Make-uptips voor vrouwen die een bril of contactlenzen dragen

Trucjes voor oogmake-up die uw ogen achter een bril doet schitteren.

Veel vrouwen die een bril of contactlenzen dragen kennen het probleem: make-up aanbrengen kan een lastige klus zijn als je een visueel hulpmiddel draagt. Niet alleen moet rekening worden gehouden met het visuele hulpmiddel en het brilmontuur, maar ook het soort te corrigeren zichtprobleem speelt een belangrijke rol. Hierdoor kunnen uw ogen er te klein of te groot uitzien, irriteert de oogmake-up, of zijn via de bril make-updeeltjes zichtbaar op uw huid. Hoe kunt u deze problemen voorkomen?

Een bril kan een fraai modeaccessoire zijn, maar met name vrouwen met sterke brillenglazen kunnen het als problematisch ervaren om hun bril te combineren met make-up. Hier volgen enkele tips voor vrouwen voor wie dit een probleem is.

De eerste tip is ervoor te zorgen dat u de juiste foundation aanbrengt. De foundation moet lang houden en watervast zijn zodat het niet onder de bril en aan de zijkant van de neus uitloopt. Omdat een brilmontuur vaak een schaduw over het gezicht werpt, kan het verstandig zijn een foundation te gebruiken die een schakering lichter is dan uw natuurlijke huidtint. Breng een dunne laag op het ooglid en de streek onder de ogen aan. Als uw huid gauw vettig wordt kan het dragen van een lichte poeder helpen glans in de T-zone langs het voorhoofd, de neus en de kin te verminderen.

Vrouwen die een bril dragen moeten extra alert zijn bij het aanbrengen van hun oogmake-up. Als u zonder bril erg slecht ziet, vraag uw optometrist dan om een make-upbril. Met deze bril kunt u elk brillenglas los van de andere omhoogklappen. Hierdoor kunt u via één oog goed zoen terwijl u op het andere oog make-up aanbrengt. Natuurlijk kunt u ook een vergrootspiegel gebruiken. Hierdoor wordt het aanbrengen van oogmake-up vergemakkelijkt. Bovendien is zo'n spiegel ook handig als u van huis bent.

Make-uptips voor verziende vrouwen die een bril (positieve brillenglazen) dragen

Vrouwen die sterk verziend zijn en een bril dragen met positieve glazen weten dat hun ogen via de brillenglazen sterk worden vergroot. Echter, de juiste make-uptechniek kan dit effect compenseren. Verziende vrouwen die een bril dragen zouden moeten kiezen voor donkere en matte oogschaduw in de kleuren bruin, grijs of groen om hun ogen kleiner te doen lijken. Vloeibare oogschaduw en oogschaduwcrème zijn een betere keuze dan poeder omdat de brillenglazen kleine kleurdeeltjes in het poeder uitvergroten. Het beste kan glanzende of glinsterende oogschaduw worden vermeden, omdat uw brillenglazen dit effect zullen versterken.

Breng de oogschaduw aan vanaf de binnenhoek van het oog naar buiten toe, en blijf daarbij binnen de plooi van het ooglid. Gebruik een donkere eyeliner of potlood om de rand van het ooglid te benadrukken. Hierdoor lijken uw ogen kleiner. Wees erg voorzichtig met het aanbrengen van make-up omdat verkeerd aangebrachte make-up extra goed zichtbaar is vanwege de uitvergroting. Wees spaarzaam bij het aanbrengen van mascara op de bovenste wimpers en gebruik weinig tot geen mascara op de onderste wimpers.

Negatief effect van uitpuilende ogen.
Negatief effect van uitpuilende ogen.

Make-uptips voor bijziende vrouwen die een bril (negatieve brillenglazen) dragen

Bijziende vrouwen die een bril dragen hebben te maken met het tegenovergestelde probleem. Door hun bril lijken hun ogen kleiner. Om deze reden moeten bijziende vrouwen het gebruik van donkere oogschaduw en dikke oogpotloden vermijden. Kies lichte en glimmende kleuren zoals roze, lavendel, beige, lichtgrijs of wit.

