Prestatie-upgrade voor uw CMM

ZEISS Retrofit

De nieuwste technologie, betere prestaties, extra functionaliteit, een gebruiksvriendelijkere bediening, lagere reparatiekosten: er zijn meer dan genoeg redenen om retrofitting van een oudere coördinatenmeetmachine te overwegen. Bovendien bedragen de kosten slechts een fractie van de kosten van een nieuwe machine. Afzonderlijke retrofitproducten van ZEISS blazen uw coördinatenmeetmachine nieuw leven in en maken deze toekomstbestendig.

De voordelen

 • Geavanceerd - ook voor in de toekomst
 • Minder uitvaltijd - meer vertrouwen
 • Beter gebruiksgemak dankzij nieuwe eigenschappen
 • Digitale services, ook voor oudere meetmachines
 • Veel opties - één taal
 • Als nieuw, maar meer kosteneffectief

Hoe u kunt profiteren van een retrofit

60%
tijdsbesparing dankzij nieuwe eigenschappen.
70%
kostenbesparing vergeleken met nieuwe apparatuur.
<30
jaar oude CMM's zijn geschikt voor retrofitting.

Geavanceerd - ook voor in de toekomst

Complexere onderdelen, kortere meettijden, grote hoeveelheden gegevens - de eisen voor coördinatenmeetmachines worden steeds strenger. Oudere CMM's kunnen nu alsnog aan deze eisen voldoen - met een retrofitting. Een dergelijke upgrade zorgt ervoor dat ZEISS CMM's de uitdagingen van de toekomst aankunnen.

Veel opties - één taal

Digitalisering en connectiviteit stoppen niet aan de grenzen van meettechnologie. Om digitalisering en connectiviteit te realiseren moeten uw CMM's allemaal dezelfde taal spreken. Met een retrofit maakt u uw oudere CMM's up-to-date. Dit betekent bijvoorbeeld dat uniforme databases en cloudservices gebruikt kunnen worden voor meerdere locaties en apparaten.

Beter gebruiksgemak dankzij nieuwe eigenschappen

Retrofitting verlengt niet alleen de levensduur. Een nieuwe controller, verbindingen voor extra meetsystemen en geavanceerde software zorgen voor compatibiliteit met de nieuwste technologieën. Voordeel voor de gebruiker: eenvoudiger gebruiksgemak en hogere productiviteit door middel van automatisering.

Minder uitvaltijd - meer vertrouwen

In de loop der jaren is het mogelijk dat afzonderlijke onderdelen van uw meetmachine meer onder druk zijn komen te staan. Een retrofit garandeert dat deze onderdelen weer op het niveau van de huidige serie worden gebracht, nog voor ze het eind van hun levensduur hebben bereikt. Voor minder uitvaltijd en snelle service.

Als nieuw, maar meer kosteneffectief

Een retrofit is de moeite: het kost niet meer dan een derde van een nieuwe machine. En het kan u helpen om reparatiekosten te minimaliseren. Dit is met name de moeite waard als de CMM nauw geïntegreerd is in het productieproces, waarbij een fout kan leiden tot hoge vervolgkosten.

Digitale services, ook voor oudere meetmachines

Sla gegevens op in de cloud, profiteer van toegang op afstand, verbind verschillende CMM's en protocollen: Wat nu voor lief wordt genomen, was 10 jaar geleden nog toekomstmuziek. Retrofitting van ZEISS upgradet uw gebruikte CMM met de nieuwste technologieën en maakt uw CMM klaar voor digitale producten zoals ZEISS Smart Services.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos

Van de update van de meetsoftware tot complete vernieuwing inclusief de uitwisseling van machinebesturing, kabels en aandrijvingsunits - Retrofitting biedt vrijwel ongeëvenaarde mogelijkheden om coördinatenmeetmachines weer up-to-date en op het niveau van de meest geavanceerde uitvoering te krijgen. Afhankelijk van de leeftijd en conditie van uw meetmachine, kunnen retrofitproducten van ZEISS op uw specifieke behoeften worden afgestemd - als afzonderlijke upgrades of door middel van slim op maat gemaakte upgradepakketten uit de Fit Family.

ZEISS Tempar

Zeer precieze monitoring van omgevingscondities voor betrouwbare meetresultaten.

Beschikbaar als Accessoires

Meetkop*

ZEISS VAST gold meetkop als sensordrager voor dynamisch scannen, ruwheidsmeting of de ZEISS Articulating Stylus.
Anderzijds kan de ZEISS RDS sensordrager gebruikt worden om optische sensoren te monteren, zoals een camera voor bijvoorbeeld elastische materialen, een witlichtsensor voor zeer precieze contactloze meting voor een lijnscanner, bijv. voor het scannen van vrijevormoppervlakken.

Voorwaarde: ZEISS SensorFit

Werkstuk vastklemmen
 • Draaitafel voor uitgebreide meting in 4 assen zonder bijvoorbeeld roterende delen opnieuw vast te hoeven klemmen*
 • Automatische temperatuurdetectie van het werkstuk - Geen valse resultaten meer door onvoldoende temperatuurdetectie
 • Werkstukpallets met palletwisselaar voor snelle, efficiënte meting met hogere marges met geïntegreerde temperatuurmeting.

