Speciale brillenglascoatings.

Er goed uitzien en meer zichtcomfort hebben.

Hightech voor uw ogen. Brillenglascoatings helpen u om het comfortabelste zicht te hebben door het onderhoud van de brillenglazen te versimpelen en deze tegen krassen te beschermen. Met name kunststofglazen worden echte allrounders met de juiste coating.

DuraVision® Premium brillenglascoatings van ZEISS.

Voor optimaal zicht en maximaal draagcomfort.

Een professionele brillenglascoating biedt vele voordelen. Het brillenglasoppervlak wordt harder, waardoor het beter bestand is tegen beschadigingen. De coating vermindert ook lichtreflecties op het oppervlak en maakt het glas vuilbestendiger en eenvoudiger te reinigen. DuraVision® Premium brillenglascoatings van ZEISS combineren deze aspecten in een enkele, eersteklascoating die voldoet aan de hoogste standaarden.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien
in uw buurt.

De beste bescherming tegen krassen. Sterker dan ooit tevoren.

De hardste brillenglascoating die we ooit bij ZEISS geproduceerd hebben – en de beste bescherming tegen krassen. Dit garandeert een langdurig zichtcomfort en uitstekende helderheid, waardoor uw bril zo lang mogelijk goed blijft.

protection against scratches protection against scratches

Drie maal bestendiger dankzij iontechnologie.

Wetenschap op het werk. Tijdens het productieproces van de DuraVision® Premium coating worden speciale ionen op de brillenglazen geschoten. Hierdoor worden de verschillende laagjes samengevoegd, zodat een uitzonderlijke hardheid ontstaat en het glas drie maal bestendiger wordt dan kunststofglazen met standaardcoatings van ZEISS en 35% steviger dan onze brillen van glas met een anti-reflectiecoating. En er is nog een voordeel: de heel erg gladde, harde oppervlakken zijn vuilbestendiger en duidelijk eenvoudiger te reinigen.

Beter zien, er beter uitzien. Met de perfecte anti-reflectiecoating.

Brillenglazen hebben een anti-reflectiecoating zodat u helder en ongehinderd kunt zien. Lichtreflecties – zoals die van reflecterende oppervlakken, lampen, nat wegdek of nachtelijk verkeer – worden tot een minimum beperkt en de brillenglazen blijven natuurlijk helder. Dit verhoogt het draagcomfort en maakt de bril aantrekkelijker om te zien: brillenglazen met DuraVision® Premium brillenglascoatings van ZEISS zorgen voor 20% minder reflectie – zowel aan de voorkant als de achterzijde.* Daardoor zien uw ogen er natuurlijk uit – zonder afleidende reflecties – aan de binnen- of buitenzijde, overdag of 's nachts.

* Vergeleken met ZEISS brillenglazen met een standaard anti-reflectiecoating met een groene restreflectie.

Geen irriterende reflecties. Gewoon helder zicht – puur en simpel.

Gebruikelijke anti-reflectiebrillenglazen hebben vaak een groene restreflectie, veroorzaakt door het productieproces. Groen vermindert reflecties echter niet optimaal: er komt minder licht door het glas, waardoor er meer reflecties op het oppervlak zijn. Brillenglazen met DuraVision® Premium coatings hebben een blauwe restreflectie, wat in een duidelijk beter anti-reflectieproces resulteert. Dit verhoogt de overdracht en vermindert de reflecties op het oppervlak effectief, waardoor de brillenglazen er nog helderder uitzien – alsof ze onzichtbaar zijn – en reflecties compleet verdwijnen.

Stof- en waterafwijzend, minder gevoelig voor vuil en eenvoudiger te reinigen.

Een duurzaam helder zicht. De ultrazachte Clean Coat is vuil- en waterafwijzend, de anti-statische laag voorkomt hechting van vuil en pluizen – waardoor de brillenglazen langer schoon blijven en eenvoudiger te reinigen.

Extra zichtcomfort bij kunstlicht. Voorkom vermoeide ogen en digitale overbelasting van het oog.

Of het nu een smartphone is, een led-licht, een monitor, tv, tablet of een e-reader: moderne lichtbronnen geven meer blauw licht af dan waar we vroeger aan blootgesteld waren. Velen van ons vinden dit een onplezierig en belastend licht. ZEISS DuraVision BlueProtect kan helpen – dit is een speciaal filter voor blauw licht in het brillenglas, gemaakt om gevaarlijke straling tegen te houden.

Minder irriterende verblinding bij het rijden dankzij een speciale brillenglascoating – profiteer van meer veiligheid 's nachts.

Wellicht de belangrijkste nieuwe veiligheidsoptie voor in uw auto. Brillenglazen met een DuraVision® DriveSafe coating verminderen irriterende verblinding, vooral door de extreem felle koplampen van tegemoetkomend verkeer bij het rijden 's nachts. Dit vermindert het risico van een ongeluk zonder af te doen aan de goede eigenschappen van het brillenglas voor het rijden – stoplichten worden nog steeds natuurlijk waargenomen.

DuraVision DriveSafe coating

Een opvallende look met meer comfort – ook voor zonnebrillen.

Ze zien er stijlvol uit en bieden een uitstekend, comfortabel zicht: zonnebrilglazen met een DuraVision® spiegelcoating verminderen irriterende reflecties dankzij een speciale coating op de achterkant van het glas met een spiegelcoating – beschikbaar in trendy kleuren.

5 Tips om de levensduur van uw bril te verlengen 


1. Laat niets aan het toeval over bij het kiezen van uw brillenglascoating. Vraag uw opticien naar gedetailleerde uitleg over de voor- en nadelen van individuele coatings.

5 Tips om de levensduur van uw bril te verlengen 


2. Kies een goede brillenglascoating als u een kinderbril koopt, want kleine krasjes en reflecties beschadigen ook jonge ogen.

5 Tips om de levensduur van uw bril te verlengen 


3. Reinig uw bril regelmatig met een goed reinigingsproduct voor brillenglazen, wat deze niet beschadigt.

 

5 Tips om de levensduur van uw bril te verlengen 


4. Ook al is het gemakkelijk, maak uw bril niet schoon met uw T-shirt of een tissue. Waarom: deze bevatten microscopisch kleine stofdeeltjes die krassen op uw brillenglazen kunnen veroorzaken in de loop van de tijd.

5 Tips om de levensduur van uw bril te verlengen 


5. Berg uw bril voor de nacht op in een doosje. Uw brillenglazen verdragen geen extreem hoge of lage temperaturen. Vermijd bijvoorbeeld de hitte die ontstaat in een auto op een hete zomerdag. Hetzelfde geldt voor de sauna of de verwarming thuis.

Beschermend en effectief: mild onderhoud zonder de brillenglascoating te beschadigen. Zowel de reinigingsspray als het doekje zijn ideaal voor het schoonmaken van computerschermen, smartphones of tablets.  

Hier zijn de details

Voor professionele reiniging en mild onderhoud van uw brillenglazen. Handige extra's.

Persoonlijk advies: vind een ZEISS opticien in uw buurt

Brillen hebben een simpel doel: de drager te helpen met het best mogelijke zicht. In de praktijk is dit een grote technologische uitdaging, die grote expertise vereist waarbij de opticien voldoende tijd moet nemen voor zijn klant. Alleen uitgebreide kennis en een grondige oogmeting kunnen een individuele oplossing mogelijk maken die u meerdere jaren tevreden stelt. Zoek opticiens bij u in de buurt...

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.