ZEISS Group

Vier segmenten die de technologische vooruitgang beïnvloeden

Semiconductor Manufacturing Technology

Een groot deel van alle microchips wereldwijd worden geproduceerd met optische technologieën van ZEISS. Als marktleider op het vlak van de productie van halfgeleiderapparatuur zorgt ZEISS voor de productie van steeds krachtigere, efficiëntere en goedkopere microchips waardoor het bedrijf een belangrijke rol speelt in het tijdperk van micro-electronica.

Research & Quality Technology

ZEISS garandeert kwaliteitsnormen waar maximale precisie een must is: dankzij complexe meetmachines, metrologiesoftware en microscoopsystemen voor wetenschap, onderzoek en materiaalinspectie. ZEISS zorgt er hierbij voor dat zelfs de kleinste structuren en processen zichtbaar worden.

Medical Technology

Dankzij zijn producten en oplossingen voor oftalmologie, neurochirurgie, ENT-chirurgie, tandheelkunde en oncologie helpt ZEISS de geneeskunde vooruit en helpt het artsen wereldwijd in het verbeteren van de levenskwaliteit van hun patiënten.

Vision Care / Consumer Products

ZEISS is een van de toonaangevende fabrikanten van brillenglazen en streeft naar maixmaal comfort. Cameralenzen voor video en fotografie, verrekijkers, vizieren, planetariums en kijksystemen voor vliegsimulatoren van ZEISS bieden een uitstekende optische kwaliteit voor de gebruikers en dus ook de bijbehorende onvergetelijke momenten.


ZEISS is een internationaal toonaangevend bedrijf op het vlak van optiek en opto-elektronica.

Dankzij hun oplossingen helpt ZEISS continu de wereld van optiek vooruit en steunen ze technologische voortgang.

ZEISS Group

België

De ZEISS Group ontwikkelt en verdeelt productieapparatuur voor halfgeleiders, meettechnologie, microscopen, medische technologie, brillenglazen, cameralenzen voor video en foto, verrekijkers en technologie voor planetaria. Het bedrijf ontstond uit een atelier voor precisiemechaniek en -optiek dat werd opgericht door Carl Zeiss in de Oost-Duitse stad Jena in 1846. Intussen ligt het hoofdkantoor van Carl Zeiss in Oberkochen in het Zuidwesten van Duitsland.