De voordelen van i.Scription®-brillenglazen – Een interview met de projectmanager

Een kijkje achter de schermen bij Carl Zeiss Vision

De i.Scription® en de i.Profiler® markeerden de recentste innovatieve mijlpalen op het gebied van de vervaardiging van brillenglazen. i.Scription® is bedoeld om een nieuwe kwaliteit van zien te realiseren. In dit artikel nemen we een kijkje achter de schermen bij Carl Zeiss Vision in een interview met Lars Mendel, de projectmanager die zich bezighoudt met i.Scription®.

Interview met Lars Mendel, projectmanager i.Scription® bij Carl Zeiss Vision

Interview met Lars Mendel, projectmanager i.Scription® bij Carl Zeiss Vision

BETER ZIEN: Mijnheer Mendel, betekent de lancering van i.Scription® dat iedereen hiermee een hogere kwaliteit van zien kan bereiken? Of laat ik het anders formuleren: zullen de speciale voordelen van i.Scription® ervoor zorgen dat deze kwaliteit brillenglas binnenkort de enige verkrijgbare kwaliteit in de handel is?

Lars Mendel: Het eerste deel van de vraag verdient een stellig ja. Er is ongetwijfeld een nieuwe standaard gerealiseerd. De i.Scription®-optimalisatieoplossing voor brillenglazen geeft ons een instrument in handen waarmee we beter zicht voor iedereen kunnen bieden. Onze ervaring leert ons dat veel klanten die al brillenglazen op sterkte gebruikten, maar alleen in noodgevallen, er nu van overtuigd zijn dat het een goed idee is ze continu te dragen. i.Scription® brengt een visuele indruk tot stand die in alle opzichten beter is en waardoor een bril al comfortabeler zit wanneer deze voor het eerst wordt opgezet.

Wat het tweede deel van uw vraag betreft - we kunnen er alleen maar over speculeren of er in de toekomst alleen nog dit soort brillenglazen verkrijgbaar zullen zijn. In elk geval zijn we ervan overtuigd dat i.Scription® heel snel wijdverbreid zal raken dankzij de voordelen die patiënten ervan ondervinden.

BETER ZIEN: De voortgaande optimalisatie van brillenglazen legt ook voor optometristen de lat steeds hoger. Zit daar niet een risico aan verbonden, namelijk dat de productkenmerken in sommige gevallen niet optimaal worden benut?

Lars Mendel: Om meteen maar tot de kern van het antwoord te komen: high-tech oogzorg vereist speciale kwalificaties. Professionals op dat gebied moeten daarvoor de vereiste training en apparatuur hebben. Carl Zeiss Vision heeft veel gedaan om te zorgen dat optometristen de speciale kwalificaties hebben om hun adviserende taken te kunnen vervullen. Daarom zijn er  Relaxed Vision Centres opgericht. Deze zijn uitgerust met apparaten zoals videocentreerinstrumenten. Ook deze vervullen gedurende het hele adviserings- en afstellingsproces een belangrijke functie ter ondersteuning van optometristen. Daardoor hebben we nu alles geregeld wat optometristen nodig hebben om zelfs de meest geavanceerde en complexe producten te kunnen afstellen.


BETER ZIEN: Is i.Scription® de ideale oplossing voor iedereen die een bril draagt - ook voor klanten die een halve bril dragen?

Lars Mendel: Mensen die alleen een bril nodig hebben om dingen van dichtbij te zien, vormen eigenlijk de uitzondering op de regel. Het principe van Wavefront automatische refractie is ontworpen om objecten meer in de verte te kunnen zien. Voor nabijgebruik gelden andere condities. Daartegenover staat dat halve brillen een steeds minder grote rol spelen aangezien multifocale brillenglazen een veel beter alternatief vormen.

BETER ZIEN: Hartelijk dank voor dit interview.