100 procent zonder een slag of stoot over te slaan.
100 procent in cyclus.
ZEISS In-line Oplossingen.

ZEISS kan terugblikken op tientallen jaren ervaring in optische 3D- en 2D-meettechniek en in robotbegeleiding. Met enkele honderden robotinstallaties over de hele wereld behoren ZEISS 3D in-line sensoren tot de meest gebruikte in de carrosseriebouw. ZEISS plant en creëert complete in-line meetsystemen in overeenstemming met de eisen van de klant.

Objectieve en snelle meting met modulaire sensoren

Met de ABIS II sensoren kan een breed scala aan defecten worden gedetecteerd. Met een betrouwbare, vroegtijdige herkenning en classificatie van deuken, builen, sink marks, golving, vernauwingen, scheuren, etc. vormen de systemen de perfecte kwaliteitscontrole-instrumenten voor de productie van plaatwerkonderdelen en bodies-in-white. De gebruikers profiteren vooral van de hoge precisie en de extreem korte cyclustijden.

De modulaire sensortechnologie van ABIS II biedt een uitzonderlijk hoge flexibiliteit. Met de optionele integratie van de contrastsensor is ook de detectie van contrastgevoelige defecten zoals lijmresten, krassen en vuil mogelijk.

Geometriemeting

ZEISS AICell

ZEISS 3D-sensoren combineren 2D-contourmeting met een 3D-meting volgens het principe van de meervoudige lijntriangulatie. Dit maakt het mogelijk om met hoge precisie en hoge snelheid complexe geometrische karakteristieken (Features) in de metaalbewerking en in de carrosseriebouw te inspecteren.

Het netwerksysteem bestaat uit een 3D-sensor, camera's en referentiepunten. De zeer nauwkeurige AIMax-Cloud voert in een fractie van een seconde in-line metingen uit van features, zoals bouten, gaten en randen. Markeringen op de sensor worden gebruikt om de positie te bewaken en te berekenen. Dit zorgt ervoor dat u beschikt over betrouwbare en informatieve meet- en inspectiegegevens met het gewenste precisieniveau, te beginnen bij het allereerste onderdeel.

Chromatic white light sensors of ZEISS DotScan enable the non-contact capture of workpiece topography

Optische 3D-sensor voor in-line metingen

De ZEISS AIMax wolk optische 3D-sensor is de nieuwe benchmark in robotgebaseerde 3D in-line meettechniek op het gebied van plaatbewerking en carrosseriebouw. De sensor genereert 3D-puntwolken direct op de productielijn en meet complexe kenmerken met hoge precisie in een fractie van een seconde.

Meting van de Gap & Flush
Meting langs de gehele procesketen

wordt gebruikt bij de geautomatiseerde in-line Gap & Flush inspectie en inspecteert hier de optische opening/Gap op metalen en geverfde oppervlakken.

ZEISS AIMax twin

wordt gebruikt om de geometrische afmetingen van de Gap & Flush op metalen en geverfde oppervlakken vast te leggen.

ZEISS AIMax twin UV

inspecteert de Gap & Flush waarden op gelakte en metalen oppervlakken, evenals op niet-coöperatieve en transparante oppervlakken.

Presentation of single-sensor technology and optical gap

Presentatie van single-sensor technologie en optische Gap

Presentation of double-head sensor technology and geometric gap

Presentatie van de tweekoppige sensortechnologie en de geometrische Gap

Gemaakt voor de Gap

Enkelvoudige sensor en dubbelkopssensortechnologie