ZEISS PhotoFusion X

Snel helder. Snel donker.
Jouw alles-in-één brillenglazen.

 • Man springt in de lucht met bril met ZEISS PhotoFusion X in getinte staat
 • Gevoelig voor verblinding wanneer de lichtomstandigheden veranderen?
 • Wilt u meekleurende brillenglazen die supersnel van transparant naar donker gaan?
 • Wilt u altijd bescherming voor alle soorten licht?
Wij hebben alles voor u. Onze geavanceerde meekleurende technologie in combinatie met ingebouwde bescherming tegen blauw licht maakt PhotoFusion® X uw oplossing voor de hele dag, in alle lichtomstandigheden.

Ruilen is niet nodig.

We kennen allemaal dit gevoel: U stapt naar buiten en het daglicht verblindt u meteen. U grijpt naar uw zonnebril - urgh, hij is er niet!
Met meekleurende brillenglazen krijgt u de bescherming tegen schittering en het comfort dat u nodig hebt - wanneer u het nodig hebt.

Een brillenglas met ZEISS BlueGuard brillenglasmateriaal en ZEISS PhotoFusion X behandeling blokkeert blauw licht in heldere en getinte staat.

Alles-in-één-bescherming.

Met ZEISS PhotoFusion X hebt u een meekleurende bril die buiten een tint geeft van heldere brillenglazen tot donkerheid op het niveau van een zonnebril. Ze zijn ook gemaakt met ons ZEISS BlueGuard lensmateriaal. Het blokkeert tot 50 % blauw licht binnenshuis en tot 94 % buitenshuis wanneer het volledig getint is.1 Plus altijd volledige UV-bescherming - helder of donker.

Prestaties geperfectioneerd.

Met nieuwe, snel reagerende meekleurende kleurstofverbindingen en een nieuwe, voor snelheid geoptimaliseerde draagmatrix verkleuren brillenglazen met ZEISS PhotoFusion X in een handomdraai van zonnebril naar perfect helder. Ze veranderen ook in seconden van helder naar donker. U zult het allemaal kunnen zien - in elk soort licht. En er goed uitzien.

Hoe werken ze?

Hoe werken ze?

Misschien heeft u wel eens gehoord van lichtadaptieve, fotochromische en meekleurende brillenglazen of brillenglazen met een variabele kleur. Ze worden ook wel overgangsbrillenglazen genoemd omdat dat precies is wat ze doen. Deze brillenglazen blijven binnenshuis transparant, maar krijgen een zonnebrilachtige tint wanneer ze aan de ultraviolette straling van de zon worden blootgesteld.

Meekleurende kleurstoffen worden bij blootstelling aan UV-stralen geactiveerd om 'open te gaan staan' - hierdoor worden uw brillenglazen donkerder.
Vrouwen met een bril met ZEISS PhotoFusion X in getinte toestand met een visualisatie van de getinte kleurstofverbindingen.
Zodra de UV verdwijnt, vouwen de moleculen zich weer op - en wordt uw bril weer helder.
Vrouwen met een bril met ZEISS PhotoFusion X in heldere toestand met een visualisatie van de gevouwen kleurstofverbindingen.

Hoe maken we ze sneller?

Brillen met meekleurende brillenglazen worden meestal snel donkerder, maar de overgang van donker naar helder duurt langer. De overgangstijd van een meekleurend brillenglas versnellen kan lastig zijn. Dit betekent meestal dat de donkerheid van de lens wordt aangetast. Met het PhotoFusion® X design, accepteerden ZEISS wetenschappers simpelweg niets minder dan de donkere tint van een zonnebril.​

Nieuwe, verbeterde, snellere kleurstofverbindingen (elk minder dan 0,3 mm in diameter), die zeer weinig lichtenergie nodig hebben om te reageren. Tegelijkertijd geeft de nieuwe snelheidsgeoptimaliseerde dragermatrix (een ruimtelijker hars) de moleculen meer vrijheid om zich zo snel mogelijk op te vouwen of te ontvouwen tot maximale prestaties.

De resultaten?

Hoewel ZEISS PhotoFusion X brillenglazen tot 80 % sneller helder worden dan voorheen5, zijn ze in hun respectievelijke kleuren nog steeds even donker of zelfs donkerder dan onze meekleurende glazen van de vorige generatie.

Uitstekende technologie achter ZEISS PhotoFusion X

De resultaten.

 • 2,5 x

  Tot 2,5 keer sneller weer donker ten opzichte van de nieuwste generatie van een bekend merk.2

 • 60 %

  Tot 60 % sneller donker dan voorheen.3

 • 15 sec

  Slechts 15 seconden tot effectieve bescherming tegen verblinding.4

 • Glasses with lenses in ZEISS PhotoFusion X colour blue with ZEISS DuraVision Flash mirror coating colour Ruby. Half of one lens is not fully darkened to show the difference in colour.
 • Glasses with lenses in ZEISS PhotoFusion X colour blue with ZEISS DuraVision Flash mirror coating colour Diamond. Half of one lens is not fully darkened to show the difference in colour.
 • Glasses with lenses in ZEISS PhotoFusion X colour brown with ZEISS DuraVision Flash mirror coating colour Amber. Half of one lens is not fully darkened to show the difference in colour.
 • Glasses with lenses in ZEISS PhotoFusion X colour Pioneer with ZEISS DuraVision Flash mirror coating Jade. Half of one lens is not fully darkened to show the difference in colour.

  ZEISS PhotoFusion X Pioneer & ZEISS DuraVision Flash Jade

 • Glasses with lenses in ZEISS PhotoFusion X colour blue with ZEISS DuraVision Flash mirror coating colour Sapphire. Half of one lens is not fully darkened to show the difference in colour.

  ZEISS PhotoFusion X blue & ZEISS DuraVision Flash Sapphire

 • Brillenglazen in ZEISS PhotoFusion X kleur blauw met ZEISS DuraVision Flash spiegelcoating kleur Ruby. De helft van één brillenglas is niet volledig verduisterd om het kleurverschil te laten zien.

  ZEISS PhotoFusion X blauw & ZEISS DuraVision Flash Ruby

 • Brillenglazen in ZEISS PhotoFusion X kleur blauw met ZEISS DuraVision Flash spiegelcoating kleur Diamond. De helft van één brillenglas is niet volledig verduisterd om het kleurverschil te laten zien.

  ZEISS PhotoFusion X blauw & ZEISS DuraVision Flash Diamond

 • Brillenglazen in ZEISS PhotoFusion X kleur bruin met ZEISS DuraVision Flash spiegelcoating kleur Amber. De helft van één brillenglas is niet volledig verduisterd om het kleurverschil te laten zien.

  ZEISS PhotoFusion X bruin & ZEISS DuraVision Flash Amber

 • Brillenglazen in ZEISS PhotoFusion X kleur Pioneer met ZEISS DuraVision Flash spiegelcoating Jade. De helft van één brillenglas is niet volledig verduisterd om het kleurverschil te laten zien.

  ZEISS PhotoFusion X Pioneer en ZEISS DuraVision Flash Jade

 • Brillenglazen in ZEISS PhotoFusion X kleur blauw met ZEISS DuraVision Flash spiegelcoating kleur Sapphire. De helft van één brillenglas is niet volledig verduisterd om het kleurverschil te laten zien.

  ZEISS PhotoFusion X blauw en ZEISS DuraVision Flash Sapphire

Kleuren genoeg.

We snappen het. U wilt dat uw meekleurende bril er net zo fantastisch uitziet als uw designerzonnebril.
ZEISS PhotoFusion X wordt geleverd in een groot aantal kleuren meekleurende brillenglazen om uw look compleet te maken. Mix en match deze met ZEISS DuraVision Flash spiegelende glazen om een wow-laag toe te voegen - en hoofden te laten omdraaien.

Laten we even samenvatten.

Stop nu niet.

Deze brillenglasingrediënten combineren mooi met PhotoFusion® X.

ZEISS PhotoFusion X betekent alles-in-één-bescherming, een geweldig uiterlijk en gemak - maar u hebt nog een paar keuzes te maken. Laten we eens kijken.

Uw ogen

ZEISS PhotoFusion X is geschikt voor elk type sterkte en is vooral handig voor lichtgevoelige ogen. Of vraag het aan uw lokale opticien.

Uw levensstijl

Voeg de ZEISS PhotoFusion X technologie toe om de meeste van onze typen brillenglazen te verbeteren. Het is een geweldige manier om uw ZEISS SmartLife brillenglazen nog slimmer te maken.

Uw gezicht & montuur

Naast het upgraden van uw brillenglazen met alles-in-één-bescherming, kunt u hun optiek afstemmen op uw unieke gezicht en montuur.

Oogbescherming

ZEISS PhotoFusion X biedt het allemaal - bescherming tegen UV, blauw licht en schittering. Houdt u niet van meekleurende glazen? Kies voor ZEISS BlueGuard in uw heldere brillenglazen. UV-bescherming is altijd gratis.

Dikte & gewicht

ZEISS PhotoFusion X is verkrijgbaar in een groot aantal indices, zodat u er fantastisch uit kunt zien met de dunste, lichtste brillenglazen die mogelijk zijn.

Heeft u nog vragen?

 • Meekleurende brillenglazen zijn niet erg nuttig om 's nachts te rijden. Ze beschermen voornamelijk tegen zonlicht, UV-stralen en blauw licht. Ze worden niet geactiveerd bij blootstelling aan kunstlicht, koplampen of straatverlichting. Bekijk ZEISS DriveSafe als u een geweldige oplossing wilt voor verblinding tijdens het rijden in het donker.

 • Soms kunnen meekleurende glazen er vreemd uitzien als ze niet volledig donker of volledig helder zijn. Maar ZEISS PhotoFusion X bereikt buitenshuis duisternis op het niveau van een zonnebril, afhankelijk van de temperatuur en intensiteit van het UV-licht.  

 • Brillenglazen met ZEISS PhotoFusion X technologie worden net zo donker als een zonnebril en bieden volledige UV-bescherming. Maar dat is nog niet alles: ZEISS PhotoFusion X blokkeert ook tot 50 % blauw licht binnenshuis en tot 94 % buitenshuis wanneer het volledig getint is.1

 • Ten eerste reageert ZEISS PhotoFusion X sneller: Ze hebben slechts 15 seconden nodig om donker te worden en bieden effectieve bescherming tegen schittering.4 ZEISS PhotoFusion X heldert ook tot 2,5 keer sneller op dan de concurrentie3 – en tot wel 80 %4 sneller dan onze vorige meekleurende glazen.

 • Wij vinden ze allemaal geweldig. ZEISS PhotoFusion X is verkrijgbaar in verschillende fantastische kleuren - van op juwelen geïnspireerde tinten zoals Ruby, Sapphire en Diamond tot typische bruin- en grijstinten, inclusief extra donker extra grijs. Of voeg een wow-laag toe met onze verbluffende ZEISS DuraVision Flash spiegelende coatings.

 • 1

  Analyse door Technology and Innovation, Carl Zeiss Vision GmbH, DE 2021. Gebaseerd op Blauw Violet Blok (BVB)-metriek die de hoeveelheid licht van 400-455 nm kwantificeert die door PFX Extra Grijs 1,6 HC-vorm wordt geblokkeerd.

 • 2

  In 2021 in de VS getest door een onafhankelijk laboratorium volgens de eisen van ISO 8980-3. Gebaseerd op de gemiddelde snelheid (% T/min) van het weer helder worden vanuit volledig geactiveerde staat tot 80 % T bij een temperatuur van 23 °C in grijze 1.50 index (CR607) uitsluitend HC-vorm. Vergeleken met laatste generatie glazen in 1,5 grijs van een bekend merk voor meekleurende glazen.

 • 3

  Analyse door Technology and Innovation, Carl Zeiss Vision GmbH, DE 2021 volgens ISO 8980-3. Gebaseerd op de gemiddelde activeringssnelheid (% T/min) vanuit heldere toestand tot 30 % T bij 23 °C in grijze 1,60 index en uitsluitend polycarbonaat in HC-vorm.

 • 4

  In 2021 in de VS getest door een onafhankelijk laboratorium volgens de eisen van ISO 8980-3. Gebaseerd op de gemiddelde snelheid (% T/min) van het terugkleuren uit volledig geactiveerde toestand tot 80 % T bij 23°C in grijs 1,60 index en uitsluitend polycarbonaat in HC-vorm.