Glas kan duurder zijn dan goud

We worden in ons dagelijks leven omgeven door producten van glas - drinkglazen, vensterglas, legplanken in de koelkast en - natuurlijk - in de bril die we dragen om ons beter te doen zien

Glas kan duurder zijn dan goud

Glas is een materiaal dat zich in de tijd heeft bewezen en dat in talrijke versies verkrijgbaar is. Het verschil ligt in het smeltpunt, de refractie-index en de mate van verdonkering. Deze kleine verschillen zijn cruciaal bij de productie van brillenglazen die worden gebruikt in film- en fotolenzen en in brillen.

 

Tijdens het productieproces maakt Carl Zeiss gebruik van meer dan 100 verschillende types optisch glas van superieure kwaliteit, waarvan het bedrijf ongeveer 350 verschillende lenzen voor tot maar liefst 150 lenzen maakt.  Sommige door de fabrikant verwerkte optisch glassoorten of kristallen zijn duurder  dan goud en bijna even zwaar als staal. Belangrijke factoren bij de keuze van de kwaliteit glas zijn de slijpeigenschappen, warmte-uitzetting en de homogeniteit van de refractiepatronen. Al deze gegevens zijn zorgvuldig gedocumenteerd.

 

Het resultaat: Lenzen van topkwaliteit die de film- en fotolenzen van Carl Zeiss ideaal maken voor zelfs de meest veeleisende toepassingen.