Beter zien bij handwerk

Voor precisiewerk, dat concentratie en doorzettingsvermogen vereist, vaak in een stoffige omgeving

Beter zien voor precisiehandwerk

Optimaal en ontspannen zicht zowel dichtbij als op middellange afstanden

Beter zien op de golfbaan

Schittering door de zon en en de afwisseling van licht en schaduw vereist scherp nabij- en verzicht

Wat zijn de voordelen van een extra bril?

Beter zien met exact de juiste bril voor uw werk en vrije tijd.

Eén bril is toch wel genoeg? Niet per se. Visuele omstandigheden kunnen van de ene tot de andere situatie enorm verschillen. Als chauffeur hebt u bijvoorbeeld misschien last van de schittering die wordt veroorzaakt door gereflecteerd zonlicht en uw zonnebril kan deze uitdaging waarschijnlijk niet aan. Of misschien draagt u multifocale brillenglazen en zoekt u een perfect verzicht gecombineerd met de mogelijkheid om naar het dashboard of op uw navigatiescherm te kijken zonder dat dit extra inspanning kost. Soms zijn standaardmultifocale brillenglazen niet afdoende in dit soort situaties. Als zeiler, piloot, wielrenner of skiër hebt u een bril nodig die u helpt het maximale uit uw sport te halen. Daarom hebt u een speciale bril nodig: Wat u ook nodig hebt, bij uw opticien kunt u een speciale bril laten aanmeten.

Waarom een extra bril zin heeft: Voor tal van situaties en dagelijkse uitdagingen, zijn er nu niet alleen geschikte brilmonturen, maar ook gespecialiseerde brillenglazen die van toegevoegde waarde zijn voor specifieke omstandigheden. Dat betekent dat u exact ziet wat u wilt zien, zonder enige stress of gedoe.

Wanneer merken werknemersvan 40 jaar en ouder voor het eerst dat ze het moeilijker en vermoeiender vinden om te lezen wat er op het scherm staat? Misschien hebben ze al een leesbril of zijn ze onlangs overgestapt op een multifocale bril. Maar ze weten misschien niet dat er speciale brillenglazen zijn die een beter en meer ontspannen zicht bieden bij kantoor- en computerwerk. Heel wat vertegenwoordigers en mensen die veel op de weg zitten hebben al ontdekt dat een zonnebril met glazen op sterkte naast hun 'normale' bril het rijden veiliger en comfortabeler maakt. Maar wat ze misschien niet weten is dat er zonnebrillen zijn die behalve bescherming tegen fel zonlicht ook de zonlichtreflectie vanaf de achterruit kunnen tegengaan of de schittering van de zon op natte wegen weg kunnen nemen. Tegenwoordig zijn er ook zeer persoonlijke brillenglazen die voldoen aan zeer specifieke eisen:

Kant-en-klaaroplossingen zijn niet goed genoeg

voor Alexander Heindel, een internationaal befaamd modelvliegtuigvlieger.

Alexander Heindel. Alexander Heindel is een gepassioneerd vlieger van radiografisch bestuurde modelvliegtuigen, een hobby die een perfect zicht vereist. (Foto gebruikt met de toestemming van A. Heindel)

Alexander Heindel. Alexander Heindel is een gepassioneerd vlieger van radiografisch bestuurde modelvliegtuigen, een hobby die een perfect zicht vereist. (Foto gebruikt met de toestemming van A. Heindel)

Een van de belangrijkste factoren voor modelvliegtuigliefhebbers zoals Alexander Heindel is optimaal zicht met de juiste samenstelling en filtering.

Wanneer het gaat over radiografische bestuurde (RC) modelvliegtuigen, zijn ze meer geïnteresseerd in het zicht in de lucht dan op de grond. Helder zonlicht en slecht weer kunnen kunnen zichtproblemen veroorzaken. Daarom gelooft Heindel dat het hebben van de juiste bril bepalend is voor zijn succes.

Alexander Heindel heeft een bril met ontspiegelde en contrastverhogende glazen nodig. Bovendien zijn gepolariseerde brillenglazen cruciaal in fel zonlicht. "We vliegen vaak recht richting de zon of onder uitdagende lichtomstandigheden zoals zonsopgang en -ondergang, waardoor een goede bril van essentieel belang is", aldus de ervaren RC-vlieger. "Dit maakt dat toonaangevende brillenglazen een must zijn."

In overleg met zijn opticien stelde hij de perfecte bril voor zijn sport samen. Eén van de experts bij Optik Wachter is zelf een modelvliegtuigvlieger. Hij begrijpt de bijzondere eisen die deze sport aan een bril stelt.

Alexander Heindels bril:

De sleutel tot de bril van de modelvliegtuigvlieger zijn glazen die speciale filtereffecten voor elke situatie hebben. ZEISS precisieglazen bleken de perfecte oplossing te zijn. Ze hebben op maat gemaakte filters die de schittering verminderen en zorgen voor een beter contrast.

