Zie de wereld in levende kleuren!

De gekleurde brillenglazen van ZEISS zorgen voor de juiste stemming!

Het kiezen van de juiste bril die bij u past is een individueel proces, vooral nu het niet alleen gaat om het montuur maar ook om de kleur van de brillenglazen. Licht gekleurde glazen met een grijze, blauwe of bruine tint zijn natuurlijk niets nieuws, maar wat denkt u van spicy red, sweet violet en pretty pink? Deze felle, trendy kleuren geven u een fascinerende kijk op de dingen – met de serie kleuren voor brillenglazen op sterkte van ZEISS.

Kleuren hebben een immense invloed op onze stemming en ons denken. Dit is nu wetenschappelijk bewezen. De auteur Johann Wolfgang von Goethe, het Duitse universele genie, bestudeerde dit onderwerp al meer dan 200 jaar geleden in detail in zijn kleurentheorie. Zijn advies: "Kijk een tijd lang naar een blauwe cirkel, en daarna zal het bevrijde oog verlicht lijken als door de zon, zelfs als de dag grijs en de omgeving herfstig kleurloos zijn." Goethe zou zeker hebben gekozen voor een bril met gekleurde brillenglazen van ZEISS – met één enkele kleur, een stapsgewijs variërende kleur of een trendy tweekleurige uitvoering. Dat zou van hem ook een mode-icoon gemaakt hebben.

De juiste gekleurde brillenglazen kiezen

Zie de wereld in levende kleuren!

Als u Goethe's advies wil volgen, kunt u uw opticien vragen om u de verschillende beschikbare kleuren te tonen. Vertel hem of haar wanneer u de gekleurde brillenglazen vooral wilt gebruiken - als zonnebril, dagelijks of alleen voor speciale gelegenheden; en stel dan de vraag die moeilijker te beantwoorden is: welke kleur kiezen? De nieuwe serie kleuren van ZEISS omvat een eersteklas premiumselectie: zwart, bruin, grijs, grijsgroen, blauw en rosé voor eenkleurige glazen; zwart, bruin, grijs, grijsgroen, blauw en grijsblauw voor stapsgewijs variërende kleuren; en pistache, kaneel, steen en jeans voor de tweekleurige glazen. Er zijn ook trendy modieuze kleuren. Hoe fascinerend deze felle kleuren ook zijn – tenzij u van plan bent meer dan één bril te gebruiken, geldt de spreuk "less is more" wanneer het over kleur gaat. U moet ook een lichte kleur kiezen als u de bril vaak of voor langere tijd wil dragen. De gevoeligheid voor licht van de ogen speelt ook een rol bij het kiezen van gekleurde brillenglazen. Het is ook belangrijk dat mensen uw ogen nog duidelijk kunnen zien. U kunt best naar uw optiekzaak gaan in uw lievelingskleding; dit zal uw opticien helpen om de kleur en kleurshakering te vinden die bij u passen. Bij het kiezen van kleuren kunnen vrouwen best hun normale oogmake-up dragen en de kleur hierop afstemmen. U moet ook rekening houden met de kleding die u vaak draagt. Al deze informatie zal uw opticien helpen om de kleurkeuze voor de brillenglazen op sterkte uit zijn collectie optimaal te coördineren.

Vrijetijdsmode of een bril voor het werk?

Er is nog een belangrijke factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een kleur: gaat u de bril alleen in uw vrije tijd dragen, of maakt hij deel uit van uw professionele look? Als u op het werk een bril draagt, hangt uw keuze uiteraard af van de branche waarin u werkt. Voor modellen of ontwerpers kan de kleur niet opvallend genoeg zijn. Als u echter aandelen verkoopt of als verzekeringsmakelaar actief bent, brengen roze brillenglazen op sterkte misschien niet de juiste boodschap over. Kleuren hebben namelijk ook een effect voor de buitenwereld. Grijs en bruin maken een conservatieve, ontspannen indruk, terwijl violet dan weer creativiteit, innovatie en zelfvertrouwen uitstraalt. Voor het werk is een bepaald compromis zeker noodzakelijk, maar in uw vrije tijd kunt u uw ware kleuren laten zien en uw persoonlijkheid de vrije loop laten. Gele en oranje glazen passen bij vrolijke mensen, rood is ideaal voor actieve mensen, terwijl groen en blauw dan weer perfect passen bij een ontspannen, vriendelijke persoonlijkheid. Fans van paars en roze zitten boordevol ideeën. Grijze en bruine brillenglazen op sterkte komen vrij conservatief en soms zelfs saai over.

We willen u wel attent maken op één beperking: niet alle gekleurde brillenglazen zijn geschikt voor het autorijden. Uw oogheelkundige opticien zal u graag gedetailleerd advies geven.

Wilt u een unieke kleur voor uzelf?

Wilt u een unieke kleur voor uzelf?

Wilt u nog meer individualiteit? Laat dan de kleur speciaal voor u aanmaken. U kunt uw oogheelkundige opticien een kledingstuk geven - uw trouwkleding bijvoorbeeld - of een accessoire, en hij of zij zal de bijpassende gekleurde brillenglazen op sterkte voor u ontwerpen. U krijgt dan iets heel unieks. Met de nieuwe en gemoderniseerde reeks kleuren, die inspeelt op de nieuwste stijlen en trends, is zo goed als elke kleur mogelijk voor brillenglazen. ZEISS heeft ook de selectie van verkrijgbare materialen voor brillenglazen op sterkte geoptimaliseerd. Met de nieuwe uitgebreide en globaal gestandaardiseerde reeks kleuren kan aan bijna elke klantenwens en -vereiste worden voldaan.

Dit geldt ook voor brillenglazen zonder optische sterkte. Als een klant helemaal weg is van een bepaald brilmontuur maar de brillenglazen op sterkte niet zo leuk vindt, kan de opticien het kleurenpalet van ZEISS gebruiken om kleur te geven aan het leven.

Vijf in één

Hier zijn nog vijf goede redenen om kleur te geven aan uw unifocale of multifocale brillenglazen. Ten eerste kunnen Skylet-kleuren contrast verhogen; ten tweede reduceren gekleurde glazen het effect van fel kunstmatig licht; ten derde helpen ze u om zelfs de kleinste details beter te zien; ten vierde zorgen ze voor meer visueel comfort. En tenslotte, gekleurde brillenglazen ogen gewoon fantastisch en maken van elke eenvoudige kledingcombinatie een hoogst persoonlijke look.

Ik zie de wereld zoals ik wil
Kijken door rode brillenglazen geeft u kracht; gele glazen geven u een goed humeur. Kleurentherapie heeft een positieve invloed op onze stemming.

Gekleurde brillenglazen en make-up – vind de juiste mix
We willen kleur zien, maar er niet uitzien als een verfdoos. Daarom moet u de trucs van make-upartiesten leren toepassen.

Modieuze inzichten: kleur als mode-accessoire
Roze, oranje, paars, turquoise – kleuren zijn weer helemaal in komende zomer. Werk uw look af met gekleurde brillenglazen.