Wat is de standaard methode van geometrische dimensionering en tolerantie? Welke symbolen geven aan welke toleranties? Wilt u snel een antwoord op uw vragen? U kunt onze apps en e-boeken gebruiken om op elk moment metrologische informatie op te zoeken.

Apps voor kwaliteitsoplossingen

Ontvang op verzoek basiskennis over ruwheid, computertomografie, GD&T en tandwielmetrologie of heb toegang tot de meest voorkomende meetstrategieën in onze Cookbook App. Download onze Apps in de App Store of Google Play Store.

Tandwielmeting

Tandwielmeting - de basis in één oogopslag

Deze App biedt een blik op industriële tandwielmetrologie. Het helpt bij het beoordelen van metingen en legt typische parameters uit zoals sporen van tanden, cirkelvormige uitloopradialen en tanddikte.

Ruwheid

De meest voorkomende oppervlakteparameters

Als het gaat om het oppervlak van werkstukken, zijn een groot aantal oppervlakteparameters nodig bij het ontwerp en de productie. De ruwheidsapp van ZEISS geeft informatie over de meest voorkomende oppervlakteparameters.

Cookbook App

Meetstrategieën voor tactiele coördinatenmetrologie

De Cookbook App geeft u de meest voorkomende meetstrategieën, waardoor coördinatenmeetmachine-operators de meetrun kunnen ontwerpen en de meting kunnen uitvoeren en evalueren.

GD&T

Dimensionering en tolerantie volgens ISO 1101

Deze App beschrijft een groot aantal definities van geometrische dimensionering en tolerantie en ondersteunt ingenieurs en medewerkers middels een multimediaal naslagwerk.

In de Pro-versie heeft u toegang tot extra video's en inhoud.

CT-basisprincipes

Voor basiskennis van industriële computertomografie

De App is ideaal voor het verwerven van basiskennis van industriële computertomografie. U leert over onderwerpen als het gebruik van röntgenstraling, het meetproces en de daaropvolgende analyse. Een verklarende woordenlijst geeft uitleg over vaktermen als straalharding, binning en defocusing.

ZEISS eBooks

Heeft u aanvullende informatie nodig? Bekijk dan onze e-books. Verken onze vakliteratuur die u een diepgaande kijk geeft op de wereld van de metrologie. Of het nu op uw smartphone of tablet is, het e-boek biedt u alle essentiële informatie zonder vertraging. U kunt ook een gedrukt exemplaar krijgen in onze ZEISS Webshop.

 

 

Meetstrategieën

in contact coördinatenmetrologie

Vergroot de vergelijkbaarheid van uw metingen: het ZEISS ACADEMY METROLOGY e-book geeft u ideeën over hoe u meetstrategieën kunt definiëren en documenteren. Deze omvatten klemmen, referentiedefinitie, sonderen, evaluatie en presentatie van de resultaten.

Download hier:

Standaardtolerantie, vormtolerantie en locatietolerantie

Mogelijkheden van de nieuwe GPS-standaarden

Het ebook kijkt naar de verschillende aspecten van dimensionering en tolerantie van werkstukken om de functionaliteit, de productiestabiliteit en vooral de naleving van de normen te garanderen. Ook wordt een overzicht gegeven van de internationale GPS-normen (incl. de verschillen met de ASME-normalisatie). Vervolgens worden 14 regels voor testconforme toleranties afgeleid en toegelicht.

Download hier: