Bruinharige jongen met ronde bril met ZEISS MyoCare glazen staat op de voorgrond en glimlacht naar de camera. Op de achtergrond spelen twee meisjes met ZEISS MyoCare brillenglazen met hoepels en gymnastiekballen.
ZEISS VOOR OOGZORGPROFESSIONALS

ZEISS MyoCare brillenglazen

Een betere kijk op het leven.

Onze eerste portfolio voor leeftijdsgebonden miopiamanagement met brillenglazen gericht op het vertragen van de progressie van bijziendheid. MyoCare wordt ondersteund door ZEISS innovaties en meer dan tien jaar ervaring in het ontwikkelen van brillenglazen om de progressie van bijziendheid te beheersen.

 • Effectief beheer van bijziendheid bij kinderen
 • Goed zicht voor alle kijkhoeken
 • Comfortabel zicht
 • Volledige UV-bescherming

Bijziendheid is wereldwijd een groeiend probleem.

 • 50%

  van de wereldbevolking zou tegen 2050 bijziend kunnen zijn.1

 • ~ 90%

  van jongeren in stedelijke gebieden in Azië ontwikkelen bijziendheid voordat ze 20 jaar zijn.2

 • > 2 decennia

  fundamenteel en klinisch onderzoek en de succesvolle toepassing van brillenglasoplossingen voor bijziendheidbeheersing in Oost-Azië.​

 • In 2014

  ZEISS begon haar samenwerking met de LIFE Child Study om de refractieve ontwikkeling bij Kaukasische kinderen te volgen.

 • > 1,3 miljoen

  datapunten die de afgelopen 20 jaar in het Euronet-marktonderzoek zijn verzameld bij meer dan 400 echte oogzorgpraktijken verspreid over Duitsland.

Jong bruinharig meisje zonder bril wrijft in haar ogen terwijl ze een boek leest.

Eén probleem - vele oplossingen.

Optische, medische en gedragsmatige behandelingen.

Vanwege de multifactoriële oorzaken is er geen eenduidige behandeling voor bijziendheid. In feite zijn er veel behandelingsmogelijkheden op de markt, waaronder optische, medische en gedragsbehandelingen. De keuze van myopiebehandelingen voor kinderen moet gebaseerd zijn op de leeftijd van het begin en de axiale lengte of refractie op een bepaalde leeftijd, samen met kennis van hun individuele progressiesnelheid en algemene risicoprofiel. Uitgebreide bijziendheidsbehandelingen omvatten een combinatie van leefstijladviezen, een refractieve correctiemethode voor fulltime gebruik en methoden om bijziendheid onder controle te houden om verdere progressie te verminderen of te elimineren.

Eén probleem - vele oplossingen
3D-illustratie van gespecialiseerde stijve contactlens voor 's nachts.

Orthokeratologie voor progressieve bijziendheid

Gespecialiseerde harde contactlenzen worden 's nachts gedragen om overdag helder zicht mogelijk te maken. Corneale herschikking corrigeert effectief brekingsfouten en vertraagt de axiale rek. De effecten ervan kunnen van dag tot dag verschillen.

3D-illustratie van zachte contactlens.

Zachte contactlenzen

Zachte Dual-Focus-contactlenzen worden overdag gedragen. De zachte contactlenzen hebben concentrische optische zones die tegelijkertijd foveale correctie en retinale myopische defocus creëren.

Bril met kinderglazen met zwart, rood en zachtroze montuur met hartjes.

Brillenglazen

De minst invasieve en meest toegankelijke methode om bijziendheid te corrigeren. Het voordeel van speciale brillenglazen is dat ze het zicht corrigeren en tegelijkertijd de progressie van bijziendheid onder controle houden. De nieuwe generatie brillenglazen maakt gebruik van optische microstructuren die een positieve bijdrage leveren aan de beheersing van de vooruitgang van bijziendheid. Brillenglazen zijn gemakkelijk te dragen, betaalbaar en worden meestal goed geaccepteerd en verdragen, waardoor het de meest gunstige oplossing is.

3D-illustratie van een oogdruppelaar.

Farmaceutische methoden

Hierbij worden geneesmiddelen toegepast. Farmaceutische methoden zijn naar verluidt effectief om de progressie van bijziendheid te beheersen.

