Hoe vind ik de juiste multifocale brillenglazen?

Geen probleem: met vier soorten multifocale brillenglazen is het makkelijk de meest geschikte voor uw behoeften te kiezen.

Multifocale brillenglazen zijn optische meesterwerken die soepel zicht bieden, van dichtbij tot veraf, via de zogenaamde verloopcorridor of het overgangsgebied. Maar niet alle multifocale brillenglazen zijn hetzelfde. Uw multifocale brillenglazen moeten overeenstemmen met uw wensen, levensstijl en uiteraard ook met uw budget. Ze moeten u van natuurlijk, comfortabel zicht voorzien. Het is belangrijk dat u precies begrijpt hoe uw nieuwe multifocale brillenglazen werken. Dankzij ruim 100 jaar ervaring in het produceren van precisie-brillenglazen en na uitvoerig marktonderzoek heeft ZEISS nu vier verschillende soorten multifocale brillenglazen gecreëerd.

Type 1: Geniet simpelweg opnieuw van goed zicht met uw nieuwe multifocale brillenglazen.

Wilt u simpelweg opnieuw goed zicht genieten met uw multifocale brillenglazen, dan is dit het juiste type brillenglas voor u.

Misschien is het niet helemaal tot u doorgedrongen dat het digitale tijdperk de afgelopen jaren drastisch andere eisen aan ons zicht stelt. Wanneer u een smartphone of een dergelijk digitaal apparaat gebruikt, dan is de leesafstand anders dan die bij het lezen van een boek of krant. Dit betekent dat het leesgedeelte van het brillenglas aangepast ontworpen moet worden.

Zelfs het eerste niveau multifocale brillenglazen van ZEISS houdt daar rekening mee - door het integreren van de Digital Inside® technology.

Traditionele multifocale brillenglazen

Digital Inside® Technology.
Digital Inside® Technology.

Een multifocaal brillenglas - geoptimaliseerd voor gewoon lezen:

Zowel het leesgedeelte als de inzet zijn aangepast aan de leesafstand van gedrukte media.

Traditionele multifocale brillenglazen

Digital Inside® Technology.
Digital Inside® Technology.

Een multifocaal brillenglas - niet geoptimaliseerd voor digitaal lezen:

Het leesgedeelte is niet compatibel met de kortere leesafstand tot digitale apparatuur. Het resultaat: een onnatuurlijke hoofd- en lichaamshouding om het digitale apparaat in het scherpe en heldere leesgedeelte te manoeuvreren.

Alle multifocale brillenglazen van ZEISS, waaronder ook de meest gunstig geprijsde "Pure"-variant, overwinnen de uitdagingen van de digitale wereld met behulp van speciale technologieën.

Digital Inside® Technology.
Digital Inside® Technology.

Een multifocaal brillenglas met Digital Inside® technology is geoptimaliseerd voor gewoon en digitaal lezen:

Het leesgedeelte is zowel verticaal als horizontaal uitgebreid voor beide leesafstanden – gedrukte media en digitale apparatuur. Het resultaat: een ontspannen en natuurlijke hoofd- en lichaamshouding.

Dan heeft u Multifocaal Brillenglas Type 1 nodig = Precision Plus

U wilt alleen maar beter kunnen lezen met uw nieuwe multifocale brillenglazen.

____

En u leest niet alleen boeken, kranten en tijdschriften, maar ook een mobiele telefoon of smartphone.

____

U wilt ook dunne en lichte brillenglazen.

____

Type 2: U wilt multifocale brillenglazen die overeenkomen met uw stijl

Montuurtrends veranderen over het algemeen niet zo snel als algemene modetrends, maar één ding is duidelijk: grotere monturen worden steeds populairder. Wilt u deze trend volgen, dan kan dat een probleem opleveren voor uw multifocale brillenglazen.

