Speciale productie

Speciale productie

Soms zijn er speciaal geproduceerde glazen nodig die buiten het standaardbereik vallen.
Dit kan raadzaam zijn als het draagcomfort van de glazen daardoor wordt verbeterd, bijv. met speciaal berekende, dunnere glazen die met de OPTIMA techniek worden geproduceerd. Of indien speciale visuele problemen of speciale visuele taken niet-alledaagse oplossingen vereisen.

Zichtdemo: Dunne en lichte brillenglazen

OPTIMA

Dankzij de OPTIMA-techniek met computerhulp kunnen de randdikte en de dikte van het midden, zichtbaar in het frame, worden beperkt tot een minimum. Vaak kan het brillenglas veel dunner worden geproduceerd dan mogelijk is dan de kleinste, niet-gesneden brillenglasdiameter.

Meer informatie

Slab-off-techniek

In bepaalde gevallen kunnen er zich visuele problemen voordoen indien een patiënt met een hogere anisometropie dichtbij moet kijken. De slab-off-techniek is een speciale slijpmethode waarbij een compenserend prisma wordt gecreëerd in multifocale brillenglazen.

Meer informatie

Diverse

Het is altijd mogelijk om brillenglazen te produceren die niet in ons standaardaanbod zitten. In elk afzonderlijk geval controleert ons Technical Customer Service Centre of de productie van de vereiste niet-standaardversie zinvol en mogelijk is, productietechnisch gezien.

Meer informatie