3D-illustratie van een zwart-witte voetbal.

Activiteiten buiten

Frequente buitenactiviteiten worden aanbevolen om het ontstaan van bijziendheid te voorkomen of uit te stellen. Dit komt neer op minimaal 2 uur onderbroken tijd buiten per dag, inclusief extra tijd buiten na schooltijd.3

ZEISS MyoCare brillenglazen in een beige roze montuur worden getoond op een lichtblauwe ballon. Op de achtergrond staat nog een iets donkerdere blauwe ballon.

Een nieuw brillenglasontwerp.

Creëert gelijktijdige concurrerende defocus.

Ons nieuwste brillenglas voor de behandeling van progressieve bijziendheid bij kinderen is gebaseerd op meer dan tien jaar innovatie en ervaring van ZEISS op het gebied van de behandeling van bijziendheid, in samenwerking met optische deskundigen zoals materiaal- en visuswetenschappers, oogartsen en academici. In het ontwerp van ZEISS MyoCare brillenglazen zijn wetenschappelijke concepten verwerkt uit bewezen wetenschappelijk onderzoek, op bewijs gebaseerde learnings en effectieve behandelingen, waaronder Orthokeratologie, zachte multifocale contactlenzen, wetenschap en de nieuwe generatie brillen.

ZEISS MyoCare discozijkantillustratie.

De juiste balans vinden met de ZEISS C.A.R.E. technologie.

De perfecte combinatie van uitgesproken optimalisatieparameters en een specifiek ontwerp.

Een effectief brillenglas voor de beheersing van bijziendheidsmoet bepaalde ontwerpuitdagingen overwinnen en de optimale balans vinden tussen het beheersen van de progressie van bijziendheid en goed zicht. Hiervoor hebben we het volgende opgenomen in onze ZEISS oplossingen voor beheersing van bijziendheid:

 • Een centrale zone die klein genoeg is om een effectieve functionele zone te vormen die myopische defocus projecteert op de nabije periferie dicht bij de fovea
 • Een gemiddelde toevoeging oppervlaktevermogen om de beoogde relatieve myopische defocus te induceren
 • Een zorgvuldig geselecteerde vulfactor voor een hoge werkzaamheid met behoud van goede draagbaarheid
2 meisjes en 1 jongen dragen ZEISS MyoCare brillenglazen. Ze kijken naar een plant, twee van de drie kinderen bekijken de plant door een vergrootglas.

ZEISS ClearFocus design.

Het aanpakken van de voortdurende beweging van de ogen.

Brillenglazen moeten rekening houden met het bewegende oog achter de lens, zodat de beoogde correctie en myopische defocus voor alle kijkhoeken behouden blijven. Met het ZEISS ClearFocus ontwerp wordt zowel de optimale refractieve correctie volgens de refractieve eisen van de drager als de beoogde myopische defocus gehandhaafd voor alle kijkrichtingen. Dit is niet alleen belangrijk voor onderscheidend kijkgedrag door de centrale heldere zone bij het uitvoeren van een gerichte taak, maar ook voor onbedoelde blikken en saccades naar de brillenglasperiferie.
Bovendien minimaliseert het ZEISS ClearFocus ontwerp effectief de inductie van hyperopische defocus in tegenstelling tot typische sferische enkelvoudige brillenglazen.

ClearFocus design.
Twee lijngrafieken die de vergelijkende wiskundige simulatie tonen van sferische enkelvoudige brillenglazen (in rood) en MyoCare glazen (in blauw).

Vergelijkende wiskundige simulatie van sferische enkelvoudige glazen (in rood) en MyoCare glazen (in blauw)

Het ZEISS ClearFocus ontwerp was erop gericht de inductie van hyperopische defocus effectief te minimaliseren.

De sferische afwijking op sferische enkelvoudige brillenglazen wordt duidelijk op ongeveer 10 mm afstand van het midden van het brillenglas, met toenemende negatieve kracht naar de buitenste brillenglasomtrek toe, waardoor hyperopische defocus ontstaat.
In tegenstelling tot traditionele sferische brillenglasontwerpen vertonen ZEISS MyoCare brillenglazen een vlakke en vrijwel onveranderlijke sferische afwijking in het hele brillenglas, waardoor de focus dicht bij het netvlies blijft. Met toenemende excentriciteit ten opzichte van het lenscentrum wordt de sferische afwijking zelfs iets positiever, waardoor relatieve myopische defocus ontstaat.

