Duurzaamheid & verzorging

ZEISS DuraVision brillenglascoatings

Het zijn net superkrachten voor je bril.

 • ZEISS glazen met DuraVision® coating geplaatst op een glazen voetstuk omringd door water, zand, kralen en steen.
 • Verbergen brillenglasreflecties je ogen voor de wereld?
 • Bewaar je je bril ooit in het etui?
 • Erger je je voortdurend aan vieze, besmeurde glazen?

DuraVision® schiet te hulp.

We versterken je brillenglazen met een aantal dunne onzichtbare lagen om ze duurzaam en ontspiegeld te maken en ze langer schoon te houden. Duidelijk zien en gezien worden. Ontvang een ZEISS DuraVision brilcoating naar keuze om je bril te verbeteren en te beschermen.

Van antireflecterend tot hydrofoob, elk van deze coatinglagen biedt unieke voordelen voor je ZEISS brillenglazen.

Ontdek de magie van geavanceerde coatingtechnologie.

Uitleg over brillenglascoatings.
Een schematische weergave van de soorten coatings die verantwoordelijk zijn voor de verschillende voordelen van ZEISS DuraVision producten: UV-bescherming, stevigheid, vuilbestendigheid, antireflectie en eenvoudig te reinigen.
Protective Oppervlak achterkant van UV-bescherming
Een helder ZEISS brillenglas met UV-bescherming, deels in de schaduw en deels in de zon.

Een extra antireflecterende laag op de achterkant van jouw ZEISS brillenglazen vermindert indirect licht dat in het oog wordt gereflecteerd om de bescherming van de ZEISS UVProtect technologie aan te vullen.

Strong Thermisch uitgeharde harde coating
Een ZEISS brillenglas met een stevige coating is bedekt met ruw zand, maar blijft krasvrij.

Hard coating is een proces waarbij een dunne laag - ontworpen om duurzamer te zijn dan het materiaal van het brillenglas zelf - op het oppervlak van een brillenglas wordt aangebracht om het te versterken en de kans op krassen te verkleinen. Het verhoogt ook de duurzaamheid van het brillenglas in combinatie met andere coatinglagen.

Grime busting Antistatische laag
Kleine polystyreenballetjes worden weggeduwd van een gecoat ZEISS brillenglas dankzij de antistatische eigenschappen. Het doet hetzelfde met stof en vuil.

Een antistatische coatinglaag voorkomt dat er deeltjes aan je brillenglazen blijven plakken. Het vermindert de ophoping van stof en vuil, zodat je zicht helder blijft en je bril langer schoon blijft.

Beautifying Antireflectiecoatingstapel
Een brillenglas met ZEISS Platinum coating is kristalhelder zonder reflecties in vergelijking met de glazen bol ernaast.

Een antireflecterende coating elimineert schitteringen en reflecties op je brillenglazen, waardoor ze bijna onzichtbaar worden. Je ziet er natuurlijker uit - en mensen kunnen je ogen zien. Bovendien helpt de antireflecterende coating vervelende reflecties van lichten te verminderen, zodat je in elke omgeving beter kunt zien.

Low Maintenance Water- en olieafstotende toplaag
Een waterdruppel glijdt van een ZEISS brillenglas met een gemakkelijk te reinigen coating.

Een ultragladde, schone laag vormt een sterke, beschermende laag op het oppervlak van de lens om te voorkomen dat water, vuil en olie zich op het oppervlak nestelen. Het helpt vlekken te verminderen en maakt het brillenglas gemakkelijk schoon te maken.

Profiteer van het DuraVision® verschil.

Coat je zorgen weg.
Een brillenglas met het ZEISS logo botst tegen zand.

Meer dan stevig genoeg.

Alle ZEISS DuraVision coatings bieden uitstekende krasbestendigheid. Maak je bril duurzaam genoeg om alles wat het leven met zich meebrengt te weerstaan.

Een bril met grijsblauw montuur en ZEISS brillenglazen met DuraVision® coating ligt op een wit microvezeldoekje.

Gemakkelijk schoon te maken - en langer schoon.

Je hoeft zich geen zorgen te maken over vlekken en strepen op je bril - een paar simpele vegen en je bent klaar. Besteed minder tijd aan het schoonhouden van je bril en meer tijd aan het er geweldig uitzien.

Een afbeelding met een schuifregelaar waarop een persoon staat die een bril draagt. Als je de schuifregelaar verplaatst, kun je zien dat ZEISS brillenglazen met DuraVision coating veel minder reflecteren...
Een afbeelding met een schuifregelaar waarop een persoon staat die een bril draagt. Als je de schuifregelaar verplaatst, kun je zien dat ZEISS brillenglazen met DuraVision coating veel minder reflecteren.

Reflecties weg, goed uiterlijk blijft

Je ogen hoeven zich niet te verbergen achter vervelende reflecties op je bril. De ZEISS antireflecterende coatings maken je brillenglazen praktisch onzichtbaar. Ze voorkomen ook dat weerkaatst licht je gezichtsvermogen aantast.   

Een bril met ZEISS brillenglazen en DuraVision® coatings die half in de schaduw, half in de zon staat.

