Opvallende zonnebrillen en professionele bescherming voor uw ogen

Een greep uit de 'coolste' nieuwe kleuren.

Zomertijd = zonnebrillentijd! We hebben een kijkje achter de schermen genomen bij de 'coolste' kleuren van dit jaar: Bij BETER ZIEN vindt u de nieuwste trends voor zonnebrillen, sun-protectionglazen van ZEISS, innovatieve meekleurende glazen plus het geweldige nieuwe ZEISS-kleurenprogramma voor gekleurde glazen.

Professionele bescherming voor uw ogen. Met een zonnebril met opvallende glazen.

Grote ronde vormen, felle neonkleuren en gekleurde glazen in elke denkbare tint zijn slechts enkele van de nieuwste trends in zonnebrillen voor zomer 2013! En het allernieuwste? Zonnebrilglazen met een kleur naar wens, die zijn ontwikkeld om het visuele comfort van de drager te verbeteren, de drager een goed gevoel te geven en een unieke, modieuze stijl te creëren. Het ZEISS-kleurenprogramma biedt uiteenlopende mogelijkheden in funkleuren zoals 'Spicy red' en 'Pretty pink' tot elegantere, hoogstaande keuzes zoals 'Black tint' die tot 95% lichtabsorptie biedt en een reeks uiteenlopende absorptieniveaus, ontwikkeld om bij de huidige stijlen aan te sluiten. Maar wat als de gewenste kleur niet in onze catalogus staat? Geen probleem! Uw ZEISS-opticien kan u zonnebrilglazen in elke denkbare kleur leveren. Laat uw opticien een staal zien en u gaat naar huis met een unieke zonnebril. Waarom zou een zonnebril naast functioneel ook niet 'fun' mogen zijn? En vergeet niet: Als u een bril draagt, kunt u ook een zonnebril op sterkte krijgen. Vraag ernaar bij uw ZEISS-opticien.

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

De meest stijlvolle zonnebrilmonturen

De comeback van de typische, ronde 'John Lennon'-zonnebril is één van de belangrijkste nieuwtjes van dit jaar, al heeft hij wat meer details dan het origineel. Verkrijgbaar in een reeks uiteenlopende kleuren en met gekleurde of spiegelende glazen, lijken deze vernieuwde versies slechts een fractie op die van vroeger. Vlinderzonnebrillen uit de jaren 50 en 60 zijn ook weer in beeld. Ze passen perfect bij aansluitende retrojurken en wijde rokken en brengen een vleugje van de legendarische elegantie van Grace Kelly terug in de hedendaagse modestijlen. Ook pilotenbrillen (model Aviator) zijn weer helemaal in de mode. Dit klassieke model past bij bijna alle kledingcombinaties en is in strakkere uitvoeringen en cool hightechmateriaal zoals titanium en koolstof ook verkrijgbaar voor mannen. En brildragers met meer durf en eeuwige hippies worden ook niet teleurgesteld: overdadige versieringen, decoraties en inlegwerk, zoals strass, miniatuurzonnebloemen, parels en schelpen zijn deze zomer prominent aanwezig op vele monturen en glazen.

Van donker naar donkerder – Zonneglazen die zich aanpassen aan de intensiteit van de zon.
Wat is jouw favoriete kleur en stijl?


Kwalitatief hoogstaande zonnebrilglazen bieden meer dan alleen UV-bescherming

Professionele zonnebrillen doen meer dan alleen uw ogen beschermen tegen schadelijke UV-straling. Door in de glazen speciale functionele filters in te bouwen, die afzonderlijk aan de drager worden aangepast, kan het zicht in fel zonlicht op alle punten aantoonbaar verbeteren, bijvoorbeeld doordat de schittering vermindert of het contrast vergroot. Zie meer, zie beter en dat niet alleen bij sportieve activiteiten zoals skiën, fietsen en motorrijden. Met de sun-protectionglazen van ZEISS hoeft u uw ogen niet te sluiten voor kwaliteit, zelfs niet onder de meest extreme lichtomstandigheden: ZEISS Skylet® sun-protectionglazen garanderen perfect zicht, zelfs bij het felste zonlicht en bieden daarnaast 100% bescherming tegen UV-straling en in vergelijking met gebruikelijke zonnebrillen een superieur contrast. Uw ZEISS-opticien kan u adviseren over het beste model voor uw specifieke toepassing, bijvoorbeeld Skylet® fun voor nevelig, mistig weer met slecht zicht of de Skylet® sport met 90% lichtvermindering voor schitterend zonlicht en verblindend licht. Voor echt buitengewoon visueel comfort kan deze variant worden gecombineerd met een geïntegreerd polarisatiefilter. Polariserende glazen verminderen de, door de weerkaatsing van de zon op water of metalen oppervlakken veroorzaakte, hinderlijke schittering waardoor de drager van een comfortabel, ontspannen zicht kan genieten. Uw opticien geeft u graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Perfecte bescherming en optimaal zicht: innovatieve meekleurende glazen van ZEISS