Mensen met ervaring in het dragen van multifocale brillen weten dat elk ieder brillenglasontwerp in ieder montuur past. Het resultaat: misschien moet u een compromis sluiten omtrent uw zicht wanneer er delen van uw multifocale brillenglas afgeslepen worden bij plaatsing in een nieuw montuur. U kunt ook aanpassingsproblemen ondervinden bij het switchen van een klein naar een groter montuur, omdat u opnieuw zult moeten leren hoe uw ogen door de verschillende zichtgebieden bewegen. Het leesgedeelte is opeens lager op het brillenglas geplaatst! Dit is iets waar uw ogen aan moeten wennen.

Geen punt. Met behulp van de FrameFit®+ Technology en 's werelds eerste Adaptation Control Technology van ZEISS kan uw opticien de brillenglazen zodanig optimaliseren voor uw nieuwe montuur dat de belangrijkste zichtgebieden niet langer verwijderd worden - u hoeft daardoor uw gewoonten qua zicht dus niet te veranderen.

En vanzelfsprekend is dit soort multifocale brillenglazen van ZEISS tevens geoptimaliseerd voor het digitale tijdperk! (zie type 1)

Zien met uw oude multifocale brillenglazen in een kleiner montuur. Uw ogen hebben geleerd om door het gemarkeerde gedeelte (gele stip) te kijken om te lezen.

Met uw nieuwe, grotere montuur en gebruikelijke multifocale brillenglazen kijkt u door een gedeelte (rode stip) wat veel lager in het brillenglas gepositioneerd is. Daardoor is het nodig dat u uw visuele gedrag verandert.

Met het geoptimaliseerde multifocale brillenglas kunt u weer comfortabel lezen (blauwe stip). Uw ogen hoeven zich niet opnieuw aan te passen.

Dan heeft u Multifocaal Brillenglas Type 2 nodig = Precision Plus

U bent modebewust, ook als het op nieuwe montuurontwerpen aankomt. Maar dat wil niet zeggen dat u bereid bent om compromissen te sluiten omtrent de kwaliteit van uw multifocale brillenglazen.

____

U zit vast niet te wachten op weer zo'n hinderlijk heraanpassingsproces met uw nieuwe montuur.

____

En uiteraard wilt u ook gebruik kunnen maken van digitale apparatuur zoals smartphones en wilt u het scherm met hetzelfde gemak kunnen lezen als een boek.

____

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

Type 3: Op één of andere manier voldoen standaard multifocale brillenglazen nooit helemaal aan uw behoeften

Er zijn geen twee gezichten hetzelfde. En er zijn geen twee ogen, neuzen of oren hetzelfde. Zelfs de linker- en rechterhelften van onze gezichten zijn niet symmetrisch. Wordt er met deze individualiteit van uw gezicht geen rekening gehouden bij de productie van een multifocaal brillenglas, dan is het mogelijk dat u de optische prestaties van het brillenglas niet ten volle kunt benutten.

Of misschien heeft u een hogere sterkte nodig voor veraf en draagt u al sinds uw kindertijd een bril.

Dan moet u zich ervan verzekeren dat uw nieuwe multifocale brillenglazen precies afgestemd zijn op de persoonlijke parameters van uw gezicht.

Over het algemeen geldt: hoe beter het multifocale brillenglas aangepast wordt aan de anatomie van de drager en hoe gepersonaliseerder het is, des te beter wordt het gebruik van driedimensionaal zicht en verbeteren de prestaties op afstand. De FaceFit Technology maakt dat allemaal mogelijk.

Hoe dat kan?

Door rekening te houden met de exacte anatomie van het gezicht van de drager, bijv. hoe iemand door de bril kijkt en hoe het montuur op de neus en oren rust, bieden de geproduceerde multifocale brillenglazen precies de visuele ondersteuning die nodig is.

Stel u ter vergelijking voor dat u door een telescoop kijkt. Dat is, net als multifocale brillenglazen, een geavanceerd optisch instrument, maar houdt u de telescoop niet op de juiste afstand van uw oog, dan is alles wazig.

Vanzelfsprekend biedt dit type multifocale brillenglazen tevens de voordelen van types 1 en 2.

