Zeer robuust, vuilafstotend en makkelijk te reinigen: de nieuwe en innovatieve brillenglas coatings van ZEISS maken het mogelijk.

De hardste ZEISS brillenglazen ooit, dankzij de nieuwe DuraVision® Platinum technologie

Goede brillenglascoating is een belangrijk thema voor de brildragers. De kwaliteit van de coating van brillenglazen maakt het verschil: Hoe robuust is een brillenglascoating? Hoe lang is de levensduur? De DuraVision® Platinum technologie, aangeboden door Carl Zeiss Vision, biedt de hardste ZEISS brillenglazen ooit . Deze technologie biedt u een nieuwe kwaliteit brillenglazen

Het leven bestaat uit vele uitdagingen. Zelfs uw brillenglazen krijgen elke dag een hoop te verduren. Heeft u geen brillenpoetsdoekje met microvezels bij de hand? Snel en zonder na te denken schoonmaken is een van de dingen waar brillenglazen slecht tegen kunnen. Piepkleine stofdeeltjes op uw zakdoek, mouw  of  op de brillenglazen zelf zorgen voor krassen op de coating van het brillenglas. Daarom verdienen brillenglazen de voorkeur  robuust genoeg te  zijn om al deze uitdagingen samen met u aan te gaan.

Verbeterde antireflectiecoating

Wat moeten brillenglascoatings vandaag de dag kunnen? De antireflectiecoating van hoge kwaliteit zorgen ervoor dat  u beter ziet en er beter uitziet.  Meerdere antireflectiecoatings op uw brillenglazen voorkomen  dat er licht op verschillende golflengten en uit verschillende richtingen door uw brillenglazen wordt weerkaatst – met andere woorden: de lichtreflecties worden tot een minimum beperkt.

In dit kader spreekt men van "resterende reflectie", die elk brillenglas, ondanks de antireflectiecoating,  heeft. In plaats van de kleur groen, die normaliter bij veel conventionele brillenglazen wordt gebruikt als kleur voor de resterende reflectie, is hier voor de kleur  blauw gekozen. Vanwege de andere golflengte van de kleur, reduceert dit brillenglas de resterende reflectie met 20 procent meer dan conventionele brillenglazen met een groene resterende reflectie.

Maar DuraVision® Platinum kan nog meer

Voor ZEISS is het domein van de brillenglascoatings altijd al een centraal thema en van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling en oplossingen voor het beter zien. Dit heeft vooral historische redenen, omdat ZEISS een pionier is op het gebied van coatings ontwikklen en destijds in 1935 de eerste antireflectiecoating ter wereld heeft ontwikkeld.

Een intensieve marktonderzoek was de aanleiding voor het ontwikkelen van de DuraVision® Platinum. Dit onderzoek bevestigde dat mensen die een bril met kunststof glazen dragen veel waarde hechten aan een zo hard en robuust mogelijk glas. Daarom moeten moderne brillenglazen niet alleen een hoogwaardige antireflectiecoating hebben, maar moeten ook aan de volgende eisen voldoen:

Brillenglazen moeten robuust zijn.

Brillenglazen moeten robuust zijn.

Brillenglazen moeten robuust zijn.
Brillenglazen moeten eenvoudig en snel te reinigen zijn.

Brillenglazen moeten eenvoudig en snel te reinigen zijn.

Brillenglazen moeten eenvoudig en snel te reinigen zijn.
Brillenglazen moeten vuil en stof afstoten.

Brillenglazen moeten vuil en stof afstoten.

Brillenglazen moeten vuil en stof afstoten.
En ze moeten glashelder blijven. Dit is vooral van belang voor beter nachtzicht.

En ze moeten glashelder blijven. Dit is vooral van belang voor beter nachtzicht.

En ze moeten glashelder blijven. Dit is vooral van belang voor beter nachtzicht.

Wij presenteren de ZEISS brillenglazen met de DuraVision® Platinum technologie

Robuuster, vuilafstotend en makkelijk te reinigen: Dankzij de hardste ZEISS brillenglazen allertijden (maar liefst 3x harder dan eerdere generaties) biedt Carl Zeiss Vision u  twee jaar  (lokaal aan te passen) garantie op uw nieuwe brillenglazen met DuraVision® Platinum coatings, indien nodig kunt u nu direct een aanspraak maken bij uw opticien

De DuraVision® Platinum technologie verhoogd  de weerstand van ZEISS brillenglazensignificantie . Meerdere interne praktijktests van de prestaties hebben dit bewezen. Eerdere generaties van ZEISS brillenglazen met coating en brillenglazen met DuraVision® Platinum werden bijvoorbeeld onderworpen aan realistische hardheidstest. Er werden normaal vervuilde doekjes gebruikt om een poetsintensiteit te simuleren die overeenkomt met de totale gemiddelde draagduur van brillenglazen (2–3 jaar). Wij onderzochten wat voor schade de afzonderlijke brillenglazen hierdoor opliepen. Zoals te verwachten was, behaalden brillenglazen met een DuraVision® Platinum technologie het beste resultaat en vertoonden nauwelijks slijtage.

Wat is het geheim van DuraVision® Platinum coatings?

De negen ultradunnen lagen van DuraVision® Platinum

De negen ultradunnen lagen van DuraVision® Platinum

Brillenglazen met DuraVision® Platinum technologie bestaan uit negen ultradunne lagen die direct op elkaar worden aangebracht. Deze lagen moeten vier taken vervullen: eerst wordt het basisglas van een hardheidscoating voorzien, gevolgd door de verschillende antireflectiecoatings inclusief een antistatische laag en ten slotte wordt de Clean Coat aangebracht. Deze bovenste laag verzegelt het brillenglas en creëert een absoluut glad oppervlak. Vuil en vocht druppelen eraf en maken het reinigen van het brillenglas eenvoudig.

 

Het geheim van DuraVision® Platinum is echter de coatingtechnologie met behulp van ionen. Speciale ionen brengen hun kinetische energie over op het brillenglas. Bij de coatingsystemen van Carl Zeiss worden tijdens het coatingproces voortdurend ionen op het brillenglas "afgevuurd". Dit zorgt ervoor dat de lagen zo compact mogelijk zijn en zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Zo zitten de lagen, die anders "los" zouden zijn, stevig op elkaar en sluiten naadloos op elkaar aan, net als een driedimensionale puzzel. Natuurlijk vindt dit proces op micro-niveau plaats en is met het blote oog niet zichtbaar. Het resultaat is een glasoppervlak dat drie keer zo hard is als de eerdere generatie kunststof brillenglazen van ZEISS*. Dit zeer gladde en harde oppervlak maakt het mogelijk dat de brillenglazen robuuster, vuilafstotend en gemakkelijk te reinigen zijn.

Ons advies

of u nu brillenglazen met of zonder DuraVision® Platinum heeft – reinig uw bril altijd goed en professioneel, om zo de levensduur van de coating te verlengen. Het beste is  om eerst het vuil en stof van uw bril te verwijderen voordat u  uw bril  met een doekje van microvezels poetst, door onder stromend water te reinigen of  bij uw opticien laat reinigen.

* ZEISS brillenglazen met DuraVision Platinum technologie in 1,67 vergeleken met LotuTec in 1,67.