Op het witte doek met Carl Zeiss Optics

Precisie is essentieel - niet alleen voor brillenglazen van topmerken

The Lord of the Rings, King Kong, Perfume en The Baader-Meinhof Complex... Al deze films hebben één ding gemeen: ze zijn gefilmd met cine-lenzen van Carl Zeiss. Toonaangevende internationale filmproducenten vertrouwen op de uitstekende precisie, het maximaal contrast en optimale prestatie zonder vervormingen die de cinelenzen van ZEISS

Toonaangevende internationale filmproducenten vertrouwen op de uitstekende precisie, het maximaal contrast en optimale prestatie zonder vervormingen die de cinelenzen van ZEISS bieden.

Toonaangevende internationale filmproducenten vertrouwen op de uitstekende precisie, het maximaal contrast en optimale prestatie zonder vervormingen die de cinelenzen van ZEISS bieden.

De oudste partnerschap in de filmindustrie ging van start in 1937: de partnerschap tussen ARRI (Arnold & Richter, München, Duitsland) en Carl Zeiss. Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw is ARRI leverancier van film- en filmontwikkelapparatuur van topklasse voor de filmindustrie. In 1937 schreef ARRI filmgeschiedenis met de lancering van de revolutionaire Arriflex 35-camera. Dit was de eerste camera die de gebruiker een zoekerbeeld biedt dat gelijk is aan het opgenomen beeld.

 

In hetzelfde jaar begon ook de samenwerking tussen ARRI en Carl Zeiss, de leider op het gebied van optische technologie. De Arriflex 35 was uitgerust met een cinelens van Carl Zeiss. Cinelenzen zijn al vanaf het begin zeer geavanaceerde hulpmiddelen. Op de kleine oppervlakte van een 35 mm-film produceren zij beelden die moeten voldoen aan de meest veeleisende normen. Want zodra de beelden op een groot filmdoek worden geprojecteerd, worden de beelden met een factor 1000 vergroot. Om deze reden moeten de beelden die worden voortgebracht door lenzen die door cinematografen en filmmakers worden gebruikt van zo hoog mogelijke kwaliteit zijn.

 

Ook vandaag de dag nog vertrouwen toonaangevende internationale filmmakers op de cinelenzen van ZEISS. Kaskrakers zoals Lord of the Rings, King Kong en Perfume zijn allemaal met deze cameralenzen gefilmd. De belangrijkste criteria zijn een uitstekende scherpte, optimaal contrast, reproductie van ware kleuren en maximale prestatie zonder vervormingen - dat alles bij elkaar geeft een enorme cinematografische ervaring waar zelfs de meest kritische filmliefhebber enthousiast over raakt.

 

Precisieoptica die in filmproducties worden gebruikt, moeten bestand zijn tegen veeleisende omstandigheden - omstandigheden waartegen lenzen normaliter beschermd zouden worden: hitte, vrieskoude, trillingen, stoten, zand, regen, sneeuw, rook, stof, mistdampen en nog veel meer.

 

In de categorie voor professionele cinelenzen zijn de hoogpresterende optica van Carl Zeiss de ontbetwiste mondiale leider.