Kortom, het ZEISS ClearFocus ontwerp in MyoCare® brillenglazen minimaliseert effectief ongewenste hyperopische defocus voor alle kijkhoeken.

Drie afbeeldingen die ontwikkelingsmijlpalen uitbeelden. Links wordt een baby door een arts op een weegschaal gelegd; in het midden wordt een jongen gemeten aan de hand van een lengtekaart aan de muur; en rechts wordt een meisje aan een oogtest onderworpen.

Een nieuwe benadering om de effectiviteit te meten.

Emmetropische progressieverhouding.

Elke interventie voor de beheersing van bijziendheid heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar elke optie streeft een gemeenschappelijk doel na:
Het vertragen van de progressie van bijziendheid.
Ontwikkelingsmijlpalen bieden belangrijke inzichten in de ontwikkelingsgezondheid van een kind. Het bereiken van specifieke mijlpalen op een bepaalde leeftijd laat zien dat een kind zich ontwikkelt zoals verwacht. Een vergelijking tussen de normale fysiologische groei en de huidige groei van de drager is nodig om na te gaan of er een soort niet-fysiologische afwijking aanwezig is.

De ZEISS MyoCare designs tonen een gemiddelde emmetropische progressieverhouding voor axiale lengte tot 86% voor kinderen van 10-12 jaar en 63% voor kinderen van 7-9 jaar.4

Emmetropische progressieverhouding.
Een lijngrafiek die de jaarlijkse afname van de progressie van de axiale lengte - basislijn per leeftijd laat zien.

Leeftijdsnormale fysiologische groeicurven.

Het is niet anders als het gaat om de ontwikkeling van het zicht. Hier ligt de nadruk op het verschil tussen de fysiologische verlenging van het oog en de niet-fysiologische (myopische) verlenging, met andere woorden, hoe ver de huidige status van het kind verwijderd is van de leeftijdsnormale fysiologische groei voor emmetropische kinderen. Het doel is de leeftijdsnormale fysiologische groeicurven van emmetropische kinderen te volgen of zo dicht mogelijk te benaderen.

De fysiologische emmetropische curve in de grafiek fungeert als de basislijnwaarde die gebruikt wordt als referentie om de effectiviteit van de behandeling van onze interventie voor bijziendheid, MyoCare, te evalueren.

Een lijngrafiek die het jaarlijkse verloop van de axiale lengte weergeeft met onderaan in zwart de fysiologische emmetropische groei, bovenaan in rood de myopische groei en in het midden in blauw de resultaten voor ZEISS MyoCare brillenglazen. Uit deze grafiek is af te leiden dat de progressie van bijziendheid onder de myopische groeicurve ligt als ZEISS MyoCare brillenglazen worden gedragen.

Emmetropische progressieverhouding als percentage van de effectiviteit.

Zodra de basislijn van de behandeling is vastgesteld, is de emmetropische progressieratio de parameter voor de indicatie van hoe dicht kinderen met de interventie bij de emmetropische groeicurve komen in tegenstelling tot de myopische groeicurve.

Het doel is om de absolute reductiecurve van de myopiebeheeroplossing (blauwe lijn) zo dicht mogelijk bij de fysiologische emmetropisatiecurve (zwarte lijn) te krijgen, in tegenstelling tot de myopiecurve (rode lijn).

De emmetropische groeiratio wordt berekend met een specifieke formule.

ZEISS MyoCare designs vertragen effectief de progressie van bijziendheid om dichter bij de fysiologische groeicurve te komen.4

Een portretfoto van een jonge jongen met een bril, met daarnaast een andere portretfoto van een ouder meisje met een bril. Onder de twee portretfoto's staan verschillende brilmonturen en glazen.

