Een multifocale bril is een allround-talent

Geniet eindelijk van goed zicht – op welke afstand dan ook.

Nieuw!
Volledige
UV-bescherming

Multifocale brillenglazen van ZEISS bieden hulp voor dichtbij en veraf zien. Deze speciaal aangepaste brillenglazen zijn perfect afgestemd op u als drager. Dit zorgt voor een betere verdraaglijkheid, snelle gewenning en een algemeen helder zicht.

ZEISS multifocale brillenglazen:

individueel en uniek – net als u.

Met onze brede selectie aan multifocale brillenglazen kan uw opticien een paar brillenglazen voor uw specifieke zichtbehoeftes maken met een ongeëvenaarde kwaliteit. De computer-toptechnologie helpt bij het meten van de ogen en het aanpassen van de glazen op uw montuur. Zones voor dichtbij, de middellange afstand en ver weg zijn allemaal geïntegreerd in een brillenglas met soepele overgangen. Deze brillenglazen zijn speciaal gemaakt voor uw gezichtsvorm, levensstijl, werk en kijkgewoontes. Individueel en uniek – net als u.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

Uitstekend draagcomfort, snelle gewenning. Voor een optimaal zicht.

Een groot aantal factoren en technologieën worden opgenomen in de productie van de ZEISS multifocale glazen, evenals data over de drager, zodat de gewenningsperiode korter dan ooit is. Het maakt niet uit of u ervaring heeft met het dragen van een multifocale bril of niet: een speciaal voor u gemaakte multifocale bril is de beste keuze voor hoge kwaliteit en natuurlijk zicht.

Soepel, perfect zicht - ongeacht waar u heenkijkt.

Een glasontwerp dat even complex als comfortabel is: De multifocale brillenglazen van ZEISS geven u een helder zicht, ook als u uw blik verandert. En de overgang is zo soepel als maar kan, waardoor wazige beelden in de overgangszone tot het verleden behoren.

Standaard multifocale brillenglazen Individueel multifocale brillenglazen
Standaard multifocale brillenglazen
Individueel multifocale brillenglazen

Digitaal zien. Multifocale brillenglazen voor de moderne wereld.

Tegenwoordig gebruiken we onze smartphones, of tablets voortdurend, maar deze digitale apparaten stellen onze ogen voor nieuwe uitdagingen. ZEISS multifocale brillenglazen houden rekening met deze veranderingen in ons alledaagse leven en maken een snelle, comfortabele focus mogelijk met de speciaal voor dichtbij geoptimaliseerde zone – waar u ook maar heenkijkt. Deze brillenglazen zijn niet alleen perfect voor digitale apparaten, maar ook voor het lezen van boeken en tijdschriften, zodat u geen oncomfortabele houding met uw hoofd en lichaam hoeft aan te nemen.

Beschikbaar voor ieder type montuur. Uw stijl, uw keuze.

Denkt u over een nieuw, modieus montuur na? Laat u inspireren door de ongekende variëteit. Zelfs met ongebruikelijke montuurvormen (zoals pilotenbrillen) kan uw ZEISS-opticien uw nieuwe multifocale brillenglazen aanpassen op uw kijkgewoontes, zodat u geen gewenningsperiode nodig heeft.

Ongekend dunne, lichte glazen. Zelfs met een hoge sterkte.

De volgende regel geldt voor iedere bril: hoe lichter hij is, des te beter. En dit geldt niet alleen voor de monturen. Dankzij de hoge kwaliteit van de materialen en de diverse glaskwaliteiten kan ZEISS unifocale glazen maken die zo dun en zo licht mogelijk zijn – zelfs op hoge sterkte. Dit garandeert maximaal draagcomfort met slechts een minimaal gewicht.

Volledige UV-bescherming in alle heldere ZEISS brillenglazen.
Elke dag. De gehele dag.

UV-straling is altijd aanwezig. Zelfs op bewolkte dagen. UV-straling is een gezondheidsrisico voor uw ogen, maar ook voor het omliggende weefsel. Beschermt u altijd uw ogen wanneer u buiten bent? Nu bieden ook alle heldere brillenglazen van ZEISS volledige UV-bescherming!

