Digitale brillenglazen –

de perfecte alledaagse brillenglazen voor de digitale levensstijl.

Gefocust op het moderne leven. ZEISS digitale brillenglazen geven u een totaal nieuw zicht op uw smartphone, tablet of tv. Perfect afgestemd op het gebruik van digitale apparaten. Uw ogen zullen u er dankbaar voor zijn.

ZEISS Digitale brillenglazen.

De remedie tegen overbelaste ogen door digitale apparaten.

We kijken gemiddeld 5 uur per dag naar het scherm van onze smartphone, tablet, of tv. We werpen zelfs gemiddeld 80 keer per dag een blik op onze mobiele telefoon! En deze cijfers gaan in de toekomst alleen maar stijgen. Kleine lettertjes en het permanente wisselen van onze blik van dichtbij naar ver weg verlangen het uiterste van onze ogen. Voor mensen vanaf 30 jaar kan het kijken op digitale apparaten leiden tot overbelaste ogen, of zoals experts dit noemen: computervisiesyndroom. ZEISS digitale brillenglazen bieden de oplossing door het snelle, comfortabele focussen mogelijk te maken met een geoptimaliseerde zone voor dichtbij – het maakt niet uit waar we naar kijken. Deze brillenglazen zijn niet alleen voor digitale apparaten bedoeld, maar ook voor het lezen van boeken en tijdschriften.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien
in uw buurt.

De wereld in pixels – een grote uitdaging voor uw ogen.

Het toenemende gebruik van smartphones, navigatie-apparatuur, e-readers en tablets verandert ook ons kijkgedrag: onze ogen moeten zich aanpassen op een nieuwe reeks objecten dichtbij omdat we een digitaal apparaat dichterbij houden dan een krant of een boek. En dit verlangt ook dat onze ogen constant tussen verschillende afstanden kunnen schakelen. Deze toestand vraagt een heleboel – vaak te veel – van onze ogen: steeds meer mensen worden bijziend, of klagen over problemen met hun ogen of hun algemene gezondheid.

Wat is digitale overbelasting van de ogen?

Het gebruik van digitale technologie vergt het uiterste van onze ogen. Binnen slechts een paar seconden moeten ze omschakelen tussen ver en dichtbij: van iets zien in de verte tot een klein scherm, piepkleine lettertjes en weer terug. Dit oefent een extreme belasting uit op de ciliaire spier en de ooglens die steeds weer moeten accommoderen om scherp te kunnen zien. Vermoeide en branderige ogen, hoofd- of nekpijn kunnen hiervan het resultaat zijn, vooral als we ouder worden. Ongeveer 50 procent van de bevolking, bijvoorbeeld in Duitsland, lijdt aan een of meer van deze symptomen, dus overbelasting van het oog.

Ontspannen, comfortabel zicht. Met brillenglazen voor de digitale wereld.

ZEISS digitale brillenglazen zijn scherp gefocust op het gebruik van digitale apparatuur zoals e-readers of smartphones. Een speciale optimalisatie van de zone dichtbij houdt rekening met de typische oogbewegingen en het lezen op kleine afstand, zoals dat bij deze apparaten vereist is. Dit ontwerp ondersteunt de ciliaire spier optimaal, waardoor het eenvoudiger wordt voor de brildrager om zijn blik te focussen op afstand en dichtbij. Dit kan helpen om vermoeidheidsverschijnselen te voorkomen. De ideale bril voor alledaags gebruik – niet alleen voor de digitaal opgegroeide generatie.

Overbelaste ogen door digitale apparatuur? Zo kunt u controleren of uw ogen vermoeid zijn.

Leidt u ook aan overbelaste ogen? Ontdek het nu!

De gratis test voor smartphones is ontwikkeld door experts en is beschikbaar voor iOS en Android.

De juiste oplossing voor iedereen.

Digitale brillenglazen, kantoorbrillenglazen en multifocale brillenglazen – wat is het verschil?

Tot aan elke uitdaging. ZEISS digitale brillenglazen zijn speciaal gemaakt voor dichtbij kijken en zijn geschikt voor alledaags gebruik. ZEISS kantoorbrillenglazen zijn daarentegen ontworpen als extra bril voor mensen die merken dat ze problemen krijgen met het zien op de korte en middellange afstand – de typische kijkafstanden bij werk op een kantoor bijvoorbeeld. ZEISS multifocale brillenglazen zijn aan de andere kant speciaal ontworpen voor ieder individu om dichtbij, ver weg en daartussen te kunnen focussen.

Prachtig dun en uitzonderlijk licht. Compromisloos ontwerp.

Het maakt niet uit of ze van kunststof of glas gemaakt zijn: de nieuwste productiemethodes maken het mogelijk ongelooflijk dunne en lichte brillenglazen te maken, zelfs met een hoge sterkte en speciale oogaandoeningen. U merkt nauwelijks dat u een bril draagt met deze kampioen van het vedergewicht.