Een voorbeeld

FaceFit Technology
FaceFit Technology

Standaard brillenglas, geoptimaliseerd voor een gezicht in standaardpositie qua draagparameters:

 • Volledig zicht bij het kijken door het multifocale brillenglas, zonder concessies

Een voorbeeld

FaceFit Technology
FaceFit Technology

Standaard brillenglas voor een gezicht in niet-standaard positie qua draagparameters:

 • Gecompromitteerd zicht bij het kijken door het multifocale brillenglas
 • Het driedimensionale zichtpotentieel kan niet gebruikt worden

Een voorbeeld

FaceFit Technology
FaceFit Technology

Brillenglas met FaceFit Technology voor een gezicht in niet-standaard positie qua draagparameters:

 • Volledig zicht ervaren zonder visuele compromissen bij het kijken door een multifocaal brillenglas wanneer het geoptimaliseerd is voor het gezicht
 • Volledig benutten van driedimensionaal zicht en een verbeterde waarneming van afstand door de drager

Dan bent u Multifocaal Brillenglas Type 3 = Precision Superb

U wilt multifocale brillenglazen die u verzekeren van een uitstekende optische kwaliteit en die tegelijkertijd rekening houden met de anatomie van uw gezicht.

____

U heeft al minder positieve ervaringen met multifocale brillenglazen.

____

Uitmuntend draagcomfort is één van onze topprioriteiten.

____

Uitmuntend draagcomfort is één van onze topprioriteiten.

____

U heeft een hoge sterkte nodig of u heeft specifieke problemen met uw gezichtsvermogen.

____

En uiteraard wilt u ook gebruik kunnen maken van digitale apparatuur zoals smartphones en wilt u het scherm met hetzelfde gemak kunnen lezen als een boek.

____

En u staat erg open voor nieuwe trends in montuurmode.

____

De hele dag helder en comfortabel zicht, zowel voor ver als nabij. Snelle focus op alle afstanden dankzij ZEISS SmartLife.
De hele dag helder en comfortabel zicht, zowel voor ver als nabij. Snelle focus op alle afstanden dankzij ZEISS SmartLife.

Type 4: U wilt multifocale brillenglazen die rekening houden met uw persoonlijke levensstijl en gewoonten qua zicht.

Ons leven, vandaag de dag, bestaat uit veel verschillende facetten waarin iedereen zijn/haar unieke gewoonten, activiteiten en uiteraard werk heeft. Omdat wij het resultaat van deze opsomming vertegenwoordigen, hebben mensen multifocale brillenglazen nodig waarin al deze verschillende factoren opgenomen zijn. Misschien brengt u een groot deel van de dag achter de computer door, of achter de tekentafel, als u bijvoorbeeld architect bent. Of past u regelmatig op de kleinkinderen en moeten uw ogen voortdurend switchen tussen dichtbij en veraf? Of misschien bent u trouwambtenaar en moet uw blik switchen tussen de papieren op uw bureau en de bruid en bruidegom die voor u staan.

Zijn hier dan verschillende multifocale brillenglazen voor nodig? Ja. Het ontwerp van uw multifocale brillenglazen en de positie van de zichtgebieden kunnen precies afgestemd worden op uw belangrijkste dagelijkse bezigheden.

De IndividualFit® Technology maakt dat allemaal mogelijk. Uw multifocale brillenglazen combineren daarom alle technologische mogelijkheden in één brillenglas en bieden u natuurlijk, comfortabel zicht - bijna zoals voordat u een bril nodig had.

1// IndividualFit Technology

IndividualFit® Technology houdt rekening met ieders belangrijkste dagelijkse bezigheden en biedt een keuze drie verschillende designs om zo te beantwoorden aan de behoeften van de drager.

Geoptimaliseerd voor langdurig dichtbij kijken
Geoptimaliseerd voor langdurig dichtbij kijken

Near:
Geoptimaliseerd voor langdurig dichtbij kijken.