De speciale eigenschappen van het brillenglas filteren schadelijke UV-straling en bieden uw ogen langdurige bescherming.

Krassen en vuil krijgen geen kans. Steviger dan ooit.

Extra coatings op het brillenglas kunnen deze extreem bestendig maken tegen krassen of statische stofdeeltjes. Het voordeel: uw brillenglazen blijven langer vrij van vuil, zodat ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Beter zicht, beter uiterlijk – dankzij de anti-reflecterende achterzijde.

Extra zichtcomfort bij kunstlicht.
Voorkom vermoeide ogen en overbelasting van het oog.

Of het nu een smartphone is, een led-licht, een monitor, tv, tablet of een e-reader: moderne lichtbronnen geven meer blauw licht af dan waar we vroeger aan blootgesteld waren. Blauw licht kan gevaarlijk zijn en veel mensen vinden het oncomfortabel. Ook belast het de ogen veel. Bovendien heeft het effect op ons bioritme. Een speciaal filter voor blauw licht in het brillenglas kan u meer zichtcomfort geven.

Multifocale brillenglazen en bescherming tegen de zon – alles in één glas. Met een baanbrekend tempo.

Een bril voor iedere situatie: deze zelfkleurende brillenglazen werken als zonnebril. Ze worden in een paar seconden donker en in een paar minuten weer licht. En natuurlijk hebben ze 100% UV-bescherming.

Multifocale brillenglazen met bescherming tegen de zon.

Het zomerse dream team.

Iedere bril kan in een zonnebril van uw keuze veranderd worden, met perfecte UV-bescherming en optimaal zicht in één. En deze brillenglazen hebben alles wat u mag verwachten: verbeterde waarneming van contrast, minder schittering en een antireflectiecoating. Fijn om geen compromissen te hoeven sluiten.

5 Tips voor multifocale brillenglazen

Heeft u problemen met uw gezichtsvermogen, neem dan direct contact op met uw opticien.

1. Heeft u problemen met uw gezichtsvermogen, neem dan direct contact op met uw opticien. Hoe eerder u multifocale brillenglazen draagt, hoe gemakkelijker u eraan zal wennen.

Het begint en eindigt bij de opticien

2. Het begint en eindigt bij de opticien: persoonlijk advies over multifocale brillenglazen en monturen, grondige oogmeting en dan perfect aangepaste glazen.

Laat uw ogen direct aan uw nieuwe, multifocale bril wennen.

3. Laat uw ogen direct aan uw nieuwe, multifocale bril wennen. Dit houdt in: draag hem dagelijks – en wees geduldig!

Uw ogen en gezichtsvermogen zullen binnen de kortste tijd gewend zijn. Heeft u na 14 dagen nog steeds moeilijkheden, ga dan even terug naar uw opticien. Als u geen helder zicht heeft bij het rechtuit kijken, of als de randen wazig lijken in de verte, kan het zijn dat uw bril te hoog gecentreerd is. Moet u steeds naar beneden kijken om dingen van dichtbij te zien, dan is uw bril misschien te laag ten opzichte van uw ogen gecentreerd. In elk geval kan uw opticien helpen – vaak is het probleem al met een kort bezoekje te verhelpen.

Mensen die voor het eerst multifocale brillenglazen dragen

4. Mensen die voor het eerst multifocale brillenglazen dragen, vinden hun zicht op afstand meestal het beste met hun nieuwe bril.

Laat uw hoofd niet zakken bij het lezen – kijk alleen met uw ogen naar beneden. Kijk bij het lopen rechtuit en niet naar de grond. Loopt u de trap op, til dan uw hoofd zo op, dat u door het bovengedeelte van uw brillenglas kunt kijken, dus door het gedeelte van het glas voor veraf – zodat u de trap goed kunt zien.

Als uw multifocale bril niet geheel gecentreerd is, ook al is de afwijking maar klein, laat hem dan toch direct door de opticien corrigeren.

5. Als uw multifocale bril niet geheel gecentreerd is, ook al is de afwijking maar klein, laat hem dan toch direct door de opticien corrigeren. De uitlijning van de glazen ten opzichte van uw ogen is alleen correct als de bril zo zit, zoals de opticien hem heeft aangemeten.

Gerelateerde producten

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt