Antireflectiecoating

Antireflectiecoating

De verschillende refractieve indices van lucht en glas veroorzaken reflecties op brillenglazen die het zicht van de brildrager hinderen. Ontdek meer over uw oplossingen van ZEISS.

 

Interactive Demo: Coatings voor brillenglazen

Hoe werkt het?

Het licht wordt op de beide interfaces van een AR-coating gereflecteerd. De twee gereflecteerde golfreeksen van een bepaalde golflengte kunnen elkaar volledig opheffen door interferentie indien zowel de fase als de amplitude gelijk zijn.

Meer informatie

Nadelen van reflecties

Het weerspiegelde beeld en het waas worden over het rechtstreekse beeld gevormd. Ze verlagen het contrast en kunnen zelfs de informatie over het waargenomen beeld beïnvloeden. Ze zijn vooral vervelend wanneer de brildrager 's nachts of op natte wegen rijdt.

Meer informatie

Hoe worden ze gemaakt?

De techniek voor de productie van antireflectiecoatings op brillenglazen, die de basis vormt van standaardprocedures van vandaag, werd in 1936 al gepatenteerd door Carl Zeiss.

Meer informatie

Kwaliteitscontrole

De kwaliteit van coatings op brillenglazen heeft nu een erg hoog niveau bereikt.

Door de laagdikte van de AR-coating exact af te stemmen en door een uiterst precies temperatuurprofiel tijdens het aanbrengen onder vacuüm, wordt een constante kwaliteit en reproduceerbaarheid van ZEISS coatings gegarandeerd.

Meer informatie
AR-coatings van ZEISS

AR-coatings van ZEISS

Gedetailleerde ZEISS AR-coatings volgens type brillenglas/materiaal.

Meer informatie