Een multifocale bril is een allround-talent:

geniet eindelijk van goed zicht – op welke afstand dan ook.

Multifocale brillenglazen van ZEISS bieden hulp voor dichtbij en veraf zien. Deze speciaal aangepaste brillenglazen zijn perfect afgestemd op u als drager. Dit zorgt voor een betere verdraaglijkheid, snelle gewenning en een algemeen helder zicht.

ZEISS multifocale brillenglazen:

individueel en uniek – net als u.

Met onze brede selectie aan multifocale brillenglazen kan uw opticien een paar brillenglazen voor uw specifieke zichtbehoeftes maken met een ongeëvenaarde kwaliteit. De computer-toptechnologie helpt bij het meten van de ogen en het aanpassen van de glazen op uw montuur. Zones voor dichtbij, de middellange afstand en ver weg zijn allemaal geïntegreerd in een brillenglas met soepele overgangen. Deze brillenglazen zijn speciaal gemaakt voor uw gezichtsvorm, levensstijl, werk en kijkgewoontes. Individueel en uniek – net als u.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien
in uw buurt.

Uitstekend draagcomfort, snelle gewenning. Voor een optimaal zicht.

Een groot aantal factoren en technologieën worden opgenomen in de productie van de ZEISS multifocale glazen, evenals data over de drager, zodat de gewenningsperiode korter dan ooit is. Het maakt niet uit of u ervaring heeft met het dragen van een multifocale bril of niet: een speciaal voor u gemaakte multifocale bril is de beste keuze voor hoge kwaliteit en natuurlijk zicht.

Zo went u sneller aan uw multifocale bril

Soepel, perfect zicht - ongeacht waar u heenkijkt.

Een glasontwerp dat even complex als comfortabel is: De multifocale brillenglazen van ZEISS geven u een helder zicht, ook als u uw blik verandert. En de overgang is zo soepel als maar kan, waardoor wazige beelden in de overgangszone tot het verleden behoren.

Standaard multifocale brillenglazen

Individueel multifocale brillenglazen

Standaard multifocale brillenglazen Individueel multifocale brillenglazen

Digitaal zien. Multifocale brillenglazen voor de moderne wereld.

Tegenwoordig gebruiken we onze smartphones, of tablets voortdurend, maar deze digitale apparaten stellen onze ogen voor nieuwe uitdagingen. ZEISS multifocale brillenglazen houden rekening met deze veranderingen in ons alledaagse leven en maken een snelle, comfortabele focus mogelijk met de speciaal voor dichtbij geoptimaliseerde zone – waar u ook maar heenkijkt. Deze brillenglazen zijn niet alleen perfect voor digitale apparaten, maar ook voor het lezen van boeken en tijdschriften, zodat u geen oncomfortabele houding met uw hoofd en lichaam hoeft aan te nemen.

Beschikbaar voor ieder type montuur. Uw stijl, uw keuze.

Denkt u over een nieuw, modieus montuur na? Laat u inspireren door de ongekende variëteit. Zelfs met ongebruikelijke montuurvormen (zoals pilotenbrillen) kan uw ZEISS-opticien uw nieuwe multifocale brillenglazen aanpassen op uw kijkgewoontes, zodat u geen gewenningsperiode nodig heeft.

Ultradun en superlicht. Minder gewicht, meer draagcomfort.

Het maakt niet uit of ze van kunststof of glas gemaakt zijn: de nieuwste productiemethodes maken het mogelijk ongelooflijk dunne, lichte brillenglazen te maken, zelfs met een hoge sterkte en speciale oogaandoeningen. U merkt nauwelijks dat u een bril draagt met deze kampioen van het vedergewicht.

N.B: veel ongetinte brillenglazen van ZEISS hebben ook een hoogpresterende UV-coating. De speciale eigenschappen van het brillenglas filteren schadelijk zonlicht eruit en geven uw ogen duurzame bescherming tegen UV-straling.

Vuil en krassen krijgen geen kans. Robuuster dan ooit.

Hoogpresterende brillenglascoatings maken uw brillenglazen extreem bestendig tegen krassen en klevend vuil. Het voordeel: uw brillenglazen blijven langer schoon, zodat ze opmerkelijk eenvoudiger te reinigen zijn. Beter zicht, beter uiterlijk – ook dankzij de nieuwste anti-reflecterende coating.

Extra zichtcomfort bij kunstlicht. Voorkom vermoeide ogen en overbelasting van het oog.

Of het nu een smartphone is, een led-licht, een monitor, tv, tablet of een e-reader: moderne lichtbronnen geven meer blauw licht af dan waar we vroeger aan blootgesteld waren. Veel mensen vinden dit een onplezierig en belastend licht, omdat het ons bioritme beïnvloedt en zelfs gevaarlijk kan zijn voor onze ogen. Een filter voor blauw licht in het brillenglas kan u meer zichtcomfort geven.