Beschikbaar als Retrofit-optie

Bedieningspaneel

Draadloos bedieningspaneel voor meer comfort en gebruiksgemak.

Beschikbaar als Retrofit-optie

Magazijn voor tasteruitwisseling*

Meer ruimte in het meetvolume van de machine dankzij het gemotoriseerde ZEISS ProMax E wisselrek met geïntegreerde chipherkenning.

Beschikbaar als Retrofit-optie

Blaasbalg*

Dekt alle vier de geleidingsniveaus op de Y-geleidebalk en beschermt ze tegen stof en vuil.

Beschikbaar als Retrofit-optie

Actieve vibratiedemping*

Uitwisselbare trillingsdempers absorberen vibraties in de vloer wanneer omgevingsomstandigheden veranderen.

Beschikbaar als Retrofit-optie

Besturingssysteem
 • Maak de upgrade om digitale services als ZEISS Smart Services te kunnen gebruiken
 • AirSaver - Verklein uw milieu-impact door luchtconsumptie te verminderen.
 • Monitoring van signaallampjes - Houd een oogje op de machine en verwerk gegevens zelfs op afstand.

Beschikbaar als Retrofit-optie

Besturingscabinet*

Geavanceerde besturingshardware - voor verbeterde bedrijfstijd, lagere bedrijfskosten en verbeterde betrouwbaarheid.

Inbegrepen in ZEISS SensorFit en ZEISS FutureFit

Computer & Software
 • Nieuwe computerhardware, zoals een groter hoofdgeheugen of snellere processor, maakt het makkelijker om grotere gegevensvolumes te verwerken.
 • Windows 10 Update
 • Nieuwe softwareversies en extra software voor verbeterde prestaties.

Voorwaarde: ZEISS ConFit of ZEISS FutureFit

Systeemmeubilair

Ergonomisch werkstation met hoogteverstelling

Beschikbaar als Accessoires

Goed voorbeeld van verschillende mogelijke retrofitopties. Alle weergegeven opties zijn afhankelijk van het type machine en moeten afzonderlijk gecontroleerd worden.
* Afhankelijk van apparaattype.

Retrofitpakket voor alle behoeften:

De ZEISS Fit Family

Naast op maat gemaakt retrofitmaatregelen, afhankelijk van de leeftijd van de coördinatenmeetmachine en uw vereisten, drie gecoördineerde en samenhangende upgradepakketten zijn beschikbaar om oudere coördinatenmeetmachines weer op het niveau van de meest moderne hardware en softwarenormen te krijgen. Afzonderlijk verstelbare opties maken ook verdere opties mogelijk: Gebruik van nieuwe sensoren, onderhoud op afstand, installatie van een draaitafel, draadloos bedieningspaneel en veel meer.

Opties

operator controls the coordinate measuring process

ZEISS ConFit

De gemakkelijkste upgrade voor extra functionaliteit

Het ZEISS ConFit pakket omvat een firmware-update en controles van de aandrijvingen en sensor. ZEISS ConFit maakt het mogelijk om de CMM uit te rusten met een draaitafel, bedieningspaneel en ProMax-wisselrek - indien beschikbaar voor de machine. Een parallelle update van ZEISS CALYPSO zorgt niet alleen voor een hogere meetsnelheid, maar ook voor groter gebruiksgemak.

Beschikbaar voor

ZEISS coördinatenmeetmachines gemaakt in of na 2010.

ZEISS FutureFit

De geavanceerde upgrade voor oudere apparaten

ZEISS FutureFit zorgt ervoor dat uw veel verdere functies kunt retrofitten. Hierdoor blijven processen betrouwbaar en kosteneffectief. Met ZEISS FutureFit wordt de bediening van de CMM (C99-types) op het niveau van de huidige serie gebracht, waardoor eenvoudigere en efficiënte service mogelijk is. Het dient ook als een basis voor software-onderhoudscontracten en uitgebreide softwarefuncties, en stelt u in staat om huidige en toekomstige softwareversies te gebruiken.

Inclusief ZEISS ConFit.

Beschikbaar voor

ZEISS coördinatenmeetmachines gemaakt in of na 2000.

ZEISS SensorFit

De prestatie-upgrade voor maximale flexibiliteit

Met het ZEISS SensorFit-retrofitpakket kunt u uw CMM inzetten met de nieuwste sensortechnologie. De nieuwe norm stelt u in staat om de nieuwste sensoren te gebruiken met uw machine - optisch, tactiel en sensors voor ruwheidsmetingen. Ongeacht welke sensors u kiest - ZEISS SensorFit biedt de basis waarmee de werking van uw apparaat ook in de toekomst wordt gegarandeerd.

Inclusief ZEISS ConFit en ZEISS FutureFit.

Beschikbaar voor

ZEISS PRISMO, ZEISS CenterMax and ZEISS ACCURA with C99 controller from 2000 onwards.

Zou u willen profiteren van de voordelen van ZEISS Retrofit, maar weet u niet zeker welk product het beste bij uw vereisten zou passen?

Neem contact met ons op en werk samen met onze ZEISS experts om de beste retrofitoplossing voor uw vereisten te vinden.