Hebt u er schoon genoeg van altijd en overal twee brillen bij u te moeten hebben? Als u brildragend bent en onder omstandigheden met normaal zonlicht vaak van binnen naar buiten en terug gaat, bent u misschien beter af met een alternatieve bescherming tegen zonlicht in de vorm van moderne meekleurende glazen zoals ZEISS PhotoFusion. Ze reageren sneller op veranderingen in het licht dan de voorgaande generaties meekleurende glazen. Ze nemen in de zon hun donkerste kleur aan en worden snel bijna volkomen helder zodra u weer naar binnen gaat. Ook garanderen ze 100% UV-bescherming bij alle kleurniveaus en voldoen aan precies dezelfde hoge normen voor optische kwaliteit.

Uw zonnebril beschermt u maar beschermt u ook uw zonnebril?

We zetten onze zonnebril op aan het strand, op vakantie en op het sportveld, waardoor hij aan allerlei vormen van slijtage wordt blootgesteld. Als u uw leven lang plezier wilt hebben van een zonnebril, adviseren deskundigen om de glazen te beschermen door een geschikte coating te kiezen die de glazen beschermt tegen krassen en andere beschadigingen, bijvoorbeeld DuraVision® Platinum van ZEISS. Met deze coating worden kunststofglazen tot drie keer zo hard als voorgaande generaties. Dankzij zijn extreme bestendigheid tegen vuil en slijtage, zijn duurzaamheid en omdat hij niet reflecteert, is DuraVision® Platinum de perfecte aanvulling op elke vorm van bescherming tegen de zon.

Hoe vind ik de voor mij perfecte zonnebril?

Er zijn heel veel dingen waaraan u bij het kopen van een zonnebril moet denken, maar de vuistregel is in de meeste gevallen: hoe lichter uw huid, hoe meer u moet overwegen voor een montuur en glazen in een subtiele kleur. Anders gezegd, felle kleuren passen niet goed bij een lichte huid, omdat die daarbij erg flets afsteekt. Voor een 'normale' lichte huid adviseren deskundigen te kiezen voor een wit montuur, een vergelijkbaar onopvallende kleurof zelfs voor een subtiel aflopende kleur. Donkerdere huidskleuren hebben het voordeel dat ze met bijna elke kleur kunnen worden gecombineerd. Sprekende, opvallende kleuren vormen een fel contrast met een donkere huid en zijn daarom een uitstekende keuze voor de glazen en het montuur van een zonnebril. Ook de vorm van de door u uitgezochte zonnebril is erg belangrijk. Over het algemeen geldt dat voor een smal gezicht het best een smal montuur kan worden gekozen, of als u iets wilt dat meer in het oog springt voor een dikker montuur met openingen in het midden, in de stijl van een pilotenbril. Zo bent u er zeker van dat de zonnebril past bij uw gezicht in plaats van dat uw gezicht helemaal wegvalt.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde artikelen

Hoe zonnebrillen gemaakt worden Welke stappen zijn er nodig om een zonnebril te maken? Kom erachter wat voor materialen er worden gebruikt om zonnebrillen te maken en hoe designers hun ideeën tot leven roepen.

Lifestyle + Mode 15-jul-2019

Tags: Zonnebrillen

De geschiedenis van modieuze zonnebrillen Elk decennium heeft zijn eigen kenmerkende stijl. Zonnebrillen, mode en hun gedeelde geschiedenis

Lifestyle + Mode 15-jul-2019

Tags: Zonnebrillen

Snel donker. Snel licht.: Meekleurende brillenglazen In de zon of binnenshuis: 24 uur uitstekend zicht met PhotoFusion meekleurende brillenglazen aangeboden door ZEISS

Lifestyle + Mode 24-nov-2017

Tags: Zonnebrillen

Laat u niet verblinden Zonnebrillen zijn modeaccessoires. Nog belangrijker is dat ze de ogen beschermen tegen UV-straling.

Lifestyle + Mode 16-okt-2017

Tags: Zonnebrillen

Gerelateerde producten