Nieuwe leeftijdsgerelateerde brillenglasoplossingen voor bijziendheid

ZEISS MyoCare en ZEISS MyoCare S

Verschillende interventies hebben verschillende effecten. Hetzelfde geldt voor de twee verschillende ontwerpen in het MyoCare portfolio. Volgens de onderzoeksresultaten is er een significant groepsverschil in axiale lengte en sferische equivalente refractieverandering tussen de onbehandelde groep die enkelvoudige visuscorrectie draagt en de behandelgroep die ZEISS MyoCare brillenglazen draagt. Op grond hiervan wordt aanbevolen om aparte ontwerpen te maken voor afzonderlijke leeftijdsgroepen:

 • MyoCare® voor kinderen jonger dan 10 jaar
 • MyoCare® S voor kinderen vanaf 10 jaar
Een jongen en een meisje, die beiden een bril dragen, stuiteren speels op gymballen.

Waarom MyoCare® glazen uw keuze zouden moeten zijn.

Het zicht is net zo goed als met enkelvoudige brillenglazen.

Met een brillenglas dat effectief is in het beheersen van de bijziendheidsprogressie bij kinderen, is het zinvol om ook te kijken naar het comfort en het zicht dat de drager ervaart. Daarom is de stem van de kinderen belangrijk.

98% van de kinderen beweerde dat hun verte- en nabijzicht zeer goed is bij het dragen van ZEISS MyoCare ontwerpen, en 100% van de kinderen paste zich binnen één dag aan de glazen aan.4

Plezier mag nooit beperkt worden voor kinderen! Wanneer kinderen ZEISS MyoCare brillenglazen dragen, kunnen ze nog steeds genieten van activiteiten zoals lezen, buitenspelen en sporten. Met MyoCare kunt u uw jonge klanten de beste zorg bieden.

MyoCare®-portfolio

Een betere kijk op het leven.

ZEISS MyoCare innovaties.

Nieuwe brillenglasdesigns voor gelijktijdige concurrerende defocus.

Een brillenglasontwerp voor myopiemanagement, bedoeld om de progressie van bijziendheid bij kinderen te vertragen, steunt op 2 pijlers.

 • Pictogram met drie cirkels.

  ZEISS C.A.R.E. technologie (Cylindrical Annular Refractive Elements)

  Afwisselende defocus- en correctiezones in een ringvormig patroon op het voorvlak, dat zich uitbreidt naar de rand van het brillenglas. De microstructuren leveren een 'stopsignaal' om de progressie van de axiale rek af te remmen.

 • Pictogram met een oog in een cirkel met drie pijlen - links, beneden en rechts.

  ZEISS ClearFocus design

  Gericht op het verwijderen van het groeisignaal, minimaliseert het geoptimaliseerde achteroppervlak de hyperopische defocus in de periferie van het brillenglas. Zowel de refractieve correctie als de beoogde myopische defocus van de drager blijven behouden voor alle kijkrichtingen. Deze technologie ondersteunt de effectiviteit en draagbaarheid van ZEISS MyoCare brillenglazen.

Contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?

Formulier is aan het laden...

Contacten voor opticiens

De in het contactformulier ingevulde informatie zal door Carl Zeiss Vision gebruikt worden om uw vraag telefonisch of per email te beantwoorden. Klik hier om ons gegevensbeschermingsbeleid te lezen.

 • 1

  Holden BA, Fricke TR, Wilson DA, Jong M, Naidoo KS, Sankaridurg P, Wong TY, Naduvilath TJ, Resnikoff S, Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050, Ophthalmology. 2016;123(5):1036–1042.

 • 2

  Chen M, Wu A, Zhang L, et al. The increasing prevalence of myopia and high myopia among high school students in Fenghua city, eastern China: a 15-year population-based survey. BMC Ophthalmol. 2018;18(1):159. doi: 10.1186/s12886-018-0829-8.

 • 3

  Xiong S, Sankaridurg P, Naduvilath T, Zang J, Zou H, Zhu J, Lv M, He X, Xu X. Time spent in outdoor activities in relation to myopia prevention and control: a meta-analysis and systematic review. Acta Ophthalmol. 2017; 9 5 ( 6 ):551- 5 6 6 . d o i: 10 .1111/ a o s .13 4 0 3.

 • 4

  Two-year prospective, double-blind, randomized controlled clinical trial lead by Wenzhou Medical University Eye Hospital, China, 2021, on 78 myopic children wearing ZEISS MyoCare Rx lenses, 72 myopic children wearing ZEISS MyoCare S Rx lenses and 76 myopic children wearing ZEISS Single Vision lenses for 12 months. Ongepubliceerde resultaten.