Complexe eisen in meettechnologie vereisen grondige kennis en begrip. Door hypermoderne meetmachines te gebruiken, vinden wij voor al uw taken de ideale oplossing. Of het nu om contact-, optische of computertomografie gaat, om vorm, oppervlakte of contour; onze uiterst geavanceerde en flexibele instrumentenreeks maakt het mogelijk snel en eenvoudig metingen uit te voeren.

Contractmetingen

Toepassingsgebieden

Wij hebben de juiste meetmethode voor elk materiaal: of het nu gaat om plaatwerk, gegoten onderdelen van metaal, kunststof, keramiek, glas, vervormbare onderdelen zoals rubber- of silicone-achtige materialen of met stof bedekte oppervlakken, wij hebben de juiste meetmethode voor elke taak. Ons brede instrumenten portfolio stelt ons in staat om een groot aantal onderdelen snel en zeer nauwkeurig te meten, zelfs op korte termijn. Als er dan toch nog knelpunten zijn, kunnen we de metingen op een van onze vele andere locaties uitvoeren.

 

  • Inspectie van de geometrische productspecificaties - afmetingen, vorm en locatie - met uitzonderlijke nauwkeurigheid
  • Aanmaken van meetprogramma's voor  ZEISS CALYPSO en ZEISS CALIGO
  • Nominaal-actueel vergelijking, meting van de curve, vergelijking met de CAD-gegevensset
  • Eerste bemonstering met testrapport (bv. VDA of PPAP)
  • Reverse engineering met behulp van verschillende processen, bijvoorbeeld randprojectie, lasertriangulatie en computertomografie
  • Zeer nauwkeurige metingen van referentieonderdelen
  • Meting van alle onderdelen van een voertuig, van deurkruk en onderdelen van verbrandingsmotoren zoals cilinderkoppen en krukassen, chassis en asdelen tot het meten van de carrosserie

Gebruik van computertomografie (CT)

Metingen met behulp van CT maken de niet-destructieve inspectie van assemblages, modules en hele apparaten mogelijk door de visualisatie van de werkelijke status van de binnenzijde van het werkstuk. Dit maakt de inspectie van de assemblage, het testen van de slijtage en de analyse van defecten mogelijk. Onderdelen met een diameter tot 1.500 mm kunnen worden getomografeerd met een resolutie in het nanometerbereik.

Industrial Computed Tomography Metrology
Gear tooth measurement

Tandwielmeting

Of het nu gaat om conische tandwielen met spiraalvormige tanden, cilindrische tandwielen met schuine tanden, wormprofielen of rotoren, wij kunnen alle standaardtandwieltypen met een uitwendige diameter tot drie meter meten en beoordelen volgens de normen. De meetoplossing is gebaseerd op de gegeven toepassing. Dit kan een meting zijn met of zonder draaitafel en stervormige stylus opbouw, of een vlakke meting met een "Fan-stylus" opbouw.

Optische meetdiensten

De voordelen van de optische meettechniek zijn de hoge puntdichtheid, de snelheid en de contactloze meting. Wij meten puntenwolken met behulp van verschillende ZEISS-systemen zoals multisensor-meetmachines en "Fringe light projectors".

Optical Measurements
Form, surface and contour measurements

Vorm-, oppervlakte- en contourmetingen

Met onze vorm-metingen is de analyse mogelijk van rondheid, cilindervorm, rechtheid, parallelliteit, vlakheid, coaxialiteit, concentriciteit, diktefout en radiale uitloop. Bovendien leveren onze contourmetingsapparaten en ruwheidssensoren betrouwbare resultaten over radii, schuine kanten, contouren, ruwheid, rimpelingen, hoeken, insnijdingen en lengtetoleranties.

Weergave en beoordeling van meetresultaten

CAD data

We gebruiken CAD-gegevens van alle standaardformaten. Door directe invoer van de specifieke meetonzekerheid en herleidbaarheid naar nationale standaarden, verzekeren we betrouwbare resultaten. Dan komt het op de weergave van de meetresultaten aan, er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van de eisen.

Wij leveren u de resultaten in de vorm van een nominaal-actueel vergelijking, een curve-evaluatie in geprinte vorm of digitaal. Dit betekent dat alle mogelijkheden voor het gebruik van de meetgegevens voor u openstaan. 

Verschillende interfaces maken het mogelijk om de meetresultaten te exporteren naar CAQ-systemen of voor het vastleggen van procesgegevens via bijvoorbeeld ZEISS PiWeb.

Ontdek hoe andere klanten dit product gebruiken: