Ontdek hoe digitale apparatuur ons gezichtsvermogen wijzigt en uw ogen op de proef stelt.

Vermoeide, geïrriteerde ogen, hoofdpijn en nekpijn zijn typische symptomen van digitale oogstress.

Het is gemakkelijk wanneer u jong bent! Tot op een zekere leeftijd werken onze ogen automatisch en passen ze zich snel aan verschillende afstanden aan zonder dat we dit zelfs merken. Het voelt perfect natuurlijk aan om op te kijken na het controleren van e-mails of van het kiezen van het volgende nummer uit de afspeellijst van onze smartphone om een vriend in de verte te groeten en om vervolgens onmiddellijk opnieuw naar beneden te kijken - allemaal met een perfect scherp en duidelijk zicht. We zijn ons helemaal niet bewust van de vlotte aanpassingen die uitgevoerd worden door onze ogen - zoals de inspanning van de oogwimperspieren en van de natuurlijke ooglens.

Naarmate we ouder worden, gaat het accommodatievermogen, met andere woorden het vermogen om de focus tussen verschillende afstanden te schakelen, van onze ogen er bestendig op achteruit. Sommige mensen merken dat ze het moeilijker vinden om te focussen op verre objecten, hoewel dat vaak wordt voorafgegaan door andere symptomen zoals bijv. vermoeide, geïrriteerde ogen aan het einde van een lange dag of zelfs hoofdpijn of nekpijn.

Als we erover nadenken, realiseren we ons misschien dat we gedurende lange tijd onze smartphone gebruikt hebben of dat we lang in zwaar verkeer gereden hebben waarbij onze ogen constant heen en weer bewogen richting het navigatiesysteem.

Onze ogen voelen beter aan na een goede nachtrust, hoewel sommige mensen ook huismiddeltjes gebruiken zoals afkoelende oogkompressen. De mensen grijpen ook al te snel naar pijnstillers om de eraan gekoppelde hoofdpijn en nekpijn te bestrijden. Maar hebt u zich ooit afgevraagd of de oplossing van het probleem zou kunnen liggen in het kiezen van de juiste bril?  

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

De voor- en nadelen van UV-straling Waarom is het belangrijk? Wat zijn de risico's?
Hoe vindt u een goede opticien? Wij zullen u vertellen wat belangrijk is – van de eerste oogtest tot en met het uitproberen van de brillenglazen
Trillen uw ogen? Symptomen, oorzaken, behandeling en preventie.

Gezondheid + Bescherming 7-dec-2017

Tags:

Glaucoom, cataract, AMD, etc.: oogaandoeningen en hoe u deze tijdig opmerkt Symptomen, oorzaken en behandelingen in een oogopslag.

Gezondheid + Bescherming 21-nov-2017

Tags:

Gerelateerde producten