazen nog beter en comfortabeler maken. Lees de paragrafen hieronder door om de ideale brillenglazen voor u te vinden.

Allereerst zijn er eenvoudige, bolle brillenglazen (3-sterren), waardoor de ogen van de gebruiker vervormd en uitvergroot worden

Allereerst zijn er eenvoudige, bolle brillenglazen (3-sterren), waardoor de ogen van de gebruiker vervormd en uitvergroot worden

1. Type ZEISS-brillenglas

Op basis van alle verzamelde gegevens doet uw optometrist een aanbeveling voor het type brillenglas dat exact aan uw behoeften voldoet. U hebt dekeuze uit glazen van uiteenlopende kwaliteit en extra eigenschappen. De optometrist kan kiezen tussen twee basistypen brillenglazen: unifocale glazen en multifocale glazen.

Laten we beginnen bij unifocale glazen. Deze brillenglazen bieden over het hele glasvlak hetzelfde corrigerende effect. De gebruiker van deze brillenglazen heeft op alle afstanden een scherp en ontspannen zicht. De unifocale brillenglazen van ZEISS zijn verkrijgbaar in 3 kwaliteitsklassen. Allereerst zijn er eenvoudige, bolle brillenglazen (3-sterren), waardoor de ogen van de gebruiker worden vervormd en uitvergroot. Hiernaastzijn er op maat gemaakte asferische brillenglazen  (vijf sterren). Brillenglazen van topkwaliteit, die optimaal zicht bieden zonder de ogen te vervormen, zijn zowel zeer dun als licht.

Wat betreft multifocale brillenglazen vormt optimalisatie van het gezichtsbereik van de dragerhet doorslaggevende criterium. Met deze zeer geavanceerde brillenglazen is het mogelijk zeer goed scherp te stellen op zowel voorwerpen in de verte als op voorwerpen dichtbij - en op alles wat daartussen in ligt (meer informatie over multifocale brillenglazen).


De keuze van multifocale brillenglazen verschilt niet veel van de keuze van een nieuwe auto - u kunt kiezen uit verschillende kwaliteitsklassen, afhankelijk van de voorgeschreven sterkte voor zicht op korte en lange afstand en van hoe u van plan bent uw nieuwe multifocale brillenglazen te gebruiken.

Zeer nauwkeurig op maat gemaakte multifocale brillenglazen van ZEISS

Zeer nauwkeurig op maat gemaakte multifocale brillenglazen van ZEISS

Teneerste zijn er eenvoudige multifocale brillenglazen (twee sterren), waarmee u zonder problemen tekst van dichtbij en de horizon in de verte kunt zien - maar waarmee veel ook vager te zien is. Aan het andere eind van het spectrum vindt u tot in het detail aangemeten multifocale brillenglazen van ZEISS (vijf sterren). Het gebied voor nabijzicht is voor dit type multifocale brillenglazen veel breder omdat uw persoonlijke parameters met uiterste nauwkeurigheid zijn verwerkt in uw multifocale brillenglazen. Het resultaat is perfect zicht op elke afstand.

En ten slotte kunt u voor uw brillenglazen voor  i.Scription® technologie kiezen voor een scherper en helderder zicht en grotere contrasten, ook in het donker en bij slechte verlichting.

Uw optometrist helpt u bij de keuze van het juiste materiaal voor uw precisiebrillenglazen.

Uw optometrist helpt u bij de keuze van het juiste materiaal voor uw precisiebrillenglazen.

2. Materialen voor ZEISS-brillenglazen

Uw optometrist helpt u bij de keuze van het juiste materiaal voor uw precisiebrillenglazen (zie ook brillenglazen van glas of van kunststof). Hoe comfortabel een bril zit wordt bepaald door de materiaalkeuze.Hoe hoger de sterkte, des te zwaarder en dikker de brillenglazen zijn.

Brillenglazen van basismateriaal (drie sterren) zijn meestal dik en zwaar. Dankzij modern synthetisch materiaal is het mogelijk brillenglazen te vervaardigen die veel dunner en een stuk lichter zijn dan brillenglazen van glas. Brillenglazen van hoogwaardige materialen zijn tot maar liefst 40% dunner en lichter.

Bovendien ziet zo'n vijfsterrenoplossing er niet alleen beter uit - het dragen van een bril wordt daarmee ook heel anders ervaren. Hoe dunner de brillenglazen, des te beter ze geschikt zijn om bijvoorbeeld te worden gedragen tijdens sportactiviteiten, of bij andere bijzondere gelegenheden.

Wat er in het rechtergedeelte voor zorgt dat pollen van het glas afglijden is de antistatische laag. Deze laag zorgt ervoor dat uw bril niet vuil wordt.

Wat er in het rechtergedeelte voor zorgt dat pollen van het glas afglijden is de antistatische laag. Deze laag zorgt ervoor dat uw bril niet vuil wordt.

3. ZEISS-glascoatings

Laten we eens kijken naar enkele extra functies waarmee uw precisieglazen nog beter worden. Een hoogpresterende coating is het investeren waard! U kunt kiezen voor coatings die bijvoorbeeld uw brillenglazen harder en krasbestendiger maken, of voor eenontspiegeling. Verder hebt u een keuze uit antistatische of vuil- en waterafstotende coatings. Uw voordeel: hoogwaardige coatings bieden u helder en onbelemmerd zicht onder alle omstandigheden. Bovendien zijn uw brillenglazen daardoor makkelijker schoon te maken. De keuze is aan u.

Nog beter is het een normale bril te voorzien van meekleurende glazen, zodat deze zich buiten automatisch aanpassen aan veranderende lichtomstandigheden.

Nog beter is het een normale bril te voorzien van meekleurende glazen, zodat deze zich buiten automatisch aanpassen aan veranderende lichtomstandigheden.

4. ZEISS-gekleurde brillenglazen en zonnebrilglazen

U hebt de mogelijkheid uw op maat gemaakte precisieglazen te gebruiken als zonnebril, die UV-bescherming bieden door UV-A- en UV-B-stralen te blokkeren. Het is belangrijk om uw ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling.

Wat kleur betreft: uw mogelijkheden zijn op dit gebied onbeperkt. U kunt kiezen voor glastinten met een fantastische look en feel.

Meekleurende brillenglazen zijn bijzonder comfortabel. Deze passen zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan en zijn ideaal voor mensen die steeds tussen verschillende lichtomstandigheden wisselen - zowel binnen als buiten. U hoeft niet langer telkens uw bril te verwisselen. Ook is het mogelijk uw brillenglazen te voorzien van een polarisatiefilter Zo'n filter oorkomt storende schitteringen en reflecties die door natte oppervlakken worden veroorzaakt - bijvoorbeeld op een nat wegdek waarop de zon schijnt.

In de volgende film vergezelt u Julia tijdens haar zoektocht naar het perfecte zicht. U krijgt hierin tevens meer informatie over de precisieglazen van ZEISS.

Loading the player...

Om u voor te bereiden op uw adviesgesprek met uw optometrist kunt u een beknopte vragenlijst downloaden waarop alle relevante gegevens over uw persoonlijke visuele profiel  vermeld staan: vragenlijst “Mijn persoonlijke zicht”.

Zorg dat u door een deskundige wordt geadviseerd bij de juiste keuze: uw optometrist kan u als geen ander bijstaan om de ideale brillenglazen voor u te vinden.