Meekleurende brillenglazen

Meekleurende brillenglazen met PhotoFusion-technologie.
Een bril voor iedere gelegenheid.

 • Meekleurende zonnebrilglazen

  Meekleurende brillenglazen – een gedistingeerde allrounder

  Stelt u zich een bril voor die aan al uw zichtbehoeften voldoet en tegelijkertijd een groter draagcomfort in het alledaagse leven biedt – dat is precies wat veel brildragers zoeken. Meekleurende glazen met de PhotoFusion-technologie van ZEISS komen heel dicht bij het ideaal: ze passen zich in een fractie van een seconde op veranderend licht aan, worden donker en weer licht en zorgen voor comfortabel zicht. Geniet van helder zicht rond de klok en zonder problemen of zonder noodzaak om van bril te wisselen. Dit maakt deze glazen zo ideaal voor sporten en reizen, evenals voor kinderogen en mensen die erg gevoelig voor licht zijn.

  En u kunt profiteren van optimaal zicht zonder af te doen aan uw modieuze look, want onze meekleurende brillen glazen zijn beschikbaar in de populaire kleuren grijs en bruin.

  Uiteraard bieden de meekleurende brillenglazen met PhotoFusion-technologie van ZEISS 100% bescherming tegen UV-A en UV-B-straling in alle tinten.

 • Het geheim van PhotoFusion

  Het geheim van PhotoFusion

  Fotosensitieve moleculen zijn hier onvermoeibaar aan het werk! De lichtgevoelige partikeltjes helpen het brillenglas zijn unieke talent te laten zien: in het zonlicht vergroot het oppervlak van deze fotosensitieve moleculen. Daardoor wordt het brillenglas donker, hoe sterker het zonlicht en de UV-straling is, des te donkerder. Op deze manier is de intensiteit van de tint altijd passend en comfortabel, hoe licht het ook is. Als u binnen bent, of waar er weinig UV-straling is, 'vouwen' de moleculen zich weer op en het brillenglas wordt weer licht, zodat u binnen optimaal kunt zien.

  De basis van deze transformatie is een simpele chemische reactie die in de jaren zestig is ontdekt en voortdurend is verbeterd tot op de dag van vandaag. U kunt de kwaliteit van de meekleurende brillenglazen herkennen aan de snelheid waarmee de moleculen reageren – en onze moleculen zijn snel: ZEISS PhotoFusion-brillenglazen worden binnen 15 tot 30 seconden donker bij helder licht of wanner de zon schijnt; binnen worden ze weer compleet helder binnen 5 tot 10 minuten.*

  *Gemiddelde waarde voor 1.67 en 1.6 en voor brillenglazen van polycarbonaat. De prestatie varieert naargelang materiaal, temperatuur en lichtomstandigheden.

 • Extra opties
 • Zoek een opticien

  Vind een ZEISS opticien in uw buurt

  Zoek opticiens bij u in de buurt. Zij zullen u gedetailleerde voorlichting geven en zonnebrilglazen ontwerpen die individueel aangepast zijn op uw unieke zichtbehoeften ...

Deel dit artikel met uw vrienden