ZEISS ontwerpt en ontwikkelt niet alleen meetsystemen voor kwaliteitsinspectie. ZEISS biedt u ook de gemoedsrust die hoort bij het hebben van een ervaren partner aan uw zijde. Of het nu gaat om softwareoplossingen, opspansystemen, laadsystemen, accessoires, rapportage of integratie in geautomatiseerde productielijnen, ZEISS is uw one-stop-shop en vergeet het meeste uit uw meet- en inspectiesystemen.

ZEISS ONE.STOP.SOLUTION Verplaatsing van het meetlaboratorium naar de productielijn met het geautomatiseerde beladingssysteem van ZEISS
ZEISS PRISMO fortis with fully automated loading system
zeiss solution team
ZEISS Team

Een interdisciplinair team van ZEISS experts neemt individuele componenten om een op maat gemaakte, uitgebreide oplossing voor u te ontwikkelen. Gezamenlijke projectplanning en toepassingskennis maken het mogelijk om de systeembelasting in het meetlaboratorium of in de productie efficiënt te optimaliseren.

zeiss solution measuring
ZEISS Inspection and Measuring System

Het uitvoeren van metingen op de werkvloer in de buurt van productiemachines vereist een combinatie van robuuste materialen, een gebruiksvriendelijk systeem en geautomatiseerde processen. ZEISS PRISMO fortis voldoet bijvoorbeeld aan deze eisen en levert resultaten met het niveau van precisie waar ZEISS om bekend staat. Het meetsysteem verhoogt de productiviteit en bespaart operators veel tijd dankzij de nieuwe ZEISS meettaster, de innovatieve stylus maakt continu variabele hoekposities mogelijk. De meettijden kunnen ook aanzienlijk worden verkort door de combinatie van andere ZEISS oplossingen, waaronder ZEISS navigatietechnologieën met ZEISS CALYPSO VAST tasters of ZEISS ROTOS.

zeiss solution engineering
ZEISS Engineering

De maximale precisie en snelheid in combinatie met een automatisch beladingssysteem voor pallets maken dit tot een efficiënte ZEISS-automatiseringsoplossing voor zware productieomgevingen. Onmiddellijk laden met de nieuwe automatische shuttle betekent geen tijdverlies omdat meerdere werkstukken van de machine kunnen worden opgespannen en snel kunnen worden geplaatst zonder de huidige metingen te onderbreken. Bovendien is de veiligheid van de machine en de installatie gewaarborgd en is een bijna volledig onbemande werking mogelijk. Het automatische shuttle depot is beschikbaar voor maximaal 3 opstelplaatsen om aan de eisen van de klant te voldoen. Het station kan dwars of in de lengterichting van de CMM worden geplaatst, zodat er zo min mogelijk ruimte nodig is. Tot slot verbetert de opstelling de ergonomie aanzienlijk.

zeiss solution it integration
ZEISS Software, IT-integratie en Programmering

Het bedieningsstation is geschikt voor gebruik op de werkvloer en kan daar worden geplaatst waar nodig. Een touchscreen, PC, printer en alle bedieningselementen zijn geïntegreerd. Met een druk op de knop kunnen de metingen worden gestart. Het datamanagement van de meetgegevens gebeurt op de achtergrond en bestaat uit het bewerkbare automatiseringsprogramma FACS, het meetprogramma ZEISS CALYPSO en ZEISS PiWeb voor het weergeven en beoordelen van de resultaten en het uitvoeren van statistische evaluaties.

ZEISS Accessoires en services

Een compleet ZEISS accessoirepakket bestaat uit compatibele, zorgvuldig op elkaar afgestemde componenten. Opspansystemen, klemsystemen, een wisselrek voor het stylussysteem en een volledig geïntegreerd palletbeladingssysteem helpen bij de efficiëntie van het proces. Een flexibel klemsysteem past zich aan uw meettaken en werkstukken aan.