Multifocale brillenglazen en bescherming tegen de zon – alles in één glas. Met een baanbrekend tempo.

Een bril voor iedere situatie: deze zelfkleurende brillenglazen werken als zonnebril. Ze worden in een paar seconden donker en in een paar minuten weer licht. En natuurlijk hebben ze 100% UV-bescherming.

Multifocale brillenglazen met bescherming tegen de zon. Het zomerse dream team.

Iedere bril kan in een zonnebril van uw keuze veranderd worden, met perfecte UV-bescherming en optimaal zicht in één. En deze brillenglazen hebben alles wat u mag verwachten: verbeterde waarneming van contrast, minder schittering en een antireflectiecoating. Fijn om geen compromissen te hoeven sluiten.

5 Tips voor multifocale brillenglazen


Heeft u problemen met uw gezichtsvermogen, neem dan direct contact op met uw opticien.

1. Heeft u problemen met uw gezichtsvermogen, neem dan direct contact op met uw opticien. Hoe eerder u multifocale brillenglazen draagt, hoe gemakkelijker u eraan zal wennen.

 

5 Tips voor multifocale brillenglazen


persoonlijk advies over multifocale brillenglazen en monturen, grondige oogmeting en dan perfect aangepaste glazen

2. Het begint en eindigt bij de opticien: persoonlijk advies over multifocale brillenglazen en monturen, grondige oogmeting en dan perfect aangepaste glazen.

 

5 Tips voor multifocale brillenglazen


Laat uw ogen direct aan uw nieuwe, multifocale bril wennen.

3. Laat uw ogen direct aan uw nieuwe, multifocale bril wennen. Dit houdt in: draag hem dagelijks – en wees geduldig!

Uw ogen en gezichtsvermogen zullen binnen de kortste tijd gewend zijn. Heeft u na 14 dagen nog steeds moeilijkheden, ga dan even terug naar uw opticien. Als u geen helder zicht heeft bij het rechtuit kijken, of als de randen wazig lijken in de verte, kan het zijn dat uw bril te hoog gecentreerd is. Moet u steeds naar beneden kijken om dingen van dichtbij te zien, dan is uw bril misschien te laag ten opzichte van uw ogen gecentreerd. In elk geval kan uw opticien helpen – vaak is het probleem al met een kort bezoekje te verhelpen.

5 Tips voor multifocale brillenglazen


4. Mensen die voor het eerst multifocale brillenglazen dragen, vinden hun zicht op afstand meestal het beste met hun nieuwe bril.

Laat uw hoofd niet zakken bij het lezen – kijk alleen met uw ogen naar beneden. Kijk bij het lopen rechtuit en niet naar de grond. Loopt u de trap op, til dan uw hoofd zo op, dat u door het bovengedeelte van uw brillenglas kunt kijken, dus door het gedeelte van het glas voor veraf – zodat u de trap goed kunt zien.

5 Tips voor multifocale brillenglazen


5. Als uw multifocale bril niet geheel gecentreerd is, ook al is de afwijking maar klein, laat hem dan toch direct door de opticien corrigeren. De uitlijning van de glazen ten opzichte van uw ogen is alleen correct als de bril zo zit, zoals de opticien hem heeft aangemeten.

 

Voor professionele reiniging en mild onderhoud van uw brillenglazen. Handige extra's.

Beschermend en effectief: mild onderhoud voor het brillenglas en de coating. Zowel de reinigingsspray als het doekje zijn ideaal voor het schoonmaken van computerschermen, smartphones of tablets.  

Hier zijn de details

Multifocale brillenglazen zijn speciaal gemaakt om het ongevallenrisico bij het rijden te verminderen en tegelijkertijd het zichtcomfort te verhogen, waardoor het eenvoudiger is te focussen bij een verschuiving van de blik (bijvoorbeeld van de weg naar het dashboard). Een multifocale bril kan ook aangepast worden op uw zichtbehoeftes op het werk, zodat uw tweede bril uw favoriete collega wordt.

Lees meer over DriveSafe brillenglazen

Persoonlijk advies: vind een ZEISS-opticien in uw buurt

Brillen hebben een simpel doel: de drager te helpen met het best mogelijke zicht. In de praktijk is dit een grote technologische uitdaging die grote expertise vereist waarbij de opticien voldoende tijd moet nemen voor zijn klant. Alleen uitgebreide know-how en een grondige oogmeting kunnen een individuele oplossing mogelijk maken die u meerdere jaren tevreden stelt. Zoek opticiens bij u in de buurt...

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.