Klaar voor de toekomst ZEISS software ondersteunt de ontwikkeling van kookplaten bij Sandvik

In 2010 vroeg gereedschapsbouwer Sandvik Coromant ZEISS om een meetprogramma voor tandwielfrezen te maken. Het resultaat: met de GEAR PRO hob software van ZEISS heeft het bedrijf zijn meettijden met wel 80% verlaagd. Met de automatisch gegenereerde meetrapporten wordt de nauwkeurigheid van elke tandwielfrees gecontroleerd.

Hoe Sandvik Coromant succesvol is dankzij ZEISS oplossingen:
ZEISS CenterMax
ZEISS GEAR PRO
ZEISS VAST gold
Succes:
  • Meettijd werd met 80% verlaagd
  • De nauwkeurigheid van het tandwiel wordt in het meetrapport gedocumenteerd

Klaar voor de toekomst

De uitdaging: de nauwkeurigheid controleren tegen acceptabele kosten

"Precisie is uiterst belangrijk voor onze klanten en moeten met onze meetsystemen kunnen garanderen," vertelt Alex Küpper, Senior Manager, Global Sales and Application, Gear Milling Solutions bij Sandvik Coromant, de wereldleider in gereedschappen en gereedschapsoplossingen. "Als het profiel van een tandwiel voor een kraan niet nauwkeurig wordt gemaakt, kan de fabrikant 40.000 euro hebben verspild." Daarom was metrologie zo belangrijk voor Sandvik toen het bedrijf de beslissing nam om de markt van tandwielfrezen te betreden.

Sandvik gebruikte al coördinatenmeetmachines van ZEISS. Er ontbrak echter een gespecialiseerd meetprogramma dat aan drie criteria voldeed: ten eerste moesten tijdens de meting van een frees van een bepaalde kwaliteitsklasse alle 17 vereisten van DIN 3968 worden gecontroleerd. Ten tweede moesten de resultaten van deze meting automatisch in het meetrapport worden ingevoerd. Ten derde moest de software snelle metingen mogelijk maken. Sandvik kon geen software vinden die aan hun behoeften voldeed. Hun beroep op de kennis van ZEISS leidde tot een ontwikkelingssamenwerking.

Een tandwiel moet voldoen aan 17 DIN 3968-vereisten: van boorgatdiameters tot de geometrie van de snijkanten.
Een tandwiel moet voldoen aan 17 DIN 3968-vereisten: van boorgatdiameters tot de geometrie van de snijkanten.
Bij de kwaliteitscontrole van kookplaten is het meetprogramma net zo belangrijk als de juiste meetmachine.
Bij de kwaliteitscontrole van kookplaten is het meetprogramma net zo belangrijk als de juiste meetmachine.

De oplossing: ZEISS GEAR PRO hob meetsoftware

In 2010 installeerde ZEISS het eerste softwareontwikkelingsniveau voor freesmetingen bij Sandvik in Schmalkalden. Ondertussen werd er verder ontwikkeld: Sandvik werkte aan de eerste freesmodellen en gebruikte de software voor de metingen. ZEISS integreerde de gegevens van deze metingen in de aanhoudende ontwikkeling van de software. In 2011 kwam de doorbraak: Sandvik introduceerde zijn eerste tandwielfrees, de CoroMill 176. ZEISS voltooide ook de eerste versie van de software voor tandwielfreesmetingen.

Het voordeel: de meettijd werd met 80% verlaagd

Tegenwoordig voldoet de GEAR PRO hob meetsoftware van ZEISS aan alle eisen van Sandnik: met slechts één druk op de knop meet de meetmachine alle afstanden en afmetingen overeenkomstig DIN 3968. De software maakt gebruik van de resultaten om een meetrapport te genereren. Hierin wordt de nauwkeurigheidsgraad van elke tandwielfrees voor de klanten van Sandvik gedocumenteerd. "We krijgen erg goede feedback", zegt een tevreden Küpper. Hij is ook meer dan tevreden over de meettijd. Het duurt ongeveer 25 minuten om een module met 4 frezen en 70 tanden te meten en het resultaat in het rapport in te voeren. Voorheen duurde dit proces 2,5 uur. De meettijd is met 80% verlaagd.

Over Sandvik Coromant

Sandvik Coromant is een van de belangrijkste fabrikanten van gereedschappen en gereedschapsoplossingen ter wereld en tevens één van de belangrijkste experts op het gebied van metaalbewerking. Met grote investeringen in R&D creëert het Zweedse bedrijf, samen met zijn klanten, unieke innovaties en nieuwe productiviteitsnormen in de energiesector, de automobiel- en luchtvaartindustrie. Sandvik Coromant heeft 8.000 werknemers en is vertegenwoordigd in 130 landen. Sandvik Coromant maakt deel uit van de Sandvik Machining Solutions afdeling, welke op zijn beurt deel uitmaakt van de Sandvik Group. De fabriek in Schmalkalden (Thüringen) was vroeger een gereedschapskombinat in Oost-Duitsland en heeft tegenwoordig 250 werknemers.