Alexander Heindel bouwt de meeste van zijn vliegtuigen zelf. Het feit dat hij evenveel zorg besteed aan het uitzoeken van zijn bril als aan de voorbereiding van de rest van zijn apparatuur, is één van de belangrijkste redenen waarom hij wordt beschouwd als icoon in de wereld van de modelvliegtuigen. De 47-jarige vlieger raakte voor het eerst geïnteresseerd in modelvliegtuigen toen hij pas 10 jaar oud was. Sinds 1989 neemt hij deel aan wedstrijden op professioneel niveau. Zijn vakkennis en ervaring stelden hem in staat om tal van prijzen in de wacht te slepen, waaronder de titel Duits kampioen van 1993-2007, evenals diverse podiumplaatsen bij de meest uiteenlopende internationale evenementen. Vorig jaar behaalde hij weer een succes in Noorwegen, waar hij tegenwoordig woont, met een overwinning bij de Noorse kampioenschappen en een tweede plaats bij de Noorse bekerwedstrijd. Hij mag dan verhuisd zijn naar Noorwegen, hij is wel trouw gebleven aan zijn opticien wanneer het gaat om de aanschaf van de optimale sportbril

Meer
Sluiten

U hebt waarschijnlijk verschillende schoenen voor verschillende gelegenheden

Maar hebt u ook een extra bril die perfect is afgestemd op uw werk of hobby?

Er bestaat niet één bril die perfect is voor elke situatie. Het is een feit dat geen enkele bril perfect is in iedere situatie. Aan de bril die u draagt tijdens uw werk worden andere eisen gesteld dan aan uw sportbril. Een zonnebril met glazen op sterkte met de juiste kleurtint en glascoating is een essentieel onderdeel van het moderne leven geworden.

Brillen voor managers - hoogwaardige brillenglazen en brilmonturen met uitstekend zichtcomfort op maat

Voornaamheid, elegantie en maximale functionaliteit - brillen voor personen in leidinggevende posities moeten aan vele eisen voldoen.

meer

Beter zien voor atleten

Ze zijn gewoon erg modieus: atleten, zowel beroepsatleten als amateurs, hebben baat bij speciale sportbrillen

meer

Niet alle zonnebrillen zijn hetzelfde

V-bescherming, kleuren, polariserende brillenglazen of speciale bescherming tegen de zon voor tijdens het sporten - zonnebrillen op maat bieden alle opties

meer

Lees meer over hoe een extra bril van toegevoegde waarde voor uw leven kan zijn

Perfect zicht tijdens het fietsen: welke brillenglazen zijn de beste voor fietsers?

Snelheid, wisselende lichtomstandigheden en rondvliegende deeltjes in de lucht vormen specifieke uitdagingen bij het fietsen.

meer

Foto's nemen met een bril

Prachtige foto's of geslaagde snapshots vormen geen probleem voor brildragers

meer

Beter zicht en meer comfort op het werk

De nieuwe ZEISS brillenglazen voor op kantoor geven u meer ontspannen zicht, of u nu werkt aan een bureau, een computer of een productiemachine.

meer

De beste brillenglazen voor autorijden - veilig aankomen op de plaats van bestemming

Speciale brillenglazen voor autorijden maken het rijden niet alleen ontspannener, maar verhogen ook de veiligheid aanzienlijk. Maar waarop moeten consumenten letten bij de aankoop van een bril voor het autorijden?

meer

Watersportbrillen

U houdt van zeilen, surfen, duiken of zwemmen? Waar moet u dan op letten bij het kiezen van de juiste watersportbril.

meer

Wintertijd - tijd om te lezen

Met de perfecte leesbril wordt uw favoriete misdaadroman nog spannender

meer

Beter zien op wintersport

Veel mensen die graag skiën of snowboarden, zowel met als zonder gecorrigeerd gezichtsvermogen, vliegen "blindelings" de hellingen af.

meer

Brillen voor piloten – perfect zicht zelfs boven de wolken

Of ze nu vliegen voor hun job of als hobby, piloten hebben brillen nodig waarmee ze goed kunnen zien, zelfs onder extreme licht- en weersomstandigheden.

meer

Of u nu tandarts bent of schoonheidsspecialiste, met een professionele bril kunt u profiteren van perfect scherp zicht

Sommige bezigheden vragen om buitengewone brillenglazen die meer presteren. De zeer geavanceerde technologie van ZEISS helpt u om perfect te zien, zelfs op microscopisch niveau.

meer

Picture credits stage: 1. ©WavebreakmediaMicro - Fotolia.com; 2. ©moodboard - Fotolia.com; 3. ©ARochau - Fotolia.com; 4. ©peshkova - Fotolia.com; 5. ©Kzenon - Fotolia.com; 6. ©Fotofreundin - Fotolia.com; 7. ©ARochau - Fotolia.com
Further picture creditsr: ASSOS; Giro, Scotts Valley, CA; © i.stockphoto.com © Stacey Newman