Een jonge man met zwart haar die glimlachend met zijn hand door het scherm reikt en ZEISS SmartLife glazen draagt.
ZEISS VOOR OOGZORGPROFESSIONALS

ZEISS SmartLife brillenglazen

Het ideale brillenglasportfolio voor een digitale, virtuele wereld.

Het meest complete brillenglasportfolio van ZEISS, ontworpen voor dynamisch kijkgedrag. SmartLife® brillenglazen zijn innovatieve, moderne producten die tegemoetkomen aan de visuele behoeften van hun dragers, ongeacht hun leeftijd. De nieuwste en beste ZEISS technologie in combinatie met uw service en expertise zal uw klanten een geheel nieuwe kijkervaring bieden en loyaliteit creëren.

 • Geeft de hele dag visueel comfort voor dynamisch kijkgedrag
 • Ontworpen voor een digitale levensstijl
 • Het ontwerp van de brillenglazen kan worden aangepast naarmate de brildrager ouder wordt

Waarom heeft ZEISS het SmartLife portfolio ontwikkeld?

Dit is het antwoord op een veranderende levensstijl.
 • > 50 %

  Meer dan de helft van de wereldbevolking heeft een draagbaar digitaal apparaat.2

 • 55-jarige

  De sterkste stijging van het aantal smartphonegebruikers zien we bij mensen ouder dan 55 jaar.2

 • 60 %

  van de kinderen onder de 5 jaar begint zich al bezig te houden met smartphones.3

Young man wearing ZEISS SmartLife lenses looking at his phone while walking.
Jonge man die ZEISS SmartLife brillenglazen draagt en naar zijn telefoon kijkt terwijl hij loopt.

De levensstijl en het visuele gedrag van uw klanten zijn veranderd.

Uw klanten leven in een snelle wereld en zijn constant verbonden met mensen, informatie en apparaten, zowel online als offline. Ze hebben de neiging hun ogen aan digitale apparaten gekluisterd te houden, zelfs onderweg. Toch draait het leven om meer dan alleen beeldschermen. Voortdurend wisselen tussen meerdere digitale apparaten en de fysieke omgeving kan lastig zijn voor de ogen en kan leiden tot oncomfortabel zicht of vermoeide ogen. Hierdoor kunnen normale taken moeilijker aanvoelen of onprettig worden, doordat de fijnere details van het leven niet opgemerkt worden. Goed, comfortabel zicht is cruciaal om vol vertrouwen en bewustzijn elke dag aan te kunnen gaan. Al uw klanten (van de jongste tot de oudste) hebben niet alleen een helder centraal zicht nodig, maar ook een soepele overgang naar het perifere gezichtsveld. Dit helpt hen in het dagelijks leven om gemakkelijk te wisselen tussen verschillende kijkafstanden en -richtingen.

Onze visuele behoeften ontwikkelen zich naarmate we ouder worden.

Anatomische en fysiologische veranderingen van de ogen kunnen na verloop van tijd leiden tot verschillende visuele problemen. Hoe jong of hoe oud uw klanten ook zijn, ze hebben te maken met de visuele belasting die onderdeel is geworden van onze moderne levensstijl. Daarnaast veranderen hun visuele behoeften naarmate ze ouder worden. Dit kan aan drie belangrijke factoren worden toegewezen:

 • Een afname in de accommodatie-amplitude.
 • Een verandering in pupildiameters - toenemend bij opgroeiende kinderen en afnemend bij het ouder worden als volwassenen.
 • Kinderen en tieners verschillen in leeftijdsspecifieke gezichtsanatomie en morfologie, waardoor de draagparameters die in het brillenglasontwerp in aanmerking moeten worden genomen, veranderen.
  Twee jonge mensen, een vrouw met lang bruin haar die glimlacht en een jongen met krullend zwart haar die een ZEISS SmartLife bril draagt, kijken naar hun telefoon.

  Een superieur portfolio voor de visuele behoeften van de moderne brildrager.

  Het complete SmartLife® brillenglasportfolio van ZEISS is een antwoord op deze relevante klantinzichten en uitgebreid onderzoek. Of uw klanten nu enkelvoudige brillenglazen, multifocale brillenglazen of iets anders nodig hebben, onze oplossingen helpen alle brildragers om bij de tijd te blijven.

  • Gemakkelijk en eenvoudig uit te geven
  • Geeft uw klanten brede gezichtsvelden en de hele dag door visueel comfort voor hun dynamische visuele gedrag in een digitaal meeslepende wereld, ongeacht hun leeftijd of visuele uitdaging.
  • Biedt gemakkelijk en comfortabel zicht op alle afstanden en in alle richtingen, met een bewezen hoge kwaliteit van zicht
  • ZEISS SmartLife brillenglazen kunnen aangepast worden om rekening te houden met zichtveranderingen die optreden wanneer de drager ouder wordt
  • Het portfolio omvat nu ook ZEISS SmartLife Young voor de specifieke visuele behoeften van tieners en kinderen vanaf 6 jaar.

     Aangetoonde klanttevredenheid met ZEISS SmartLife brillenglazen.

     • 84 %

      van de dragers ervaart de hele dag comfortabel zicht.1

     • 81 %

      passen zich binnen 1 dag aan hun glazen aan.1

     • 98%

      van dragers zouden deze glazen aanbevelen aan hun vrienden of familie.4

     De innovatie achter ZEISS SmartView 2.0 technologie. Geïntegreerd in alle ZEISS SmartLife brillenglazen.

     • Pictogram met een cirkel met drie pijlen die slimme dynamische optiek symboliseren.
      Smart Dynamic Optics

      Geavanceerde 3D-object-ruimtemodellen en nieuwe designs die aangepast zijn voor modern, dynamisch visueel gedrag leiden tot een soepelere overgang tussen alle kijkzones. Het design bevat ook een aangepast 3D-object-ruimte-model voor opgroeiende kinderen in ZEISS enkelvoudige SmartLife Young brillenglazen.

     • Pictogram met een oog en een pijl en een pijl die naar boven wijst symboliseert leeftijdsintelligentie.
      Age Intelligence

      SmartLife® brillenglazen van ZEISS houden rekening met de evolutie van de zichtbehoeften in elke levensfase van de klant en maken het mogelijk leeftijdsgerelateerde optimalisatieparameters toe te voegen:

      • ZEISS Luminance Design 2.0 technologie - houdt rekening met gemiddelde lichtomstandigheden en de leeftijdsgerelateerde pupildiameter van de drager.
      • ZEISS Dynamic AgeFit technologie - alleen voor ZEISS enkelvoudige SmartLife Young brillenglazen. Ontworpen volgens de leeftijdsgebonden gezichtsanatomie van opgroeiende kinderen.
      • ZEISS Intelligence Augmented Design (IAD) technologie - deze technologie wordt gebruikt om het brillenglas te optimaliseren voor het persoonlijke visuele gedrag en de vereisten van de drager, specifiek voor het assortiment ZEISS SmartLife Individual 3 brillenglazen (verkrijgbaar als enkelvoudige brillenglazen, digitale brillenglazen en progressieve glazen).
     • Pictogram met drie pijlen naast elkaar die heldere en dunne optiek symboliseren.
      Heldere en dunne optica

      De ZEISS belofte van precisie en de brillenglasstijl met de beste balans tussen optiek en dunne, lichte brillenglazen.

     Contacteer ons

     Hoe kunnen we u helpen?

     Formulier is aan het laden...

     Contacten voor opticiens

     De in het contactformulier ingevulde informatie zal door Carl Zeiss Vision gebruikt worden om uw vraag telefonisch of per email te beantwoorden. Klik hier om ons gegevensbeschermingsbeleid te lezen.

     • 1

      Externe consumentenacceptatietest van het ZEISS SmartLife brillenglazenportfolio, n=182 deelnemers aan het onderzoek. Aston Optometry School, Aston University, VK, 2019. (ongepubliceerd, volgens documenten)

     • 2

      Deloitte LLP. (2017). State of the smart - Consumer and business usage patterns. Global Mobile Consumer Survey 2017: UK Cut

     • 3

      Auxier B. et al. Children’s engagement with digital devices, screen time. Pew Research Center. 2020.

     • 4

      Marktconsumentenacceptatietest van de ZEISS SmartLife gepersonaliseerde 3 brillenglazenportfolio met N=128 deelnemers aan het onderzoek in DE, IT, CN door Carl Zeiss Vision International GmbH, DE, CN 2022. (ongepubliceerd, data op documenten)