Bescherming van alle kanten

Je ogen beschermen tegen UV-stralen is essentieel voor het behoud van een gezond gezichtsvermogen en de algehele gezondheid van je ogen. Naast de ZEISS UVProtect technologie die in ons standaard brillenglasmateriaal is ingebouwd, brengen wij onze antireflecterende coatings aan op beide zijden van elk brillenglas om UV-licht tegen te houden dat wordt gereflecteerd vanaf de achterkant van je bril.

Laten we even samenvatten.

Weet je het allemaal nog?

Laten we ervoor zorgen dat je alles afgedekt hebt.

Brillenglascoatings geven je bril een finishing touch, maar je hebt misschien wat meer keuzes te maken.   

Jouw ogen

Je opticien zal bepalen of je een leesbril, een afstandsbril of een progressieve bril nodig hebt. ZEISS DuraVision hoogwaardige brillenglascoatings kunnen je zicht verder verbeteren door storende reflecties te verminderen.

Jouw levensstijl

Naast een brillenglascoating naar keuze kun je een brillenglasdesign kiezen dat bij je levensstijl past. ZEISS SmartLife brillenglazen zijn onze beste all-round-optie, terwijl ZEISS DriveSafe brillenglazen met hun DuraVision® DriveSafe coating zijn geweldig voor wie veel onderweg is in de auto.

Je gezicht & montuur

Wist je dat je gezicht en montuur een rol kunnen spelen bij hoe goed je ziet? Zij bepalen de grootte en positie van je brillenglazen. High-tech fijnafstemming met ZEISS technologieën kan de optiek van je brillenglazen aanpassen zodat ze uniek zijn.

Oogbescherming

ZEISS brillenglazen zijn standaard voorzien van volledige UV-bescherming. Als je een bril wilt die ook blauw licht blokkeert, voegen we de ZEISS BlueGuard technologie toe aan het materiaal van je heldere of meekleurende brillenglazen. Het is zelfs beter dan onze blauwe blokcoating en heeft minder paarse reflecties.   

Dikte & gewicht

Een goede antireflecterende coating maakt je ogen beter zichtbaar voor de wereld. Maar je wilt ook dat je brillenglazen dun en licht zijn. Vraag je opticien naar ons uitgebreide assortiment brillenglasmaterialen en -diktes - voor brillen die er zo goed mogelijk uitzien en zo goed mogelijk aanvoelen.   

Duurzaamheid & verzorging

Met een heel portfolio aan DuraVision® brillenglazen kunt je je ZEISS glazen naar een hoger niveau tillen met een groot aantal extra voordelen. En met de ZEISS reinigingsvloeistoffen voor brillenglazen is het schoonmaken van je bril een fluitje van een cent.   

Heb je nog vragen?

 • Brillenglascoatings zijn dunne laagjes gespecialiseerd materiaal die op het oppervlak van het brillenglas worden aangebracht om reflectie en schittering te verminderen en deze te versterken met een reeks andere voordelen. Deze coatings worden op het oppervlak van het brillenglas aangebracht met behulp van een proces dat vacuümcoating wordt genoemd, waarbij het brillenglas in een vacuümkamer wordt geplaatst en een verdampte coating wordt aangebracht. Om de hardheid van vacuüm gedeponeerde ZEISS coatings te garanderen, wordt het oppervlak van het brillenglas gebombardeerd met ionen voor een grotere dichtheid. Dit verhoogt hun hardheid en krasbestendigheid aanzienlijk.

 • Hoewel we verschillende lenscoatings aanbieden om aan verschillende behoeften te voldoen, is ZEISS DuraVision Platinum het neusje van de zalm. Dit is waarom:

  • Het is onze hardste brillenglascoating ooit - voor superieure krasbestendigheid en duurzaamheid.
  • Je brillenglazen zien er praktisch onzichtbaar uit - in tegenstelling tot veel andere coatings die een prominente groene of paarse weerkaatsing hebben.
  • Het heeft alle andere voordelen van een goede glascoating - waardoor je bril gemakkelijk te onderhouden is en er langer nieuw uitziet.   
 • Absoluut. Ze bieden een aantal extra voordelen die de levensduur van je bril kunnen verlengen en je draagervaring kunnen verbeteren. Van nuttige antireflecterende eigenschappen die schittering tegengaan tot extra duurzaamheid, krasbestendigheid, vuilafstotendheid en nog veel meer: zodra je een DuraVision® brillenglascoating krijgt, zul je nooit meer zonder willen.   

 • 1

  Vergeleken met ZEISS DuraVision Chrome: R %-waarde van DVP 1,60 FSV 0,409 % (enkelzijdig) in vergelijking met DVC 1,60 FSV 0,825 % (enkelzijdig).  

 • 2

  ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV doodt 99,9 % van alle virussen en bacteriën*. Bron: Getest volgens ISO 21702:2019(E) voor omhulde virussen en getest volgens ISO 22196:2011(E) op gramnegatieve en grampositieve bacteriën. De doeltreffendheid is bewezen na 24 uur, zoals in de ISO-normen vastgelegd.