ZEISS ontwerpt en ontwikkelt niet alleen meetsystemen voor kwaliteitsinspectie. ZEISS geeft u ook het vertrouwen dat u een betrouwbare partner aan uw zijde heeft. Of het nu gaat om softwareoplossingen, opspansystemen, laadsystemen, accessoires, rapportage of integratie in geautomatiseerde productielijnen. ZEISS is uw one-stop-shop om het maximale uit uw meet- en testsystemen te halen.

ZEISS ONE.STOP.SOLUTION Duplex systeem voor ZEISS DuraMax
ZEISS Duramax Solution
zeiss solution team
ZEISS Team

Een interdisciplinair team van ZEISS experts neemt individuele componenten om een aangepaste, uitgebreide oplossing voor u te ontwikkelen. Gezamenlijke projectplanning en toepassingskennis maken het mogelijk om met de ZEISS DuraMax-werkvloermeetmachine de belasting van het werkstuk efficiënt te optimaliseren.

zeiss solution measuring
ZEISS Inspectie- en Meetsysteem

Door het bijzonder robuuste ontwerp van de ZEISS DuraMax-werkvloermeetmachine is deze zeer geschikt voor gebruik in de productieomgeving. Geniet van een maximaal meetbereik met een minimaal vloeroppervlak, omdat slechts een kleine hoeveelheid ruimte nodig is. Dit systeem borstelt eenvoudigweg alle temperatuurschommelingen, stof en vuil weg die het in de loop van de dag tegenkomt (temperatuur stabiel van 18° tot 40 °C). De CMM heeft een geïntegreerd passief dempingssysteem, volledig afgedekte geleidingen en kan aan vier zijden worden belast. Er is geen perslucht nodig. Uitgerust met de VAST XXT scansensor van ZEISS kan de machine zelfs worden gebruikt om contouren en vrije vormen op te vangen. Enkelvoudige metingen en scannen zijn ook mogelijk.

zeiss solution engineering
ZEISS Engineering

ZEISS Engineering omvat procesautomatisering en werkstuk hantering in het algemeen. Het ZEISS duplex systeem voor de ZEISS DuraMax verhoogt de beschikbaarheid van de machine, omdat de te inspecteren onderdelen tijdens het meetproces worden opgespannen en verwijderd. Bovendien verbetert het systeem de ergonomie voor het hanteren van onderdelen en voorkomt het schade aan de meetsensortechnologie. Naast eenvoudige toegang voor het laden, opspannen, ontklemmen en verwijderen van werkstukken, optimaliseert u ook de doorvoercapaciteit aanzienlijk.

zeiss solution it integration
ZEISS Software, IT-integratie en Programmering

Naast ZEISS CALYPSO ontvangt u een perfect afgestemd softwarepakket. ZEISS PiWeb helpt u bij het snel weergeven en beoordelen van meetwaarden met behulp van grafische en statistische evaluaties. ZEISS FACS is uw bewerkbaar automatiseringsprogramma. Het enige wat nodig is om de software te bedienen is een paar klikken. 

ZEISS Accessoires en services

Het ZEISS stylus wisselrek maakt het mogelijk om de stylus- en sensorsystemen op de CMM tijdens het meten te wisselen. Dit stelt u in staat om een breed scala aan meettaken uit te voeren - zonder dat u het stuk moet heropspannen of te verhuizen naar een ander meetstation. ZEISS opspansystemen, bestaande uit opspansystemen voor het veilig positioneren van werkstukken en het duplexsysteem voor het gelijktijdig opspannen en ontklemmen tijdens de meetcyclus, zorgen voor efficiënt, ergonomisch en veilig werken.

Toepassingsvideo