Belangrijke feiten over gezichtsvermogen en brillenglazen

Onderstaande informatie brengt u op de hoogte van belangrijke feiten met betrekking tot de zorg voor uw gezichtsvermogen en hoe u uw gezichtsvermogen met uw keuze voor brillenglazen en coatings kunt optimaliseren.

 1. Oogtests spelen voor iedereen een belangrijke rol in het behoud van gezondheid.
 2. Weet waar de drie O's voor staan:
  a. Een optometrist voert oogtests uit en bepaalt de sterkte van corrigerende brillenglazen. De meeste optometristen kunnen een groot aantal oogproblemen diagnosticeren en behandelen en bepaalde medicatie voorschrijven.
  b. Een oogheelkundige is een arts die alle mogelijke oogaandoeningen en -problemen behandelt. Oogheelkundigen voeren chirurgische ingrepen uit voor grijze staar en andere oogaandoeningen.
  c. Een opticien voert uit wat de optometrist of oogheelkundige heeft voorgeschreven en is gespecialiseerd in het aanmeten van brillen en het bieden van brillenglazen om zichtproblemen te verhelpen.
 3. Op basis van uw oogtest kan een opticien de optimale brillenglazen voorschrijven om uw zicht weer scherper te maken.
 4. De ogen van kinderen zouden op de volgende momenten moeten worden getest:
  a. Op de leeftijd van zes maanden, drie jaar en op het moment dat ze naar school gaan.
  b. Om de twee jaar (ook als er geen zichtproblemen zijn) om eventuele tekenen van oogaandoeningen vroegtijdig op te sporen.
 5. De ogen van volwassenen zouden op de volgende momenten worden onderzocht:
  a. Om de twee jaar, ook als er geen zichtproblemen zijn.
  b. Jaarlijks vanaf een leeftijd van 40 jaar, omdat uw ogen dan last beginnen te krijgen van natuurlijke leeftijdgerelateerde veranderingen in het gezichtsvermogen.
 6. Bij het kiezen van brillenglazen voor uw zichtcorrectie kiest u ook uw montuur, het type en de coating van de brillenglazen. Vergeet niet uw opticien op de hoogte te stellen van de activiteiten die u uitvoert terwijl u een bril draagt.
 7. Niet alle brillenglazen worden op dezelfde manier gemaakt. ZEISS Progressive Individual2 is het eerste multifocale brillenglas dat de manier waarop uw montuur, gezicht en sterkte samenkomen integreert in een uniek brillenglas dat perfect op maat voor de drager wordt gemaakt. We hebben ZEISS-technologie gebruikt om deze op maat gemaakte multifocale brillenglazen te creëren, waarvan klinisch bewezen is dat klanten deze verkiezen boven conventionele multifocale brillenglazen om hun zicht en kwaliteit van gezichtsvermogen te verbeteren.
 8. Vraag uw opticien naar de brillenglazen die hij/zij u aanbeveelt en naar de manier waarop deze brillenglazen tegemoet komen aan uw zichtbehoeften.
 9. Weet wat de mogelijkheden voor coating zijn:
  a. Ontspiegeld: reduceert reflecties tot een minimum voor een frisser, helderder zicht onder alle lichtomstandigheden.
  b. Krasbestendig: biedt optimale bescherming tegen krassen die het zicht kunnen hinderen.
  c. Antistatisch: wijst stof en vuil af, zodat brillenglazen langer schoon blijven.
  d. Hydrofoob: vuil en vocht glijden van het oppervlak af, zodat de glazen sneller en eenvoudiger te reinigen zijn.
  e. DuraVision® Platinum van ZEISS: deze hightech-coating biedt allround bescherming: het is een harde kraswerende coating, een ontspiegelende coating en een antistatische coating in één.
  f. UV-coating: sommige materialen voor brillenglazen blokkeren 100% van de schadelijke UV-stralen. Materialen die dat niet doen, hebben een coating of behandeling nodig om ze van een volledige UV-bescherming te voorzien.
  Enkele extra opties zijn:
  g. Meekleurende brillenglazen: de kleur reageert op veranderingen in het licht: ze worden donkerder in zonlicht en helderder binnenshuis. Meekleurende brillenglazen, zoals PhotoFusion® van ZEISS bieden ook volledige UV-bescherming.
  h. Polariserende brillenglazen: zonnebrilglazen die vrijwel alle schitteringen filteren die ontstaan door zonlicht dat door water, sneeuw en andere oppervlakken wordt gereflecteerd.
 10. Welke brillenglazen en coatingopties voor u het meest geschikt zijn, hangt af van uw levensstijl, uw werk en de activiteiten die u in uw vrije tijd onderneemt.
 11. Pas goed op uw brillenglazen. Laat uw bril niet in de zon of bij een warmtebron liggen, hierdoor kunnen de
  coating en het montuur beschadigd raken. Bewaar uw bril in een beschermkoker als u hem niet gebruikt.