 • Optimaal leesdeel
 • Breed vertezicht blijft gehandhaafd
 • Goed zichtgebied op middellange afstand

Daarnaast houdt ZEISS Multifocaal Individual 2 in het brillenglasdesign rekening met de individueel opgemeten leesafstand en de doorbuigingshoek van het montuur.

1// IndividualFit Technology

IndividualFit® Technology houdt rekening met ieders belangrijkste dagelijkse bezigheden en biedt een keuze drie verschillende designs om zo te beantwoorden aan de behoeften van de drager.

Geoptimaliseerd voor dynamische activiteiten, ook die op middellange afstand
Geoptimaliseerd voor dynamische activiteiten, ook die op middellange afstand

Intermediate:
Geoptimaliseerd voor dynamische activiteiten, ook die op middellange afstand.

 • Optimaal intermediair zicht
 • Breed vertezicht blijft gehandhaafd
 • Goed leesdeel

Daarnaast houdt ZEISS Multifocaal Individual 2 in het brillenglasdesign rekening met de individueel opgemeten leesafstand en de doorbuigingshoek van het montuur.

1// IndividualFit Technology

IndividualFit® Technology houdt rekening met ieders belangrijkste dagelijkse bezigheden en biedt een keuze drie verschillende designs om zo te beantwoorden aan de behoeften van de drager.

Geoptimaliseerd ontwerp voor allerhande activiteiten
Geoptimaliseerd ontwerp voor allerhande activiteiten

Balanced:
Geoptimaliseerd ontwerp voor allerhande activiteiten.

 • Goed evenwicht tussen de kijkzones
 • Brede visuele velden voor veraf, dichtbij en voor de middellange afstand

Daarnaast houdt ZEISS Multifocaal Individual 2 in het brillenglasdesign rekening met de individueel opgemeten leesafstand en de doorbuigingshoek van het montuur.

Dan bent u Multifocaal Brillenglas Type 4 = Individual 2

Uw leven staat bol van bijzondere situaties die het uiterste van uw ogen vergen.

____

U wilt multifocale brillenglazen die u verzekeren van een uitstekende optische kwaliteit en die tegelijkertijd rekening houden met de anatomie van uw gezicht.

____

U heeft al minder positieve ervaringen met multifocale brillenglazen.

____

Uitmuntend draagcomfort is één van onze topprioriteiten.

____

U bent volledig afhankelijk van heel goed, comfortabel zicht.

____

U heeft een hoge sterkte nodig of u heeft specifieke problemen met uw gezichtsvermogen.

____

En uiteraard wilt u ook gebruik kunnen maken van digitale apparatuur zoals smartphones en wilt u het scherm met hetzelfde gemak kunnen lezen als een boek.

____

En u staat erg open voor nieuwe trends in montuurmode.

____

Over het algemeen geldt:

Win advies in bij uw opticien omtrent uw nieuwe multifocale bril, en vind de oplossing die het beste bij u past. Mensen die voor het eerst een multifocale bril gaan dragen en in het bijzonder brildragers met specifieke behoeften qua zicht moeten de mogelijkheden die geboden worden door toonaangevende technologie op multifocaal gebied eens nader onder de loep nemen. Multifocale brillenglazen zijn, behalve een investering in beter zicht, ook zeer de moeite waard. Per slot van rekening zijn de ogen onze belangrijkste zintuigen. We nemen nagenoeg 80% van de omgeving waar via onze ogen.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Het herkennen van zichtproblemen Bijziendheid, verziendheid, cilindrische afwijking, etc. Welke zichtproblemen zijn er en hoe kunnen we deze corrigeren?
De geschiedenis van de bril Van de bril zijn begin als visueel hulpmiddel tot zijn rol als modeaccessoire
Beter zien voor ouderen Veel mensen van boven de 40 hebben een bril nodig. Multifocale brillenglazen kunnen 20/20-zicht herstellen.
Geen enkel gezicht is symmetrisch, en er zijn geen twee mensen waarbij de afstand tussen de ogen dezelfde is Alleen nadat de brilmonturen exact zijn afgestemd op de individuele drager, kan het volledige potentieel van een bril worden benut.

Gerelateerde producten