Negatief verkleineffect.
Negatief verkleineffect.

Om uw ogen er wijder uit te laten zien, kunt u het beste een lichtkleurige oogschaduw op de binnenhoek van het ooglid aanbrengen en een iets donkerder kleur in het midden van het ooglid. Trek de oogschaduw door naar de buitenhoek van het ooglid en laat het langzamerhand steeds donkerder worden.

Gebruik een witte eyeliner voor de streek van het binnenste gedeelte van uw ooglid. Als u het liefst een potlood gebruikt, kies dan voor een lichtere kleur zoals grijs of bruin en breng de liner alleen aan op het buitenste derde deel van het ooglid. Door het gebruik van veel mascara lijken uw ogen groter.

Een paar algemene tips

Gepolariseerde brillenglazen en gekleurde brillenglazen hebben de neiging het effect van kleuren te dempen, dus mag de oogmake-up iets meer uitgesproken zijn.

Zorg ervoor dat de vorm van uw wenkbrauwen passen bij het brilmontuur. Het kan zijn dat u uw wenkbrauwen nu en dan wilt epileren, maar doe dat met de nodige voorzichtigheid - de huidige mode geeft de voorkeur aan een mooie, natuurlijke look. U kunt uw wenkbrauwen er ook beter uit doen zien met een eyeliner. Zorg er echter wel voor dat de kleur die u kiest niet te donker is.

Dragers van contactlenzen moeten altijd eerst hun lenzen inbrengen alvorens de make-up aan te brengen. Dit voorkomt dat er make-updeeltjes onder de lens terechtkomen. Zodra dat gebeurt kunnen uw ogen beginnen te tranen en gaat uw make-up lopen. Aangezien poeder vaak tussen het oog en de lens terechtkomt, moeten dragers van contactlenzen kiezen voor vloeibare oogschaduw of oogschaduwcrème. Eyeliner kan worden gebruikt op het bovenste ooglid en het liefst niet op het onderste ooglid, omdat dit ook onder de lens kan komen te zitten. Het volgen van deze stappen voorkomt geïrriteerde, jeukende en waterige ogen.

Een paar tips voor make-up op uw lippen: als u een opvallend of kleurrijk brilmontuur draagt, dan kunt u het beste kiezen voor lippenstift met een subtiele kleur of gloss. Als uw bril een niet-opvallend, klassieke look heeft, kunt u kiezen voor een opvallender kleur lippenstift.

Natuurlijk kunt u ook voor niet te dikke brillenglazen kiezen. Moderne, zeer refractieve materialen maken het mogelijk voor vrouwen met een bril op hoge sterkte dunnere en modieuzere brillenglazen te dragen (HighIndex) en daarmee een natuurlijk uiterlijk te behouden.

Moderne, zeer refractieve materialen maken dunnere brillenglazen mogelijk.
Moderne, zeer refractieve materialen maken dunnere brillenglazen mogelijk.
Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Hoe zonnebrillen gemaakt worden Welke stappen zijn er nodig om een zonnebril te maken? Kom erachter wat voor materialen er worden gebruikt om zonnebrillen te maken en hoe designers hun ideeën tot leven roepen.

Lifestyle + Mode 15-jul-2019

Tags: Zonnebrillen

De geschiedenis van modieuze zonnebrillen Elk decennium heeft zijn eigen kenmerkende stijl. Zonnebrillen, mode en hun gedeelde geschiedenis

Lifestyle + Mode 15-jul-2019

Tags: Zonnebrillen

Snel donker. Snel licht.: Meekleurende brillenglazen In de zon of binnenshuis: 24 uur uitstekend zicht met PhotoFusion meekleurende brillenglazen aangeboden door ZEISS

Lifestyle + Mode 24-nov-2017

Tags: Zonnebrillen

Gebogen, slank of kleurrijk: ZEISS brillenglazen voldoen altijd aan de beoogde doeleinden! Trendy monturen en precisieglazen? Een uitdaging die het uiterste van de optische vakkennis vereist.

Lifestyle + Mode 16-okt-2017

Tags:

Gerelateerde producten