Voor de expert

Voor de expert

Meer informatie over brillenglazen en andere corrigerende apparatuur:
ZEISS biedt ook speciale oplossingen voor een groot aantal ongebruikelijke problemen. Breid uw kennis over speciale, op maat gemaakte producten uit en doe enkele montagetips op voor ZEISS glazen.

ZEISS glazen monteren

Om optimaal kijkcomfort te garanderen, is het noodzakelijk dat - afhankelijk van de uitvoering - de bril optisch exact wordt aangemeten. De volgende centreeraanbevelingen voor Zeiss brillenglazen houden rekening met de betreffende eisen aangaande centrering - met betrekking tot oogdraaipuntsvoorwaarde, doorkijkpunt en blikveld - overeenkomstig hun prioriteit.

Verdere informatie

Gebruikswaarde en meetwaarde

De meetwaarde is de sterkte in het doorkijkpunt van een brillenglas. Deze wordt gemeten met de focometer volgens een omschreven meetprocedure.

De gebruikswaarde is de sterkte in het doorkijkpunt van een brillenglas zoals die wordt ervaren door de drager in een duidelijk omschreven gebruikssituatie.

Verdere informatie

Speciale productie

Soms zijn er speciaal geproduceerde glazen nodig die buiten het standaardbereik vallen.
Dit kan raadzaam zijn als het draaggemak van de glazen daardoor wordt verbeterd,
bijv. met speciaal berekende, dunnere glazen die met de OPTIMA techniek worden geproduceerd.

Verdere informatie

Normen en richtlijnen

De normen worden door de DIN-instantie vastgesteld met deelname van verschillende groepen, van openbare overheden tot het bedrijfsleven, de wetenschap en het algemene publiek. De DIN-instantie speelt een belangrijke rol bij het opstellen en publiceren van normen binnen CEN en ISO.

Verdere informatie