Een nieuw levenskader Reifen-Müller test bandenmateriaal met ZEISS INTACT, een shearography machine.
Hoe Reifen-Müller successen boekt met ZEISS Solutions:
ZEISS INTACT
Succes:
  • Met behulp van de speciale, door ZEISS gepatenteerde shearografiemethode duurt het één tot twee minuten om luchtinsluitsels in het materiaal van de band te detecteren in het millimeterbereik
  • Dankzij de shearografie wordt tussen vier en vijf procent van de geïnspecteerde bandenmateriaal als onbruikbaar geïdentificeerd en gesorteerd, waardoor de kwaliteit van de vernieuwde banden die aan de klanten worden geleverd, wordt verhoogd en potentiële claims worden verminderd 
  • Sinds ze ZEISS INTACT gebruiken, is het afkeurpercentage beduidend minder dan één procent

Niet destructieve kwaliteitstesten van het bandenmateriaal met shearography

Reifen-Müller was een van de eerste Duitse bedrijven die begon met het gebruik van shearografie om het interieur van de behuizing te inspecteren. Deze aanpak heeft sindsdien ingang gevonden in de industrie, in ieder geval bij grote bedrijven. Bovendien controleren de fabrikanten van nieuwe banden nu de kwaliteit van hun producten met behulp van deze niet-destructieve methode.

De reden waarom shearografie absoluut noodzakelijk is geworden voor de bandenindustrie is dat het bedrijven de mogelijkheid biedt om defecten op te sporen met optische methoden die niet met willekeurige steekproeven kunnen worden geïdentificeerd.

Reifen-Müller werkt sinds 1999 met ZEISS INTACT. "Voor ons is ZEISS INTACT absoluut essentieel voor een duidelijke beoordeling van de kwaliteit van de bandenmateriaal", zegt Thomas Brand, een meester-vulkaniseur en, samen met Uwe Müller, de expert in shearografie bij Reifen-Müller.

Interesse? Lees het applicatieverhaal!

Vul uw gegevens in en download gratis ons applicatieverhaal.