ZEISS eMobility Solutions

Kwaliteitszorg voor platenstapels

Details van platenstapels

De platenstapel is opgebouwd uit vele afzonderlijke platen, met inbegrip van de geometrie van de doorsneden van de sleuven voor de haarspelden, de sleuven voor de permanente magneet en de buiten- en binnendiameter van de platenstapel. Enkele 2D-platen vormen de basis voor de constructie van platenstapels voor rotors en stators. De afzonderlijke platen zijn ofwel geponst ofwel met een laser gesneden uit elektrische staalplaten, en zijn minder dan 1 mm dik. Voor de uiteindelijke platenstapels is een grote hoeveelheid afzonderlijke platen nodig.

Inspectie van afzonderlijke platen op de ZEISS coördinatenmeetmachine met meerdere sensoren

Inspectie van de plaat

De geometrie van het 2D-oppervlak definieert de dimensies van de uiteindelijke stator en sleuven van de permanente magneet. Daarom is het zo belangrijk om deze dimensies snel en exact te meten. Een ideale oplossing is het gebruik van ZEISS multisensortechnologie, zoals 2D-camera's en confocale lichtsensoren. Deze meten hoe vlak elk individuele plaat is. Vlakheid en de afwezigheid van oneffenheden zijn essentiële factoren die ervoor zorgen dat een platenstapel perfect kan worden geconstrueerd en makkelijk kan worden samengesteld.

Assemblagekwaliteit

Tijdens de assemblage van de platenstapel heeft de positionering van de afzonderlijke platen voor het laserlassen een grote invloed op de geometrie van de stator- en rotorsleuven, die worden gekoppeld aan de haarspelden en de magneten. Na het lassen is het belangrijk de afmetingen en posities van de sleuven te controleren, evenals de hoogte en diameters van de platenstapel. De contouren van de assemblage zijn ook belangrijk voor het inbrengen van de haarspelden en magneten. De ZEISS coördinatenmeetmachine met meerdere sensoren kan worden gecombineerd met 2D-camera's en confocale witlichtsensoren om nog grondigere inspecties uit te voeren - voor kwaliteitszorg waarop u kunt vertrouwen.

Tactiele meeting van platenstapels op ZEISS portaal-CMM met meerdere sensoren
Contourmeting met confocale witlichtsensor op ZEISS portaal-CMM