N.B: veel ongetinte brillenglazen van ZEISS hebben ook een hoogpresterende UV-coating. De speciale eigenschappen van het brillenglas filteren schadelijk zonlicht eruit en geven uw ogen duurzame bescherming tegen UV-straling.

Extra zichtcomfort bij kunstlicht. Voorkom vermoeide ogen en overbelasting van het oog.

Of het nu een smartphone is, een led-licht, een monitor, tv, tablet of een e-reader: moderne lichtbronnen geven meer blauw licht af dan waar we vroeger aan blootgesteld waren. Blauw licht kan gevaarlijk zijn en veel mensen vinden het oncomfortabel en het belast de ogen veel. Het heeft bovendien effect op ons bioritme. Een speciaal filter voor blauw licht in het brillenglas kan u meer zichtcomfort geven.

Krassen en vuil krijgen geen kans. Steviger dan ooit.

Extra coatings op het brillenglas kunnen deze extreem bestendig maken tegen krassen of statische stofdeeltjes. Het voordeel: uw brillenglazen blijven langer vrij van vuil, zodat ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Beter zicht, beter eruit zien – dankzij de anti-reflecterende achterzijde.

Digitale brillenglazen als zonnebril.
Het zomerse dream team.

Iedere bril kan in een zonnebril naar uw keuze veranderd worden, met perfecte UV-bescherming en optimaal zicht inéén. En deze brillenglazen hebben alles wat u mag verwachten: verbeterde waarneming van contrast, minder schittering en een antireflectiecoating. In een notendop: compromisloze excellentie.

Meekleurende brillenglazen voor het ultieme comfort. Inclusief perfecte UV-bescherming.

Een bril voor iedere kijksituatie: in hun meekleurende uitvoering werken deze brillenglazen ook als zonnebril. Ze worden in een paar seconden donker en in een paar minuten weer licht. En natuurlijk hebben ze 100% UV-bescherming.

5 Tips om overbelaste ogen door digitale apparaten te vermijden


Laat uw ogen gedurende de dag regelmatig ontspannen.

1. Laat uw ogen gedurende de dag regelmatig ontspannen. Kijk ieder uur minstens vijf minuten in de verte zonder te focussen.

5 Tips om overbelaste ogen door digitale apparaten te vermijden


Vraag uw opticien om raad over overbelaste ogen door digitale apparaten.

2. Vraag uw opticien om raad over overbelaste ogen door digitale apparaten. Hij of zij kan uw ogen controleren op mogelijke symptomen.

 

5 Tips om overbelaste ogen door digitale apparaten te vermijden


In het ideale geval combineert u de oogbelastingstest met een reguliere oogmeting door een opticien.

3. In het ideale geval combineert u de oogbelastingstest met een reguliere oogmeting door een opticien. Laat dit iedere twee jaar doen – om zeker te zijn van goed zicht en meer levenskwaliteit.

5 Tips om overbelaste ogen door digitale apparaten te vermijden


Sommige mensen ervaren dit blauwe licht als vermoeiend en oncomfortabel. Een juiste glascoating kan dit verhelpen.

4. We worden tegenwoordig blootgesteld aan meer blauw licht dan ooit door het gebruik van moderne schermen. Werkt u iedere dag een lange tijd aan een computer, smartphone of tablet? Sommige mensen ervaren dit blauwe licht als vermoeiend en oncomfortabel. Een juiste glascoating kan dit verhelpen.

 

5 Tips om overbelaste ogen door digitale apparaten te vermijden


5. Kiest u voor ZEISS digitale brillenglazen, dan zijn gedetailleerd advies over glazen en montuur en perfecte centrering van de glazen door uw opticien absoluut noodzakelijk.

 

Voor professionele reiniging en mild onderhoud van uw brillenglazen. Handige extra's. s.

Beschermend en effectief: mild onderhoud zonder de brillenglascoating te beschadigen. Zowel de reinigingsspray als het doekje zijn ideaal voor het schoonmaken van computerschermen, smartphones of tablets.  

Hier zijn de details

Multifocale brillenglazen speciaal gemaakt voor het rijden, geven meer veiligheidsgevoel en verbeteren het zichtcomfort tegelijkertijd. Hierdoor is het eenvoudiger te focussen bij een verschuiving van de blik (bijvoorbeeld van de weg naar het dashboard).

Lees meer over DriveSafe brillenglazen

Persoonlijk advies: vind een ZEISS opticien in uw buurt

Brillen hebben een simpel doel: de drager te helpen met het best mogelijke zicht. In de praktijk is dit een grote technologische uitdaging die grote expertise vereist waarbij de opticien voldoende tijd moet nemen voor zijn klant. Alleen uitgebreide kennis en een grondige oogmeting kunnen een individuele oplossing mogelijk maken die u meerdere jaren tevreden stelt. Zoek opticiens bij u in de buurt

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.