Optische basisbegrippen

Optische basisbegrippen

Hier krijgt u achtergrondinformatie over brillenglazen. Dit hoofdstuk geeft duidelijke, ongecompliceerde informatie over de basisbegrippen in de oftalmologie, oppervlaktegeometrie, multifocale glazen, glasmaterialen, glasproductie en coatings, met concrete afbeeldingen en interessante kijkjes in de geschiedenis van oftalmische glazen door de eeuwen heen.


Optica en het oog

Hier vindt u nuttige informatie over optische parameters zoals golflengte, refractie-index, transmissie enz. en de rol die zij spelen op het gebied van brillenglazen.


Verdere informatie

Optische ontwerpen

De oplossing, een mooi uiterlijk en goed zicht in hetzelfde brillenglas, werd gevonden in de vorm van de asfere en atorus. In 1986 was Carl Zeiss de eerste (en trouwens nog steeds de enige) producent van een monofocaal brillenglas met een atorisch vooroppervlak: het Hypal glas.

Verdere informatie

Materiaal brillenglas

Lees hier meer over de geschiedenis van glas en welke optimalisaties er door de jaren hebben plaatsgevonden in de brillenglassector.

Verdere informatie

Glasproductie

Hier kunt u meer te weten komen over de algemene productie van brillenglazen tot en met de speciale productietechnieken die nodig zijn voor bifocale en multifocale glazen. "Van bestelling tot levering": hier kunt u zien hoe uw glas zijn traject aflegt door Carl Zeiss.

Verdere informatie

Behandeling brillenglas

Hier kunt u meer te weten komen over de mogelijkheden om glazen een coating te geven:
van een enkele antireflectie-coating tot high-tech coating, van oppervlaktebescherming voor plastic glazen, Clean Coat, en gekleurd glas naar wens.

Verdere informatie

Historisch

Op onze historische pagina's bekijken we de ontwikkelingen op het gebied van de optica vanaf het allereerste begin.
Ook komt u meer te weten over de slimme wetenschappers die dit alles hebben ontdekt.

Verdere informatie