ZEISS ontwerpt en ontwikkelt niet alleen meetsystemen voor kwaliteitsinspectie. ZEISS geeft u ook het vertrouwen dat u een betrouwbare partner aan uw zijde heeft. Of het nu gaat om softwareoplossingen, opspansystemen, laadsystemen, accessoires, rapportage of integratie in geautomatiseerde productielijnen, ZEISS is uw one-stop-shop om het maximale uit uw meet- en testsystemen te halen.

ZEISS ONE.STOP.SOLUTION Een modulair systeem met eindeloze mogelijkheden
ZEISS Prismo Solution
zeiss solution team
ZEISS Team

Een interdisciplinair team van ZEISS experts neemt individuele componenten om een op maat gemaakte, uitgebreide oplossing voor u te ontwikkelen. Gezamenlijke projectplanning en toepassingskennis maken het mogelijk om de systeembelasting in het meetlaboratorium of in de productie efficiënt te optimaliseren.

zeiss solution measuring
ZEISS Inspectie- en meetsysteem

De ZEISS PRISMO staat voor maximale nauwkeurigheid, zelfs in een zware productieomgeving. Wereldwijd wordt de coördinatenmeetmachine gezien als synoniem voor snel scannen en uitstekende nauwkeurigheid. De combinatie van optische en contactsensoren of de ZEISS ROTOS ruwheidssensor verhoogt de flexibiliteit van het gehele multisensorsysteem nog verder. Dit maakt het mogelijk om effectief metingen van grootte, vorm, positie en oppervlak vast te leggen op één machine en dit alles zonder dat deze opnieuw hoeft te worden gemonteerd.

zeiss solution engineering
ZEISS Engineering

ZEISS Engineering omvat procesautomatisering, werkstuk hantering in het algemeen en, zoals hier getoond, handmatige laadsystemen. Met het roterende ZEISS-set-up station kunt u werkstukken die al zijn geïnspecteerd, met de werkstukken die nog moeten worden getest verwisselen - en dat op uitzonderlijke snelheid. Het meetsysteem zelf staat niet stil terwijl de onderdelen worden gemonteerd en gedemonteerd. Terwijl de meting wordt uitgevoerd, heeft de operator tijd om het geïnspecteerde onderdeel te ontgrendelen, te verwijderen en een nieuw onderdeel op te spannen, waardoor de doorvoersnelheid van het werkstuk aanzienlijk wordt verhoogd.

zeiss solution it integration
ZEISS-software, IT-integratie en programmering

Als vanzelfsprekend maakt ZEISS FACS de integratie van meetprogramma's in geautomatiseerde processen, frequente steekproeven en 100 % inspectie mogelijk. De vereenvoudigde gebruikersinterface stelt de operator in staat om met een druk op de knop te beginnen met het uitvoeren van de metingen. ZEISS CALYPSO werkt onopgemerkt op de achtergrond, waardoor fouten van de operator worden voorkomen. ZEISS PiWeb toont en beoordeelt de meetwaarden met behulp van grafische en statistische evaluaties.

ZEISS Accessoires en services

Het ZEISS stylus wisselrek maakt het mogelijk om de stylus- en sensorsystemen op de CMM te wisselen. Dit stelt u in staat om een breed scala aan meettaken uit te voeren in één enkele meetrun - zonder dat u het stuk moet heropspannen of naar een ander meetstation hoeft te verhuizen. De ZEISS opspansystemen, klemsystemen en pallets garanderen de herhaalbare bevestiging van werkstukken.